Ζέλσον Μαρτίνς: Ο Μεντιλίμπαρ και η ιστορία μιας μεταγραφής… εσωτερικού

Ζέλσον Μαρτίνς: Ο Μεντιλίμπαρ και η ιστορία μιας μεταγραφής… εσωτερικού

Ο Βάσκος τεχνικός προσπαθεί να… ξυπνήσει ένα θηρίο.

Από τη μια η ανανέωση του Αγιούμπ Ελ Κααμπί, η μεταγραφή του Λορέντζο Πιρόλα και όσα πολύ λογικά κεντρίζουν το ενδιαφέρον αυτές τις ημέρες στο Σιντάμ μπροστά στο ανοιχτό παράθυρο της ενίσχυσης. Από την άλλη η «επανάσταση» μιας ολόκληρης γενιάς απευθείας από τον Ρέντη. Τα όσα σπουδαία προκύπτουν στην προσπάθεια του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να εναρμονίσει με την πρώτη ομάδα την «ελίτ» των Youth League πρωταθλητών Ευρώπης: Τον Χρήστο Μουζακίτη, τον Μπάμπη Κωστούλα, τον Αντώνη Παπακανέλλο, τον Φάνη Μπακούλα και τον Ισίδωρο Κουτσίδη που λογικά ζουν το καλοκαίρι της ζωής του.

Και κάπου ανάμεσα; Μια ιστορία που όπως εξελίσσεται μέρα με την ημέρα έχει κερδίσει το ενδιαφέρον όλων όσοι έχουν το προνόμιο να παρακολουθούν το βασικό στάδιο προετοιμασίας του Ολυμπιακού. Τον τρόπο που προσωπικά ο Βάσκος τεχνικός προσπαθεί να… ξυπνήσει ένα θηρίο. Κάποιον που εάν και εφόσον θα μπορούσε από μόνος του να προκαλέσει… αναβάθμιση στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου για τους Πειραιώτες. Ναι, ο πολύς Ζέλσον Μαρτίνς. Πέρασε ένα πρώτο διάστημα προσαρμογής. Δεν χώρεσε στην ευρωπαϊκή λίστα. Είχε και μια σειρά από μικροτραυματισμούς. Κάπως έτσι από τον Γενάρη ως το φινάλε της προηγούμενης σεζόν πρόλαβε όλα και όλα 586 λεπτά μοιρασμένα σε 15 συμμετοχές.

Διαβάστε επίσης: Η ασύλληπτη γκολάρα του Κωστούλα στην προπόνηση του Ολυμπιακού (vid)

Έρχονταν από ένα τεράστιο διάστημα αγωνιστικής αποχής –έντεκα μήνες-. Είχε ανάγκη από χρόνο και να μείνει μακριά από ατυχίες. Δεν του πήγαν όλα ακριβώς όπως θα ήθελε αλλά σίγουρα πλέον είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. «Και μόνο το προνόμιο μιας κανονικής προετοιμασίας φτάνει και περισσεύει» θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος για τον γεννημένο στο Πράσινο Ακρωτήρι 29χρονο winger. Που να έβλεπε και τον τρόπο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Σε καθημερινή βάση τετ α τετ του Βάσκου με τον Μαρτίνς. Και πολλά «μπράβο» σε κάθε ευκαιρία, από τον ίδιο και το τεχνικό τιμ σε κάθε ευκαιρία δίνοντας την εντύπωση πως στόχος για την ομάδα είναι να βοηθήσει και ψυχολογικά τον ποδοσφαιριστή που η Μονακό αγόρασε 30 εκατ ευρώ από την Ατλέτικο Μαδρίτης το 2019.

Είναι τεράστιο asset ο 21 φορές διεθνής με την Πορτογαλία άσος. Ο Ζέλσον Μαρτίνς που θα μπορούσε φέτος να θυμηθεί τα χρόνια της Σπόρτινγκ Λισαβόνας όταν στο ένα άκρο της επίθεσης ήταν εκείνος και στο άλλο ο Ντανιέλ Ποντένσε (σ.σ παραμένει ο μεγάλος μεταγραφικός στόχος του καλοκαιριού). Ή που θα μπορούσε απλά να επιβεβαιώσει την «κάνω τη διαφορά» ποιότητα του. Και ο πρώτος που το κατανοεί αυτό είναι ο ίδιος ο Μεντιλίμπαρ που όπως είναι λογικό όσο οι μέρες της προετοιμασίας περνούν τόσο και αρχίζει να βάζει τις σκέψεις του σε μια σειρά. Έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα ο Ολυμπιακός στα μεταγραφικά του. Προπονητές όπως ο Βάσκος όμως έχουν εκείνη την ιδιαίτερη ικανότητα, να ασχολούνται με εκείνους που βρίσκονται στη διάθεση τους. Όχι γιατί έτσι επιβάλλουν τα… κλισέ του ποδοσφαίρου, αλλά γιατί έτσι έχουν μάθει να δουλεύουν

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ