Εξελίξεις με τον Όρτα – Η κίνηση για το «ναι» της Μπράγκα

Εξελίξεις με τον Όρτα – Η κίνηση για το «ναι» της Μπράγκα

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά στην αγορά του Αντρέ Όρτα, έχει πέσει στο τραπέζι το ποσό που θα... φέρει το deal και γίνονται διαπραγματεύσεις με την Μπράγκα για τις λεπτομέρειες που θα κρίνουν την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του στην Ολλανδία. Αλλά παράλληλα κάνει προσεκτικές κινήσεις στη μεταγραφική αγορά. Με σκοπό να ενισχυθεί το συντομότερο δυνατό με τους ποδοσφαιριστές που έχει ζητήσει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Με την υπόθεση του Αντρέ Ορτα να βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο. Αλλά με τη διαφορά πως αυτή τη φορά όλα δείχνουν ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Οι πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός έχει βρει πεδίο επικοινωνίας με την Μπράγκα. Μάλιστα, σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει σημαντική βελτίωση στις διαπραγματεύσεις, κάτι που συνεπάγεται μείωση της οικονομικής διαφοράς που χώριζε τους δύο συλλόγους στην αρχή της μεταγραφικής περιόδου.

Διαβάστε επίσης: Επίσημη η μεγάλη επιστροφή: Στον Ολυμπιακό ο Βεζένκοφ (vid)

Υπενθυμίζεται ότι η Μπράγκα είχε βάλει οψιόν πώλησης του ποδοσφαιριστή που έφτανε τα 6.000.000 €. Ποσό που εξ αρχής ήταν δεδομένο πως δεν θα μπορούσε να δοθεί από τους Ερυθρόλευκους. Όχι διότι ο Ορτα δεν είναι καλός παίκτης. Τουναντίον. Είναι εξαιρετικός. Και πολύ σημαντικός στην ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Μεντιλίμπαρ. Αλλά πρόκειται για ποδοσφαιριστή που η ομάδα του δεν τον υπολογίζει για βασικό. Ο ίδιος θέλει να αποχωρήσει και να συνεχίσει στον Πειραιά. Και φυσικά οδεύει στα 28 του χρόνια, κάτι που σημαίνει πως πρόκειται για κίνηση χωρίς μεταπωλητική αξία.

Σε κάθε περίπτωση, η Μπράγκα είναι μια ομάδα που παραδοσιακά είναι «δύσκολη» στις διαπραγματεύσεις. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως αυτή τη στιγμή, υπάρχει ταύτιση απόψεων, αναφορικά με τα ποσά που θα «κλείσουν» τη μεταγραφή. Και αυτό που απομένει είναι να οριστικοποιηθεί ο τρόπος που θα δοθούν αυτά. Και κυρίως, πόσα χρήματα θα μπουν στο «βασικό» ποσό της μεταγραφής και πόσα σε μπόνους επίτευξης στόχων.

Η Μπράγκα, όπως είναι λογικό, θέλει τα περισσότερα χρήματα να δοθούν ως «φιξ» ποσό στη μεταγραφή και τα υπόλοιπα να μπουν σε μπόνους. Τα οποία θα αφορούν και τον ποδοσφαιριστή (σ.σ. συμμετοχές κλπ), αλλά και ομαδικούς στόχους (σ.σ., Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη). Με το συνολικό ποσό που έχει τεθεί στο τραπέζι να φτάνει τα 4 εκατ. ευρώ (με τα μπόνους), αν και ακόμη δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα ποιο θα είναι το ακριβές νούμερο.

Εκείνο, ωστόσο, που δεν χωρά αμφιβολία είναι ότι ο Ορτα θέλει να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Εξάλλου, το έχει δείξει με την εν γένει συμπεριφορά του, ενώ το έχει παραδεχθεί και δημόσια, όντας σύμμαχος των Πειραιωτών στις επαφές με την Μπράγκα. Την ίδια ώρα που και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θεωρεί την παρουσία του κομβική για τους Πειραιώτες. Καθώς από όλους τους μέσους, είναι ο μοναδικός με τόσο ανεπτυγμένες επιθετικές αρετές. Και αυτό είναι κάτι που το αποζητά ο Βάσκος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ