Η «πρώτη» του Πιρόλα, το καλωσόρισμα του Μεντιλίμπαρ, το «φατούρο», οι φωνές και ο ρόλος Τσικίνιο, Ροντινέι (vids)

Η «πρώτη» του Πιρόλα, το καλωσόρισμα του Μεντιλίμπαρ, το «φατούρο», οι φωνές και ο ρόλος Τσικίνιο, Ροντινέι (vids)

Ο Λορέντζο Πιρόλα έκανε την πρώτη του προπόνηση με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Μεντιλίμπαρ τον παρουσίασε, οι συμπαίκτες του τον... φατούρωσαν και ο ίδιος έδειξε με το καλημέρα ότι είναι σωματικά έτοιμος.

Η απόκτηση του Λορέντζο Πιρόλα ήταν μια συνειδητή επιλογή από τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι ρώτησαν, έμαθαν, είδαν και εν τέλει αποφάσισαν να κάνουν κίνηση για την απόκτηση του Ιταλού κεντρικού αμυντικού. Εχοντας τη βεβαιότητα πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή που θα προσφέρει στοιχεία που δεν διαθέτουν οι υπόλοιποι αμυντικοί των Πειραιωτών. Αλλά και διότι πείστηκαν πως πρόκειται για μια επένδυση που… αξίζει τον κόπο.

Από το πρωί της Δευτέρας ο Πιρόλα ξεκίνησε προπονήσεις με τους Ερυθρόλευκους. Και όπως φάνηκε από την πρώτη ημέρα, το επίπεδο φυσικής του κατάστασης είναι πολύ καλό. Εβγαλε όλο το πρόγραμμα της προπόνησης χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα και έδειξε ότι είναι έτοιμος ακόμη και να πάρει χρόνο συμμετοχής στα φιλικά παιχνίδια που έρχονται, με την Αλ-Κάντσια του Μίτσελ (26/07) και τη Ναϊμέγκεν (27/07).

Επίσης, ο Πιρόλα έδειξε ότι αντέχει και το… ξύλο. Καθώς, ως είθισται με τους ποδοσφαιριστές που μετακομίζουν σε μια νέα ομάδα, το… τούνελ περίμενε και τον Ιταλό. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στην ομιλία του, πριν την έναρξη του προγράμματος, καλωσόρισε και τυπικά τον νέο ποδοσφαιριστή της ομάδας του, ζήτησε από τους παίκτες να τον δεχθούν ως νέο μέλος της οικογένειας. Και φυσικά να πράξουν τα δέοντα. Με τον 22χρονο στόπερ να μπαίνει στη μέση του… τούνελ που δημιούργησαν οι ποδοσφαιριστές και να δέχεται το απαραίτητο… φατούρο.

Όπως προαναφέραμε, ο Πιρόλα μπήκε κανονικά στο πρόγραμμα. Και αυτό έγινε χωρίς… εισαγωγικά ή χρόνο προσαρμογής. Αντίθετα, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τον έριξε με το «καλημέρα» στα βαθιά. Μάλιστα, φρόντισε να του μιλήσει για λίγο κατ’ ιδίαν και να τον… προετοιμάσει. Καθώς στην προπόνηση δεν κάνει «χάρες» σε κανέναν. Και ζητάει από όλους, μικρούς και μεγάλους, να είναι στο 100%. Ειδάλλως οι τόνοι ανεβαίνουν. Με την ένταση των προπονήσεων αν είναι στα «κόκκινα». Και με τον Βάσκο τεχνικό να μην κάνει εκπτώσεις. Ούτε για τον νέο ποδοσφαιριστή της ομάδας του.

Κλείνοντας, έχει σημασία να αναφέρουμε κάτι που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο Ολυμπιακός, εντός των αποδυτηρίων του. Θα περίμενε κανείς ο Πιρόλα να είναι πιο «απομονωμένος» και πιο… κομπλαρισμένος στην πρώτη του προπόνηση. Κάτι απολύτως λογικό, ειδικά από τη στιγμή που ακόμη καλά καλά δεν γνωρίζει τα ονόματα των νέων συμπαικτών του. Ωστόσο, δύο «παλιοί» της ομάδας αποφάσισαν να τον πάρουν «υπό την προστασία τους» και να τον εντάξουν όσο πιο ομαλά γίνεται στο σύνολο.

Ροντινέι και Τσικίνιο, δύο από τους πιο έμπειρους παίκτες των Πειραιωτών, αμέσως πήραν κοντά τους τον Πιρόλα και τον είχαν μαζί τους ακόμη και στις ασκήσεις της προθέρμανσης. Μάλιστα, τον… έδειχναν στους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους που ακολουθούν την αποστολή του Ολυμπιακού εδώ στην Ολλανδία, ζητώντας τους να τον απαθανατίσουν. «Τον Λορέντσο ήρθατε να δείτε σήμερα, αυτόν να τραβάτε», ο Ροντινέι, με τον Τσικίνιο να συμπληρώνει «είναι δικός μας τώρα, είναι της οικογένειας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ