Ένα ιταλικό «διαμάντι» για τον Ολυμπιακό – Ποιος είναι ο Λορέντζο Πιρόλα

Ένα ιταλικό «διαμάντι» για τον Ολυμπιακό – Ποιος είναι ο Λορέντζο Πιρόλα

Ο Λορέντζο Πιρόλα έρχεται για τον Ολυμπιακό και to10.gr παρουσιάζει το προφίλ του νέου κεντρικού αμυντικού των Πειραιωτών.

Ο Λορέντζο Πιρόλα είναι ο εκλεκτός του Ολυμπιακού για την θέση του (αριστεροπόδαρου) στόπερ και η ολοκλήρωση της μεταγραφής αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ωρών.

Οι Ιταλοί αναφέρουν πως ο 22χρονος αμυντικός αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα σήμερα Παρασκευή (19/7), για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και to10.gr παρουσιάζει το προφίλ του νέου κεντρικού αμυντικού των Πειραιωτών.

Στο Euro κάτω των 21 ήταν ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας της Ιταλίας, ενώ είναι διεθνής με όλες τις μικρές ηλικιακά ομάδες της «σκουάντρα ατζούρα», αποτελώντας ένα μεγάλο πρότζεκτ για το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Έχει ήδη 54 συμμετοχές σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας στο πρωτάθλημα της Ιταλίας, ενώ έχει κάνει και το «αγροτικό» του στην Serie B, με την Μόντσα. Παράλληλα μετρά και 61 συμμετοχές με τις κλιμάκια της χώρας του, όπου στις Κ16 και Κ21 ήταν αρχηγός.

Ο Πιρόλα έχει χαρακτηριστικά μοντέρνου κεντρικού αμυντικού. Αρκετά γρήγορος, καλός με την μπάλα στα πόδια ώστε να έχει συμβολή στην ανάπτυξη από χαμηλά και καλός στο ψηλό το παιχνίδι, έχει -τουλάχιστον στα χαρτιά- όσα χρειάζονται για να μπορεί να υπηρετήσει τον τρόπο παιχνιδιού του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Και αυτό το δείχνουν οι αριθμοί του…

Οι αριθμοί που «λένε» τι έκανε στη Serie A 2023-24

Ο Πιρόλα είχε γεμάτη σεζόν με την Σαλερνιτάνα στην Serie A. Πραγματοποίησε 27 συμμετοχές (24 ως βασικός) έχοντας συνολικά 1.991 αγωνιστικά λεπτά. Ο Ιταλός στόπερ μέτρησε 31,7 (83%) εύστοχες πάσες, 1,4 τάκλιν, 3 ανακτήσεις κατοχής και 4,2 κερδισμένες μονομαχίες (3,1 εναέριες) ανά 90 λεπτά, στα οποία είχε 48,4 ενέργειες με την μπάλα.

Ο 22χρονος έχει όλο το… πακέτο που χρειάζεται ένα στόπερ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και κάτι σπάνιο. Το γεγονός πως είναι αριστεροπόδαρος. Κάτι που πολλοί ψάχνουν για το κέντρο της άμυνάς τους, αλλά λίγοι βρίσκουν και ο Μεντιλίμπαρ το «μέτρησε» αυτό για να δώσει το τελικό «οκ» για τον Πιρόλα.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ