Μία «ερυθρόλευκη» σχέση ζωής: Ο Μεντιλίμπαρ, ο Βαλβέρδε και η… βασκική αποικία στο λιμάνι! (vid+pics)

Μία «ερυθρόλευκη» σχέση ζωής: Ο Μεντιλίμπαρ, ο Βαλβέρδε και η… βασκική αποικία στο λιμάνι! (vid+pics)

Πρόκειται για έναν ισχυρό δεσμό που με τα χρόνια μεγαλώνει - Ο Ολυμπιακός, η Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο Βαλβέρδε, ο Μεντιλίμπαρ και οι συνδετικοί κρίκοι που ενώνουν τον Πειραιά με τη Βασκονία

Στις 5 Ιουλίου ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την τρίτη του μεταγραφή για φέτος, μετά από εκείνες των Μάρκο Στάμενιτς και Αλέξανδρου Αναγνωστόπουλου. Ο λόγος για τον Ντάνι Γκαρθία. Τον εκλεκτό του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την ενίσχυση της «ερυθρόλευκης» μεσαίας γραμμής.

Ο αντικαταστάτης του Βιθέντε Ιμπόρα στα χαφ είναι ένας ακόμα συνδετικός κρίκος μεταξύ δύο συλλόγων που τους ενώνουν πολλά. Ο Ολυμπιακός και η Αθλέτικ Μπιλμπάο έχουν έναν ισχυρό δεσμό, ο οποίος κρατάει πολλά χρόνια και με τον καιρό ολοένα και μεγαλώνει. Όπως επίσης ιδιαιτέρως ισχυρή είναι η παρουσία Βάσκων στο λιμάνι. Και διαχρονική. Με τη συγκεκριμένη σχέση να κρατάει έως και σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η τρίτη εμφάνιση του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2024/25 (pic)

Το πιο προφανές από τα κοινά των δύο ομάδων που προαναφέραμε είναι το χρώμα της φανέλας. Οι «ερυθρόλευκοι» του Πειραιά και οι «ερυθρόλευκοι» της Βασκονίας. Και μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι οι δύο σύλλογοι έχουν μία σχέση ζωής, με αρκετούς παίκτες και προπονητές οι οποίοι διαχρονικά έχουν πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Ελλάδα-Ισπανία και αντιστρόφως.

Οι δύο φίλοι, Μεντιλίμπαρ-Βαλβέρδε και ο… Μίτσελ

Τρεις είναι οι Βάσκοι προπονητές που έχουν εργαστεί στον Ολυμπιακό. Ο ένας, μάλιστα, έχει γράψει ιστορία. Σε ποιον αναφερόμαστε; Η απάντηση προφανής: Ερνέστο Βαλβέρδε. Δύο θητείες. 2008-2009, 2010-2012. Τρία πρωταθλήματα Ελλάδας, δύο Κύπελλα, αμέτρητες σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές. Ο Ολυμπιακός είναι το δεύτερο σπίτι του. Και η Μπιλμπάο το πρώτο. Μία πραγματική σχέση ζωής που κρατάει χρόνια. Ποδοσφαιριστής της Αθλέτικ για 6 χρόνια (1990-1996). Ξεκίνημα προπονητικής καριέρας από τα τμήματα υποδομών του συλλόγου (1997). Βοηθός προπονητή το 2002-03. Τεχνικός της Β’ ομάδας τη διετία 2003-05. Και άνοδος στην πρώτη ομάδα το 2005, στην οποία έχει πραγματοποιήσει τρεις θητείες: 2005-09, 2013-17, 2022 έως σήμερα.

Ο έτερος Βάσκος προπονητής που εργάστηκε στους Πειραιώτες ήταν ο βοηθός του Μίτσελ, Ραφαέλ Αλκόρτα, που έχει δουλέψει και στην Μπιλμπάο. Ο τρίτος φυσικά είναι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Η διαφορά του τελευταίου σε σχέση με τους δύο συναδέλφους του; Το γεγονός ότι δεν έχει κάτσει στον πάγκο της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Ο Γκαρθία, Ο Ορμπάιθ και ο Γέστε

Ο Ντάνι Γκαρθία είναι ο τρίτος ποδοσφαιριστής ο οποίος θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ πρώτα έχει αγωνιστεί και στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ποιοι ήταν οι δύο προηγούμενοι; Ο Πάμπλο Ορμπάιθ και ο Φραν Γέστε. Ο Ναβαρέζος δόθηκε δανεικός από την ομάδα της Μπιλμπάο το 2011-12, έπαιξε 37 παιχνίδια και άφησε το στίγμα του στο νταμπλ κατακτώντας πρωτάθλημα και κύπελλο. Ο δεύτερος ήταν εκεί μόνο τους πρώτους έξι μήνες της σεζόν.

Γκαρθία: «Μίλησα με τον Μεντιλίμπαρ και τον Βαλβέρδε, ήρθα στο κατάλληλο μέρος» (vid)

Στο Καραϊσκάκη ο Φραν Γέστε - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Olympiacos.org

ΟΡΜΠΑΙΘ | Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, Βαθμολογίες, αποτελέσματα

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ισχυρός δεσμός Ολυμπιακού και Αθλέτικ Μπιλμπάο έγινε θέμα και από το γνωστό Μέσο, «Mundo Deportivo», η οποία αναφέρει τα εξής:

«Ο σύνδεσμος μπορεί να μεγαλώσει φέτος, εάν οι δύο ομάδες του Europa League διασταυρωθούν μεταξύ τους, αφού αμφότερες έχουν προκριθεί απευθείας στη League Stage της διοργάνωσης. Δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ ο ένας τον άλλον σε επίσημο αγώνα, αν και το έχουν κάνει σε δύο φιλικά αυτόν τον αιώνα. Και τα δύο τελείωσαν 0-0. Το 2004 στο Σαν Μαμές και το 2014 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Θα επαναληφθούν ξανά δέκα χρόνια μετά;».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ