O αρχοντικός Στάμενιτς, το «ντέρμπι» Ροντινέι-Κοστίνια, οι πιτσιρικάδες και ο Μπιέλ

O αρχοντικός Στάμενιτς, το «ντέρμπι» Ροντινέι-Κοστίνια, οι πιτσιρικάδες και ο Μπιέλ

Οι πρώτες «εικόνες» από την Ολλανδία και τον «Νόμο» Μεντιλίμπαρ – Τα νέα πρόσωπα, οι πρωταθλητές Ευρώπης και τα πρώτα τεστ που έρχονται

Τρίτη μέρα δουλειάς στο Σιντόμ της Ολλανδίας για τον Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ που όλο και ανεβάζει στροφές μπαίνοντας στην δεύτερη εβδομάδα προετοιμασίας μετά το πρώτο διάστημα στις
εγκαταστάσεις στον Ρέντη. Με τον Βάσκο τεχνικό να έχει 24 παίκτες στη διάθεση του και να ξέρει πως σύντομα και μέχρι την τελική επιλογή του ρόστερ θα αλλάξουν αρκετά πράγματα.

Διαβάστε επίσης: «Σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Μπρέθγουεϊτ ο Ολυμπιακός»

Ένα διάστημα όμως σημαντικό τόσο για τους «παλιούς» που γνωρίζουν ήδη την δουλειά του Μεντιλίμπαρ όσο και για τους νέους που μπαίνουν τώρα στο «κόλπο». Με την προσοχή ως είθισται σε τέτοιες περιόδους να βρίσκεται στα νέα πρόσωπα. Και τον Μάρκο Στάμενιτς να είναι αυτή την στιγμή αυτός που συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα με το αρχοντικό στυλ που έχει και τον κάνει να ξεχωρίζει στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ο Νεοζηλανδός μέσος με το 1.88 ξεχωρίζει στον άξονα, παίκτης που παρά το κορμί του είναι αρκετά ταχύς με υψηλή τεχνική κατάρτιση. Δυνατός και γρήγορος στο μαρκάρισμα, θα προτιμήσει να κάνει φάουλ παρά να δώσει στον αντίπαλό του την προοπτική να τον περάσει. Δείχνει να έχει δηλαδή μία καλή αμυντική προσήλωση και τακτική. Με τον Μεντιλίμπαρ να βλέπει στο πρόσωπο του έναν ολοκληρωμένο παίκτη για το «6» (κυρίως) αλλά και για το «8».

Από κοντά και ο Κοστίνια που έχει εκπλήξει τους πάντες, όχι μόνο για την δουλειά που κάνει και για τις ποδοσφαιρικές ικανότητές του αλλά και για το πόσο άνετος είναι στο νέο του περιβάλλον. Λες και είναι στην ομάδα χρόνια συμπεριφέρεται και νοιώθει ο Πορτογάλος που είναι δεδομένο πως θα δώσει… boost και στον Ροντινέι, σε ένα «ντέρμπι» για την δεξιά πλευρά της άμυνας που μόνο καλό θα κάνει και στους δύο αλλά βεβαίως και στην ομάδα.

Με τον Μεντιλίμπαρ να «τρέχει» για τα καλά τους πάντες στην προετοιμασία και να μην χαρίζεται σε κανένα! Αυστηρός όπου πρέπει, με φωνές για να κατανοήσουν πλήρως αυτά που θέλει και όποτε βλέπει λάθη που τον «φορτώνουν», ο Βάσκος ψάχνει πάντα το τέλειο. Είχε συνεχώς στην… πρίζα τους παίκτες του και ειδικά τους πιο πιτσιρικάδες, ώστε να εκτελούν σωστά τις ασκήσεις.

Οι Κωστούλας, Κουτσίδης, Παπακανέλλος, Μπακούλας και Μουζακίτης που ζουν το όνειρο και έχουν μπροστά τους μια τεράστια ευκαιρία. Με έναν προπονητή που είναι δεδομένο πως αν θεωρείσαι ότι είναι στο επίπεδο που θέλει και μπορούν να του προσφέρουν πράγματα θα τους ρίξει άμεσα στα βαθιά. Οι πρωταθλητές Ευρώπης του Ολυμπιακού που έχουν το αγωνιστικό θράσος και το δείχνουν στις προπονήσεις, ξεψαρωμένοι οι περισσότεροι, ειδικά ο Κουτσίδης. Στο «κόλπο» σε καλό επίπεδο έως τώρα και ο Μπιέλ που κάνει την προσπάθεια του με τον Μεντιλίμπαρ να δείχνει να ασχολείται αρκετά μαζί του.

Ο «Μεντί» που θα έχει την ευκαιρία να τεστάρει τους παίκτες του στα πρώτα δύο απανωτά φιλικά, με Άγιαξ την Παρασκευή και Μαλίν το Σάββατο. Αρχικά ο Ολυμπιακός είχε κλείσει φιλικό με την Άσχοντ από το Ισραήλ και είχε «σταντ μπάι» τη Μαλίν με την οποία τελικά θα παίξει. Ο λόγος που δεν έγινε το ματς με τους Ισραηλινούς είχε να κάνει κυρίως με τις επιφυλάξεις της Ολλανδικής αστυνομίας λόγω της ισχυρής μουσουλμανικής κοινότητας στο Ρότερνταμ. Με τον Ολυμπιακό στην Ολλανδία να έχει βρει ιδανικές καιρικές συνθήκες καθώς η θερμοκρασία είναι ανάμεσα στους 20 με 25 βαθμούς, ενώ βρέχει συχνά πυκνά. Φθινόπωρο με λίγα λόγια την ώρα που στην Αθήνα «καιγόμαστε»…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ