Η «λογική Μεντιλίμπαρ» στην προετοιμασία, το πρόγραμμα και η λέξη «κλειδί»

Η «λογική Μεντιλίμπαρ» στην προετοιμασία, το πρόγραμμα και η λέξη «κλειδί»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ άρχισε να φτιάχνει με τον δικό του τρόπο και τη δική του φιλοσοφία το φετινό παζλ του Ολυμπιακού και αυτό φαίνεται με το «καλημέρα».

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας. Της πρώτης με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο κουμάντο. Μια διαδικασία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Καθώς εκείνο που προκύπτει ξεκάθαρα, είναι πως μπορεί ο «Μέντι» να είναι ένας old school προπονητής, αλλά οι μέθοδοί του, απέχουν από το «παλιό». Απέχουν από εκείνο που μπορεί κάποιος να είχε στο μυαλό του, για το πώς θα ετοιμάσει τον Ολυμπιακό της νέας χρονιάς.

Ο Βάσκος τεχνικός είναι σαφές ότι είναι θιασώτης της προπονητικής λογικής… Βαλβέρδε. Το 2008 το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο Ολυμπιακός «έμαθαν» την «προετοιμασία με μπάλα» από τον «Τσινγκούρι». Κάτι που οι Ισπανοί το είχαν αναπτύξει ούτως ή άλλως και μέσα στα χρόνια το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο. Με τον νυν προπονητή του Ολυμπιακού να μην παρεκκλίνει από την ισπανική φιλοσοφία. Με την ένταση, ωστόσο, να είναι στο κόκκινο. Λέξη «κλειδί» και στον φετινό Ολυμπιακός.

Διαβάστε επίσης: «Σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Μπρέθγουεϊτ ο Ολυμπιακός»

Και η αλήθεια είναι πως ο Μεντιλίμπαρ, σε συνεργασία με τους βοηθούς του, αλλά και τον γυμναστή της ομάδας, Χρήστο Μουρίκη, έχουν αποφασίσει να ακολουθήσει ο Ολυμπιακός ένα πολύπλοκο ασκησιολόγιο. Το οποίο θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε ό,τι έχει να κάνει με τη βελτίωση τη φυσικής κατάστασης, αλλά το βασικό είναι αυτό να συνδυαστεί με την ταυτόχρονη βελτίωση της ομάδας στα ποδοσφαιρικά κομμάτια.
Επί της ουσίας όσα γίνονται αυτές τις πρώτες ημέρες στο προπονητικό κέντρο της CWO Vlaardingen, έχουν άμεση σχέση με όσα θέλει ο Μεντιλίμπαρ να βλέπει από τους ποδοσφαιριστές του στον αγωνιστικό χώρο.

Πίεση, υψηλές εντάσεις, δυναμικές αντιδράσεις και όλα αυτά, για μεγάλη χρονική διάρκεια, όχι μόνο για διαστήματα του αγώνα. Κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να καλά γυμνασμένος, αλλά και κυρίως «καλοκουρδισμένος». Οι παίκτες να μπορέσουν να «δέσουν» ακόμη περισσότερο. Με τον Μεντιλίμπαρ να θέλει να φανούν τα αποτελέσματα της δουλειάς με το καλημέρα.

Οσο κι αν τα φιλικά παιχνίδια είναι για συμπεράσματα και δοκιμές, ο προπονητής του Ολυμπιακού μετέφερε στους παίκτες του την άποψη ότι η ομάδα του πρέπει να είναι έτοιμη να δείξει τις ιδέες της μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ακόμη και από το πρώτο φιλικό, με αντίπαλο τη Μέχελεν (19/07). Αυτή η άποψη δεν έχει να κάνει τόσο με το αποτέλεσμα, όσο με την επιθυμία του να διαπιστώσει πως σε ποδοσφαιρικό και τακτικό επίπεδο, όσα δουλεύει, γίνονται κατανοητά και οι παίκτες του αρχίζουν να τα αφομοιώνουν και να προσπαθούν να τα εφαρμόσουν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ