Το πρώτο «δίδυμο» του Μεντιλίμπαρ και ο ρόλος των Ντάνι Γκαθία, Στάμενιτς

Το πρώτο «δίδυμο» του Μεντιλίμπαρ και ο ρόλος των Ντάνι Γκαθία, Στάμενιτς

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τι έχει στο μυαλό του με τους Μάρκο Στάμενιτς και Ντάνι Γκαρθία, δύο παίκτες διαφορετικούς, αλλά με στοιχεία που συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον.

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού συνεχίζεται εδώ στο Σίνταμ. Με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να χτίζει από την αρχή την ομάδα του. Βάζοντας ο ίδιος τις βάσεις και δείχνοντας τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει. Την ίδια στιγμή που φαίνεται πως κάποιες από τις νέες προσθήκες, δεν χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Αλλά ούτε και ιδιαίτερες… οδηγίες από τον προπονητή τους. Όπως, ο Ντάνι Γκαρθία.

Όπως είχαμε αναφέρει εξ αρχής, ο Μεντιλίμπαρ προορίζει τον συμπατριώτη του για το «6». Για τον ποδοσφαιριστή που θα αντικαταστήσει τον Βιθέντε Ιμπόρα. Και όπως προκύπτει από αυτές τις πρώτες προπονήσεις, ο 34χρονος μέσος, έχει πλήρη επίγνωση του τι θέλει από τον ίδιο ο κόουτς. Με αποτέλεσμα η προσαρμογή του να είναι άμεσα. Αλλά και συνοδευόμενη από εξαιρετικά λόγια για την ποιότητα και την απόδοσή του.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη του Ελ Κααμπί, η λογική σκέψη και οι 24 της Ολλανδίας

Ο Γκαρθία είναι διαφορετικού στιλ παίκτης από τον Ιμπόρα, αλλά και πιο «ταιριαστός» σε αυτό που παίζει ο Μεντιλίμπαρ. Καθώς είναι πιο γρήγορος. Πιο δυναμικός στα μαρκαρίσματά του, ενώ παράλληλα «πατάει» και σε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο. Δείχνοντας πλήρως εναρμονισμένος στο νέο περιβάλλον και έτοιμος να βοηθήσει ουσιαστικά τους Ερυθρόλευκους.

Βεβαίως, αυτές τις ημέρες προκύπτει και το πρώτο «ματσάρισμα». Καθώς σχεδόν με το «καλημέρα» ο Μεντιλίμπαρ έβαλε μαζί στην προπόνηση τον Ντάνι Γκαρθία με τον Μάρκο Στάμενιτς. Δείχνοντας ότι έχει στο μυαλό του τον 22χρονο μέσο (και) για 8άρι. Ενας ρόλος που του ταιριάζει πολύ, καθώς είναι ένας άριστος αθλητής, που τρέχει ασταμάτητα και σε μεγάλες εντάσεις, βγάζει πάρα πολύ μεγάλη πίεση στον αντίπαλο και παράλληλα έχει καλή επαφή με την μπάλα.

Και αυτό το τελευταίο, δεν πρέπει να το παραβλέπουμε. Καθώς ο Μεντιλίμπαρ θέλει όλοι οι παίκτες του να έχουν αυτή την ικανότητα. Να μπορούν να πασάρουν καλά και σωστά και γενικώς να μπορούν να προσφέρουν και με την μπάλα στα πόδια. Κάτι που κάνουν και οι δύο μέσοι. Όπως κάνει εξαιρετικά και ο Σαντιάγκο Εσε, ο οποίος είναι με την Ολυμπιακή Όμάδα της Αργεντινής αυτή την εποχή, αλλά και ο Τσικίνιο, βεβαίως, ο οποίος, ωστόσο, είναι πιθανό φέτος να έχει περισσότερο τον ρόλο που είχε στο φινάλε της σεζόν, παίζοντας πιο κοντά στους επιθετικούς.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ξεκάθαρα η λογική των μεταγραφών που έγιναν στη μεσαία γραμμή. Με τους Γκαρθία και Στάμενιτς να παίζουν «μοιάζουν» σε ό,τι έχει να κάνει με τις θέσεις που μπορούν να παίξουν, αλλά να διαφέρουν πάρα πολύ σε στιλ, κάτι που τους κάνει εξαιρετικά «ταιριαστούς» στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι, βέβαια, που μένει να φανεί και στη διάρκεια των αγώνων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ