Ο Βέλντε, η «συμφωνία» του με τη Λεχ Πόζναν, ο Ολυμπιακός και τα… ισπανικά

Ο Βέλντε, η «συμφωνία» του με τη Λεχ Πόζναν, ο Ολυμπιακός και τα… ισπανικά

Ο Κρίστοφερ Βέλντε είναι ο παίκτης που έχει ξεχωρίσει ο Ολυμπιακός για τα άκρα της επίθεσής του, θέλει σαν τρελός Πειραιά και ταιριάζει στο στιλ εξτρέμ που θέλει ο Μεντιλίμπαρ. Η μεγάλη διαφορά με τον... Σολμπάκεν και η αγάπη για την Ισπανία.

Κρίστοφερ Βέλντε. Ένα όνομα όχι γνωστό στο ευρύ κοινό. Αλλά ένα όνομα εξαιρετικά γνωστό εκεί που έχει σημασία. Διότι ο λόγος που ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση του 24χρονου αριστερού εξτρέμ της Λεχ Πόζναν, δεν είναι μόνο όσα έκανε τη χρονιά που τελείωσε στο πολωνικό πρωτάθλημα. Αλλά κυρίως, διότι διαθέτει στοιχεία που δείχνουν ότι μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικά σημαντική προσθήκη στον τρόπο που θέλει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Και αυτό είναι κάτι που δεν χωρά αμφισβήτηση. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Οι πληροφορίες είναι πολύ συγκεκριμένες και αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός είχε επαφές με την πλευρά του ποδοσφαιριστή και το καλοκαίρι, αλλά και τον Ιανουάριο. Η μεταγραφή δεν προχώρησε στις προηγούμενες επαφές. Αλά και τις δύο φορές, ο Βέλντε ήταν, όχι απλά θετικός, αλλά… ενθουσιασμένος με την προοπτική να αγωνιστεί στους Πειραιώτες. Αυτή η άποψη δεν έχει αλλάξει ούτε τώρα. Αντίθετα, έχει ενισχυθεί, ειδικά μετά την εκπληκτική σεζόν που ολοκλήρωσαν οι Πειραιώτες και η οποία σημαδεύτηκε από την κατάκτηση του Conference League.

Με λίγα λόγια, επειδή πολλοί επιλέγουν να κάνουν ατυχείς συγκρίσεις, έχει σημασία να αναφέρουμε πως ο Βέλντε, αν και Νορβηγός, δεν έχει καμία σχέση με έναν συμπατριώτη του, που το περασμένο καλοκαίρι έκανε τη διαδρομή προς τον Πειραιά. Ναι, ο Βέλντε και Σολμπάκεν είναι συμπατριώτες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ίδιες περιπτώσεις. Και στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί εκτενώς στο πώς και γιατί οι περιπτώσεις όπως εκείνες του πρώην εξτρέμ της Ρόμα, πρέπει να «κόβονται», όταν οι παίκτες έχουν «δεύτερες σκέψεις» ή απλά… δεν θέλουν.

Σε επίπεδο μεταγραφής, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι δεν είναι εύκολη η διαπραγμάτευση με τη Λεχ Πόζναν. Οι Πολωνοί θέλουν 6.000.000 για να πουλήσουν τον Βέλντε. Αλλά αν και φημίζονται για το γεγονός ότι φροντίζουν να πωλούν ακριβά, στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει σοβαρή πίεση και από την πλευρά του ποδοσφαιριστή. Με τις δύο πλευρές να έχουν συμφωνήσει άτυπα, ότι η κοινή πορεία τους δεν θα συνεχιστεί, εφόσον βρεθεί μια πρόταση που θα ικανοποιεί άπαντες. Από τη στιγμή που εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός, αυτή η προϋπόθεση τηρείται στο ακέραιο.

Εχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι μόλις πρόσφατα ο Βέλντε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TV2, ανέφερε πως είναι λάτρης του ισπανικού ποδοσφαίρου και συνολικά ό,τι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο από τη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, για αυτόν τον λόγο έμαθε ισπανικά από μικρός και πλέον μιλάει άριστα τη γλώσσα. Κάτι που προφανώς θα βοηθήσει και στην επικοινωνία με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Κλείνοντας, στην ερώτηση «γιατί ο Ολυμπιακός έχει προκρίνει την υπόθεση Βέλντε;», η απάντηση κρύβεται στα χαρακτηριστικά του. Είναι ένας ψηλός εξτρέμ (1.84 μ.), πολύ δυνατός, αθλητικός και γρήγορος, αλλά παράλληλα με εξαιρετική ντρίμπλα (πρώτος στο πολωνικό πρωτάθλημα), πολύ καλά τελειώματα στην αντίπαλη περιοχή και κυρίως εξαιρετική δημιουργία μέσα και γύρω από το «κουτί». Στοιχεία που εάν ο ίδιος μπορέσει να τα αναδείξει και στον Ολυμπιακό, θεωρείται βέβαιο πως θα προσφέρει το «κάτι διαφορετικό» από τους υπόλοιπους ακραίους επιθετικούς των Πειραιωτών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ