Τι γράφουν στην Ισπανία για Μπαουτίστα και Ολυμπιακό

Τι γράφουν στην Ισπανία για Μπαουτίστα και Ολυμπιακό

Ο Γιον Μπαουτίστα φέρεται να είναι ένας από τους παίκτες που κοιτάζει ο Ολυμπιακός, με τα ισπανικά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι υπάρχουν επαφές για τον 29χρονο επιθετικό.

Ο Ολυμπιακός εμπλέκεται σε αρκετά μεταγραφικά σενάρια και ένα από αυτά βάζει τους ερυθρόλευκους στο… παιχνίδι της απόκτησης του Γιον Μπαουτίστα. Στην Ισπανία τα ΜΜΕ γράφουν για επαφές των Πειραιωτών με την Εϊμπάρ, στην οποία ανήκει ο 29χρονος επιθετικός, που την περασμένη σεζόν πέτυχε 17 τέρματα στη La Liga 2.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «As», αλλά και άλλες ιστοσελίδες στην Ιβηρική, ο Ολυμπιακός είναι σε επαφές τόσο με την πλευρά του παίκτη, όσο και με την ομάδα του. Ο Μπαουτίστα είναι ένας παίκτης που, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, γνωρίζει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τον θέλει για τη θέση του δεύτερου επιθετικού στο ρόστερ της νέας σεζόν στον Ολυμπιακό.

Ο Μπαουτίστα είναι 29 ετών, δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Έιμπαρ μέχρι το καλοκαίρι του 2025 και την τελευταία σεζόν είχε 37 συμμετοχές, 17 γκολ και τρεις ασίστ στην δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Συνολικά στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο έχει 294 αγώνες, 70 τέρματα και 20 ασίστ.

Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στη θέση του σέντερ φορ και ενίοτε έχει χρησιμοποιηθεί ως περιφερειακός επιθετικός αλλά και εξτρέμ. Όμως, εκεί που αποδίδει καλύτερα είναι στην κορυφή της επίθεσης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπαουτίστα ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Σοσιεδάδ και έχει περάσει από τις Έουπεν, Λεγανές και Εϊμπάρ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η «As» για τον Μπαουτίστα και τον Ολυμπιακό:

«Oι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ολυμπιακού και της Έϊμπαρ για να φτάσουν σε συμφωνία για τον 29χρονο επιθετικό Γιον Μπαουτίστα είναι προχωρημένες. Μία επιχείρηση που ενθαρρύνεται από τον προπονητή του Ολυμπιακού, Μεντιλίμπαρ, ο οποίος έχει βάλει στο μάτι το Νο 18 της Έιμπαρ, για να κλείσει το ρόστερ του στους επιθετικούς. Ήδη έχει αποκτήσει τον κεντρικό μέσο Ντάνι Γκαρθία της Αθλέτικ Μπιλμπάο».

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινείται και η βάσκικη ιστοσελίδα «noticiasdegipuzkoa»: «O Ολυμπιακός είναι σε προχωρημένες επαφές με την Εϊμπαρ για την απόκτηση του Γιον Μπαουτίστα, ενώ είναι σε διαπραγματεύσεις και με τον ίδιο τον Ισπανό επιθετικό. Ο Μπαουτίστα ήταν την περσινή χρονιά στη La Liga 2 τρίτος σκόρερ και ένας από τους κορυφαίους στράικερ της κατηγορίας, έχοντας 17 γκολ και 3 ασίστ. Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως είναι κομβικός για τη μεταγραφή ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος σκανάρει την ισπανική αγορά».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ