Κοστίνια ο 4ος – Στην Αθήνα για τον Ολυμπιακό, ο Πορτογάλος μπακ

Κοστίνια ο 4ος – Στην Αθήνα για τον Ολυμπιακό, ο Πορτογάλος μπακ

Ο Κοστίνια έφτασε στην Αθήνα και από αύριο και όλας πιάνει δουλειά στον Ρέντη

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Σε μια από εκείνες τις «μεταγραφικές» νύχτες του χειμώνα που ο Ολυμπιακός είχε εκπονήσει ένα ολόκληρο σχέδιο ενίσχυσης από την αγορά της Ιβηρικής. Εκεί ήταν που ακούστηκε για πρώτη φορά το όνομα του Κοστίνια με την βεβαιότητα πως οι Ερυθρόλευκοι προχώρησαν στην απόκτηση του.

Του 24χρονου δεξιού μπακ που είναι ήδη στα μέρη μας. Για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του, αλλά και για την εναρμόνιση με τους νέους συμπαίκτες του. Ξεκινά αύριο η προετοιμασία του Ολυμπιακού στον Ρέντη με διπλή προπόνηση. Και ο Πορτογάλος θα είναι εκεί…

Διαβάστε επίσης: Έβγαλε φτερά και έγινε… Πελεκάνος ο Τάις: Τον ήθελε ο ΠΑΟ, επέλεξε το ΝΒΑ (pic)

Ναι, ο Κοστίνια έφτασε ξημερώματα στη χώρα μας προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στους Πειραιώτες. 0 24χρονος δεξιός μπακ που έκανε θραύση την περασμένη σεζόν στο πρωτάθλημα της πατρίδας του με τα χρώματα της Ρίο Άβε με: 3.050 λεπτά συμμετοχής, 34 συμμετοχές (πάντα βασικός), 3 γκολ, 5 ασίστ, 1.77 κλεψίματα και 1,77 κερδισμένα τάκλιν ανά 90΄, 18.7 ενέργειες ανά 90′ στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, 31.3 πετυχημένες μεταβιβάσεις ανά 90′ (61,3%). Στο φινάλε της χρονιάς μια σειρά από Μέσα της χώρας του, τον διάλεξαν ως το καλύτερο δεξιό μπακ του πρωταθλήματος για όσα κατάφερε με τη φανέλα της Ριό Άβε. Το ίδιο έκανε και η ίδια η Liga Portugal. Πολύ λογικά λοιπόν προκύπτει μια ιδιαίτερη προσδοκία για εκείνον σε φόντο Ερυθρόλευκο.

Πάει Ρέντη

Τον απέκτησε με μεταγραφή ο Ολυμπιακός (2,5 εκατ ευρώ για το 70% των δικαιωμάτων του). Έχοντας όμως τον Ροντινέι να είναι ένα… rotation μόνος του στο δεξί άκρο της άμυνας τον άφησαν στη Ρίο Άβε ως το καλοκαίρι σε μια συγκυρία που από την αγορά της Πορτογαλίας έπιασαν λιμάνι, ο Νταβίντ Κάρμο και ο Φραν Ναβάρο από την Πόρτο, ο Αντρέ Όρτα από την Μπράγκα, ο Ζοβάνε Καμπράλ από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Το «πακέτο» ενίσχυσης του Γενάρη.

Δεν θα είναι κανείς από αυτούς αύριο στον Ρέντη –αν και για τους Κάρμο και Όρτα οι Ερυθρόλευκοι είναι γνωστό ότι δίνουν μάχη για την επιστροφή τους μες το καλοκαίρι-. Θα είναι όμως ο –τριάντα πέντε φορές διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες- Κοστίνια. Και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μια θέση στο ρόστερ του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο τέταρτος «νέος» της παρέας μετά τον Μάρκο Στάμενιτς, τον Ντάνι Γκαρσία και τον Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ