Η φόρμουλα για τον Κάρμο – Οι Πορτογάλοι βλέπουν «μάχη» για να μείνει στον Πειραιά

Οι Πορτογάλοι επιμένουν πως είναι εφικτό να βρεθεί η «φόρμουλα», ώστε ο Νταβίντ Κάρμο να παραμείνει στον Ολυμπιακό, μετά τις νέες συζητήσεις.

Ο Ολυμπιακός μετράει αντίστροφα. Την Τετάρτη ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ περιμένει τους ποδοσφαιριστές στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, για την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας των Πειραιωτών. Ωστόσο, όπως έχει δηλώσει, ο Βάσκος τεχνικός θέλει το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ, να έχει ολοκληρωθεί έως την ερχόμενη εβδομάδα. Εως τις 15/07, ημέρα κατά την οποία οι Πειραιώτες αναχωρούν για την Ολλανδία. Ιδανικά, με τον Νταβίντ Κάρμο στην αποστολή!

Δεν είναι μυστικό ότι ο Μεντιλίμπαρ έχει θέσει ως προτεραιότητα την παραμονή του Πορτογάλου κεντρικού αμυντικού, για τουλάχιστον ακόμη έναν χρόνο. Εως τώρα αυτή φάνταζε ως η πιο δύσκολη περίπτωση. Και, πράγματι, είναι. Όπως και η πλέον ακριβή, βεβαίως. Με την υπόθεση να έχει φτάσει σε ύψη δυσθεώρητα. Μακρινά. Ειδικά για ελληνική ομάδα. Κι όμως, τις τελευταίες ώρες προκύπτει από την Πορτογαλία πως υπάρχει σοβαρή προσπάθεια από τους Ερυθρόλευκους να βρουν τη φόρμουλα για την απόκτηση του Κάρμο.

Τα δύο προβλήματα που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες, είναι 1) Η (ειλικρινής και ουσιαστική επιθυμία) της Πόρτο να κρατήσει τον Κάρμο στο ρόστερ της και 2) Η είσοδος πλήθους ομάδων από μεγάλα πρωταθλήματα (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία) στο «παιχνίδι» της απόκτησής του. Μάλιστα, επισημαίνεται πως τρεις ομάδες έχουν κάνει προσφορές που πλησιάζουν τα «θέλω» των Πορτογάλων, όπως αυτά είχαν αποτυπωθεί από το φινάλε της σεζόν.

Εντούτοις, σημειώνεται πως ο ποδοσφαιριστής δεν έχει αλλάξει στάση. Παρά το γεγονός ότι δέχεται με ικανοποίηση την αλλαγή του στάτους του στην Πόρτο, δεν δείχνει διάθεση να παραμείνει στο «Ντραγκάο» και αυτό το έχει ξεκαθαρίσει στους ιθύνοντες του συλλόγου. Από την άλλη, θέλει το θέμα να τραβήξει πολύ ακόμη, καθώς θέλει να επικεντρωθεί μόνο στο ποδόσφαιρο. Και ιδανικά αυτό θέλει να συμβεί στον Ολυμπιακό. Οπου ο ίδιος υποστηρίζει πως αισθάνθηκε καλύτερα και πιο γεμάτος από κάθε άλλη ομάδα στην καριέρα του. Καθώς αισθάνεται πραγματική υποστήριξη, αγάπη, αλλά και κατανόηση για όποια τυχόν λάθη του.

Σε μια διαπραγμάτευση τόσο σημαντική, δύσκολη, και κυρίως ακριβή, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το τι μέλλει γενέσθαι, έως ότου «πέσουν» οι υπογραφές. Αλλά αυτή τη στιγμή, όσα προκύπτουν από την Πορτογαλία, δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο «ανατροπής» του αρνητικού σκηνικού που είχε δημιουργηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην υπόθεση. Εάν αυτό συμβεί, εάν έχει όντως βρεθεί η «φόρμουλα» για να επιστρέψει στον Πειραιά ο Κάρμο, έστω για έναν χρόνο ακόμη, θα είναι μια μεγάλη διαπραγματευτική νίκη για τον σύλλογο. Αλλά και ουσιαστική νίκη. Με έναν κομβικό ποδοσφαιριστή να παραμένει στο ρόστερ και την άμυνα να μην αλλάζει!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από