Ο Μεντιλίμπαρ έρχεται και όλα μπαίνουν στο τραπέζι

Ο Μεντιλίμπαρ έρχεται και όλα μπαίνουν στο τραπέζι

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επιστρέφει στον Πειραιά και λογικά αναμένονται εξελίξεις

Ναι, ήταν στο χάραμα της 30ης του Μάη. Με το ευρωπαϊκό τρόπαιο αγκαλιά έπειτα από την επικράτηση επί της Φιορεντίνα. Πότε έγιναν όλα αυτά, πότε έφυγε ο Βάσκος για την πατρίδα του, πότε πέρασαν πέντε ολόκληρες εβδομάδες και επιστρέφει: Πέρασε ο χρόνος σαν το νερό.

Και ο 63χρονος γυρίζει στη βάση του, έχοντας πλέον κατά νου την επόμενη ερυθρόλευκη αποστολή της καριέρας του. Την δημιουργία της ομάδας των 100 χρόνων που με τη σειρά της θα επιχειρήσει να επιστρέφει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και θα βάλει πλώρη για ένα ακόμη όμορφο ευρωπαϊκό ταξίδι.

Ξεκινά την Τετάρτη η προετοιμασία του Ολυμπιακού. Και ο Μεντιλίμπαρ με τους συνεργάτες του θα είναι από αύριο στον Ρέντη για να ρυθμίσουν ολες τις λεπτομέρειες που απαιτούνται στην αφετηρία της pre-season. Για το πρώτο μέρος της δουλειάς που θα γίνει εντός του αθλητικού κέντρου αλλά και για όσα θα ακολουθήσουν από την Δευτέρα (15/7) όταν και η ομάδα θα αναχωρήσει για την Ολλανδία και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Εκεί οπού ως τις 27 του μήνα θα δώσει τέσσερα φιλικά παιχνίδια –το πρώτο με τον Άγιαξ-.

Την ίδια στιγμή, ο Βάσκος που έχει ζητήσει να είναι η ομάδα του στελεχωμένη κατά το 75%-80% για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. σίγουρα θα πάρει θέση και σε μια άλλη «εκκίνηση». Σε αυτή που αφορά στις συζητήσεις της εβδομάδας του club με τρεις ποδοσφαιριστές-κλειδιά της προηγούμενης αγωνιστικής version. Τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, του Κώστα Φορτούνη και του Γιώργου Μασούρα. Αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να γίνουν μια σειρά από επαφές και με τους τρεις αναφορικά με την παραμονή τους στην ομάδα.

Στον Ελ Κααμπί ο Ολυμπιακός έχει κάνει δύο προτάσεις. Ξεπερνά σε ετήσια βάση τα 2,5 εκατ ευρω η προσφορά του για να τον κρατήσει. Και ο Μαροκινός έχει μιλήσει με όλους –και με τον Μεντιλίμπαρ- και ενώ δείχνει θετικός την ίδια στιγμή, κρατά την πόρτα της εξόδου ανοιχτή. Θα πρέπει να αποφασίσει. Για τον Κώστα Φορτούνη οι συσχετισμοί είναι διαφορετικοί. Δέκα χρόνια διαρκεί η δεύτερη θητεία του. Και έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς αν υπογράψει ένα συμβόλαιο ακόμη. Να γίνει ο πρώτος με 100+ σε γκολ και ασίστ. Το «Τοτέμ» μιας εποχής. Της ίδιας που ο Γιώργος Μασούρας εάν και εφόσον θα «αυγατίσει» ακόμη περισσότερο και τους δικούς του αριθμούς. Ο Έλληνας winger με τα 56 γκολ και τις 32 ασίστ σε 262 συμμετοχές

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ