Η «αλλαγή» με Ελ Κααμπί και οι εξελίξεις με Μασούρα

Η «αλλαγή» με Ελ Κααμπί και οι εξελίξεις με Μασούρα

Ο Ολυμπιακός κάνει μεθοδικές κινήσεις για να κλείσει όλες τις ανοιχτές υποθέσεις, με τον Ελ Κααμπί να δείχνει να αλλάξει λίγο τη στάση του και τον Μασούρα έτοιμο να ανανεώσει.

Ο Ολυμπιακός μετράει αντίστροφα για την έναρξη της καλοκαιρινής του προετοιμασίας. Και οι Ερυθρόλευκοι εντείνουν τις ενέργειές τους, για να κλείσουν τα ανοιχτά θέματα. Με την υπόθεση του Αγιούμπ Ελ Κααμπί να είναι στην επικαιρότητα. Με τα σενάρια για τη Φενέρμπαχτσε και ομάδες από τη Σαουδική Αραβία να δίνουν και να παίρνουν. Αλλά χωρίς αυτή τη στιγμή να υπάρχει σαφής εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι. Αλλά ούτε και κάποια ξεκάθαρα… σημάδια από τον ποδοσφαιριστή.

Η αλήθεια είναι πως τις τελευταίες ημέρες, ενώ τα πράγματα είχαν πάρει κακή τροπή, λόγω και της προφανούς (και έντονης) προσπάθειας του ατζέντη του Ελ Κααμπί να ανοίξει τον «χορό» των ομάδων που έχουν στην ατζέντα τους τον πελάτη του, υπάρχει ξανά επικοινωνία. Η κίνηση του Μεντιλίμπαρ να επικοινωνήσει με τον ποδοσφαιριστή, είναι πιθανό να έπαιξε ρόλο. Ενώ για πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό, ο Μαροκινός επιθετικός είχε και επαφή με συμπαίκτες του. Δείχνοντας ξανά ενεργός.

Αυτό ίσως να είναι απλά μια ανθρώπινη αντίδραση και η επιλογή να μιλήσει ή να κοινωνικοποιηθεί με ανθρώπους που πέρασε τις καλύτερες ημέρες της ποδοσφαιρικής ζωής του. Αλλά από την άλλη, ίσως είναι και ένα μήνυμα για το τι μέλλει γενέσθαι. Κάτι για το οποίο δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη. Με τον Ολυμπιακό, πάντως, να έχει κάνει (έως και) περισσότερα από ό,τι μπορεί για να διατηρήσει τον Ελ Κααμπί στο δυναμικό του. Και αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζει και ο ίδιος. Ο οποίος γνωρίζει πως προορίζεται ξανά για βασικός σέντερ φορ. Και αυτό είναι κομβικό στην τελική επιλογή του. Είτε αυτό αφορά στον Ολυμπιακό είτε άλλη ομάδα.

Ο ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Εν τω μεταξύ όλα δείχνουν ότι αυτές τις ημέρες θα υπάρξουν και νέες (τελικές) συζητήσεις και με τον Γιώργο Μασούρα. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει ανάψει το πράσινο φως για να παραμείνει στο ρόστερ ο Ελληνες μεσοεπιθετικός, την ώρα που και ο ίδιος έχει δείξει το τελευταίο διάστημα πως προτιμά να μείνει στον Πειραιά, από το να συνεχίσει εκτός Ελλάδος την καριέρα του. Μάλιστα, υπάρχει η αίσθηση πως ο «Μάσου» θα είναι κανονικά στην «πρώτη» του Ολυμπιακού, στις 10 Ιουλίου στο Ρέντη. Μένει αυτό να επιβεβαιωθεί τα επόμενα 24ωρα.

Πάντως, άσχετα με την παραμονή του Ελληνα ακραίου επιθετικού, και φυσικά πέρα από τη δεδομένη επιθυμία/προσπάθεια για την παραμονή του Ντάνιελ Ποντένσε, ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο πως βρίσκεται στην αγορά για την απόκτηση ενός ακόμη εξτρέμ. Καθώς ο Μεντιλίμπαρ θεωρεί ότι χρειάζεται ακόμη ένας παίκτης, με διαφορετικά στοιχεία από εκείνους που διαθέτει τώρα στο ρόστερ του. Προσδοκώντας και ποιοτική, αλλά και… ποσοτική αναβάθμιση σε αυτό το κομμάτι.

Αντί επιλόγου, αναφέρουμε το προφανές και αυτό που προκύπτει ως βασική απόφαση. Ο Ολυμπιακός κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσει τον βασικό κορμό του. Και αυτό είναι κάτι που δεν χωρά αμφισβήτηση. Για την ακρίβεια, ακόμη και οι ατζέντηδες των ποδοσφαιριστών που θέλει να κρατήσει/αποκτήσει ο σύλλογος, διαλαλούν την εξαιρετική και ειλικρινή στάση του συλλόγου απέναντι στους πελάτες τους. Αλλά και την επιθυμία των ιδίων να ολοκληρωθούν οι συμφωνίες και οι παίκτες να επιστρέψουν στο Ρέντη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ