Η απίστευτη ιστορία του Ντάνι Γκαρσία σε μια προπόνηση της Αθλέτικ και ο λόγος που ο Μεντιλίμπαρ επέμεινε για την απόκτηση του

Η απίστευτη ιστορία του Ντάνι Γκαρσία σε μια προπόνηση της Αθλέτικ και ο λόγος που ο Μεντιλίμπαρ επέμεινε για την απόκτηση του

Ο Ντάνι Γκαρσία είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Με αποδείξεις…

Λίγες εβδομάδες πριν, αναζητώντας με σεβασμό τις κατάλληλες λέξεις αποχωρισμού η Αθλέτικ Μπιλμπάο δημοσιοποίησε για χάρη του μια από τις ιστορίες του τμήματος… εσωτερικών υποθέσεων που κάθε club κρατά στο αρχείο της.

Κατάλαβε λέει ένα πρωί στο αθλητικό κέντρο της Λεθάμα, ο –περί ου ο λόγος- Ντάνι Γκαρσία πως ο προπονητής του παραδόξως δεν τον υπολογίζει ως βασικό για το ματς της Κυριακής και ξαφνικά λες και ανέβασε την «ένταση» της προσπάθειας στο… διπλάσιο.

Τον ρώτησαν λοιπόν κάποιοι συμπαίκτες του, αν επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να δείξει στον κόουτς ότι κάνει λάθος. Η απάντηση που πήραν όμως ήταν από άλλο… ανέκδοτο: «Όχι, προσπαθώ περισσότερο γιατί θέλω να είμαι ο καλύτερος αναπληρωματικός αν χρειαστεί» είπε χωρώντας σε μια πρόταση όλα όσα πρεσβεύει στο ποδόσφαιρο.

Εκείνα που έκαναν τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να επιμένει για την απόκτηση του από τον Ολυμπιακό. Τα ίδια που πριν μερικές ώρες τον εμφάνισαν στην αίθουσα αφίξεων του «Ελ. Βενιζέλος»

Ναι, σε αντίστροφη μέτρηση για την επισημοποίηση της 3ης καλοκαιρινής υπογραφής από τους Πειραιώτες. Άνοιξαν το σκορ με τον Μάρκο Στάμενιτς. Πρόσθεσαν στη νέα εξίσωση των πορτιέρο τον Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο. Υποδέχτηκαν τον αγαπημένο «αρχηγό» του Μεντιλίμπαρ από τα χρόνια της Ειμπάρ για ιατρικές εξετάσεις και υπογραφές.

Και είναι βεβαίως και ο Κοστίνια, ο Πορτογάλος δεξιός μπακ της Ρίο Άβε, μια μεταγραφή που σύντομα θα πάρει και εκείνη αντίστοιχο χαρακτήρα. Ένα πρώτο «καρέ» ενίσχυσης στην ευθεία για την έναρξη της προετοιμασίας: Την Τετάρτη (10/7) είναι το πρώτο ραντεβού στον Ρέντη. Από τη Δευτέρα (8/7) ο Μεντιλίμπαρ θα κάνει τους τελικούς λογαριασμούς για εκείνους που θα βρεθούν στην pre-season. Για εκείνους που θα μπουν λίγες ημέρες αργότερα (15/7) στο αεροπλάνο για την Ολλανδία και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Θεωρεί «κλειδί» την απόκτηση του Γκαρσία ο Βάσκος τεχνικός. Και αν είναι δυνατόν την παρουσία του στα ενδότερα της ομάδας από την πρώτη και όλας ημέρα των προπονήσεων. Δεν θα είναι εκεί πλέον ο Βιθέντε Ιμπόρα που επέστρεψε στην Λεβάντε. Δεν θα είναι εκεί ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί που επί της ουσίας έκλεισε και ο δικός του κύκλος.

Είναι άγνωστο τι θα γίνει με τον Κώστα Φορτούνη και τον Γιώργο Μασούρα που τα συμβόλαια τους ολοκληρώθηκαν και παρότι υπάρχουν συζητήσεις δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα μείνουν ή θα φύγουν –πολλώ δε αν θα είναι από την αρχή της προετοιμασίας στον Ρέντη-. Παράλληλα θα υπάρχουν πέντε-έξι παιδιά της ομάδας Νέων στο ταξίδι για το Ρότερνταμ. Έχει μεγάλη σημασία για το γκρουπ να υπάρχουν πρόσωπα σαν τον 34χρονο Βάσκο αμυντικό χαφ. Όχι μόνο για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Για την προσωπικότητα και την επιρροή σε αυτό που κωδικοποιημένα οι ομάδες αποκαλούν «αποδυτήρια».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ