«Το τελεσίγραφο της UEFA στην Πορτο» – Η αποκάλυψη της «A Bola» και τα νέα δεδομένα για Κάρμο

«Το τελεσίγραφο της UEFA στην Πορτο» – Η αποκάλυψη της «A Bola» και τα νέα δεδομένα για Κάρμο

Η «A Bola» βάζει... φωτιά με δημοσίευμα της, καθώς αποκαλύπτει ότι η Πόρτο είναι αναγκασμένη να συμμορφωθεί στις υποδείξεις της UEFA και να πουλήσει παίκτες - Ο Νταβίντ Κάρμο, ο Ολυμπιακός και όλα τα δεδομένα.

Ο Νταβίντ Κάρμο ήρθε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό τον περασμένο Ιανουάριο και έκανε τη διαφορά στην αμυντική γραμμή των Πειραιωτών, συνεισφέροντας τα μέγιστα προκειμένου οι ερυθρόλευκοι να γράψουν ιστορία και να κατακτήσουν το Europa Conference League.

Ο 24χρονος «βράχος» των ερυθρόλευκων είχε αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού και ο Ολυμπιακός κάνει μεγάλη προσπάθεια να τον κρατήσει και τη νέα σεζόν στο λιμάνι, με την Πόρτο όμως να είναι ανένδοτη στις απαιτήσεις της για την παραχώρηση του υψηλόσωμου στόπερ.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες μέρες σχετικά με το μέλλον του Κάρμο, ενώ η Πόρτο από την πλευρά της ξεκίνησε προετοιμασία και κάλεσε κανονικά τον ποδοσφαιριστή στην «πρώτη» του συλλόγου.

Στην Πορτογαλία μιλούν για συνεχείς επαφές ανάμεσα σε Ολυμπιακό και «Δράκους», ενώ η έγκυρη «A Bola» έφερε στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες για τη συνάντηση της UEFA με εκπροσώπους της Πόρτο στις 3/6 για το ζήτημα του FFP, που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι άνθρωποι της Πόρτο θέλησαν να ανοίξουν διάλογο για το «χαοτικό οικονομικό βάρος που κληρονόμησαν από την προηγούμενη διοίκηση» και η UEFA προειδοποίησε τους Δράκους να συμμορφωθούν άμεσα.

Το Σώμα Οικονομικού Ελέγχου της UEFA έχει αποκλείσει για έναν χρόνο – με αναστολή – την Πόρτο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αν ο σύλλογος δεν συμμορφωθεί με το FFP τις σεζόν 2025/26, 2026/27 και 2027/28, τότε η ποινή θα ενεργοποιηθεί και θα εφαρμοστεί κανονικά. Παράλληλα, της επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500.000 ευρώ για οφειλές σε συλλόγους, εργαζόμενους και εφορία.

Οι δύο εκπρόσωποι της Πόρτο υποσχέθηκαν πως θα ακολουθήσουν τους κανόνες αδειοδότησης ώστε να αποφύγει ο σύλλογος τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Η εξόφληση εκπρόθεσμων οφειλών είναι απαραίτητη ενώ πρέπει να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές μισθών και να εξοφληθούν άμεσα σε συλλόγους, εφορία και ταμεία ασφάλισης τα χρωστούμενα.

Ο Ντιόγκο Κόστα και οι πωλήσεις

Οι συνολικές ζημιές της Πόρτο ανέρχονται στα 176 εκατ. ευρώ για αυτό και είναι επιβεβλημένο να κάνει μια πολύ μεγάλη πώληση το καλοκαίρι. Ο Αντρέ Βίλας Μπόας διέψευσε την πρόθεση παραχώρησης του Ντιόγκο Κόστα παρότι υπάρχει ρήτρα 75 εκατ. ευρώ.

Μια μεγάλη πώληση σύμφωνα με την «A Bola» θα μπορούσε να έρθει μέσα από μαζικές παραχωρήσεις σημαντικών παικτών όπως ο Κονσεϊσάο, ο Κάρμο και ο Βέντελ. Το σημαντικό για την UEFA εδώ είναι η συνολική αξία να είναι τόσο μεγάλη ώστε η Πόρτο να έχει στη διάθεσή της τα οικονομικά εργαλεία για να αντιμετωπίσει τις βραχυπρόθεσμες οφειλές της και να έχει εξασφαλισμένη ρευστότητα.

Μία ακόμα προτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στην Πόρτο είναι να παρουσιαστεί μαζεμένη στις αγορές παικτών, κάτι που σημαίνει πως δεν μπορεί να αγοράσει τον αριστεροπόδαρο στόπερ Μίκα Φαγέ της Μπαρτσελόνα, ο οποίος ήταν φαβορί για να αποκτηθεί, όπως διαβάσατε μέσα από to10.gr.

Τι ισχύει με τον Κάρμο

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία να τονιστεί είναι πως οι Πορτογάλοι αναφέρουν συνεχώς στα ρεπορτάζ τους την προσπάθεια του Ολυμπιακού να πείσει την Πόρτο για τον Κάρμο και να τα βρουν στο οικονομικό κομμάτι, ενώ θεωρούν βέβαιο ότι ο Αντρέ Βίλας Μπόας θα ενδώσει και θα αναγκαστεί κάποια στιγμή και για λόγους FFP να παραχωρήσει τον 24χρονο αμυντικό και όχι μόνο.

Γενικότερα, η Πόρτο σε οικονομικό επίπεδο δέχεται πολλές πιέσεις από την UEFA, όπως αναφέρει το δημοσίευμα και πρέπει πράγματι να πουλήσει για να ισοσκελίσει τη χασούρα. Και ο Κάρμο είναι μέσα σε αυτούς που μπορούν να αποφέρουν έσοδα, με τον Ολυμπιακόνα θέλει να το εκμεταλλευτεί, σύμφωνα πάντα με όσα λένε τα πορτογαλικά ΜΜΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το δημοσίευμα της «A Bola» αναφέρει πως θα υπάρξουν εξελίξεις στο ζήτημα με την UEFA μέσα στις επόμενες 10-15 μέρες, αφού θα πρέπει να υπάρξει κινητικότητα από πλευράς εσόδων στον σύλλογο, με το ενδεχόμενο μιας πώλησης άμεσα να είναι υπαρκτό…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ