Και ο Μεντιλίμπαρ στη «μάχη» για τον Ελ Κααμπί

Και ο Μεντιλίμπαρ στη «μάχη» για τον Ελ Κααμπί

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε με όλους τους παίκτες που θέλει να κρατήσει ο Ολυμπιακός και τους θέλει δίπλα του. Και αποφάσισε να παρέμβει και στην υπόθεση Ελ Κααμπί.

Είναι γνωστό ότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει ζητήσει να παραμείνουν οι περισσότεροι από τους βασικούς ποδοσφαιριστές του ρόστερ. Και για αυτόν τον λόγο ο Ολυμπιακός έχει επικεντρωθεί στο να διατηρήσει στο δυναμικό του τους Νταβίντ Κάρμο, Κώστα Φορτούνη, Ντάντιελ Ποντένσε, Αντρέ Ορτα και φυσικά τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Με τις επαφές να μην σταματούν λεπτό και παρά τις όποιες δυσκολίες να υπάρχει σαφής διάθεση να γίνει ό,τι καλύτερο, ώστε οι περισσότεροι (εάν όχι όλοι) να παραμείνουν στον Πειραιά.

Οι υποθέσεις των δανεικών διαφέρουν από εκείνες των παικτών που λήγουν τα συμβόλαιά τους. Για παράδειγμα, είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τη διοίκηση της Πόρτο για να αποκτήσει τον Κάρμο. Εχει κάνει μια μεγάλη πρόταση, έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και υπάρχει σκληρή διαπραγμάτευση. Με τον ποδοσφαιριστή να είναι σύμμαχος των Πειραιωτών. Κάτι που ισχύει και στις περιπτώσεις των Ορτα και Ποντένσε. Για τις οποίες επίσης γίνεται «μάχη».

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» για το μέλλον του Ναν: Το ενδιαφέρον από το ΝΒΑ, το συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό και η διορία

Κάρμο, Όρτα και Ποντένσε θέλουν να μείνουν στον Ολυμπιακό και ο σύλλογος κάνει τις κινήσεις του να τους κρατήσει. Με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να μην λείπει από αυτή τη μάχη. Οι πληροφορίες είναι πολύ συγκεκριμένες και αναφέρουν ότι ο Βάσκος τεχνικός βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους ποδοσφαιριστές του και τους έχει εξηγήσει σε κάθε τόνο και με πλήρη ειλικρίνεια ότι τους θέλει μαζί του.

Μάλιστα, δεν το έχει κάνει μόνο για τους συγκεκριμένους, αλλά και για τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν. Με τον Κώστα Φορτούνη και τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να είναι οι δύο πιο «καυτές» υποθέσεις και εκείνη του Γιώργου Μασούρα να ακολουθεί. Ο «Φόρτου» έχει παραδεχθεί σε πρόσφατη συνέντευξη πως ο Μεντιλίμπαρ του ζήτησε να μείνει στην ομάδα και να συνεχίσει να ηγείται του συνόλου.

Αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 63χρονος τεχνικός επέλεξε να επέμβει ακόμη πιο έντονα στην υπόθεση του Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Πέραν της τρομερής πρότασης που του έχει καταθέσει ο Ολυμπιακός, ο έμπειρος τεχνικός αποφάσισε να κάνει και ο ίδιος αυτό που θεωρεί σωστό και πρέπον για τον ποδοσφαιριστή. Και επικοινώνησε μαζί του, για να κάνει για ακόμη μία φορά σαφή την πρόθεσή του να συνεχίσει να είναι ο Μαροκινός ο βασικός σέντερ φορ των Πειραιωτών και τη νέα χρονιά.

Ο Μεντιλίμπαρ δεν είναι καλός στα «πολλά λόγια». Αλλά είναι άμεσος και ειλικρινής. Όπως είχε ζητήσει από τον Ελ Κααμπί να μείνει και πριν ξεκινήσει τις διακοπές του, έτσι και τώρα φέρεται να του επανέλαβε την πεποίθησή του πως πρέπει να συνεχίσει στον Πειραιά. Και πως το περιβάλλον που βρήκε στον Ολυμπιακό, σε συνδυασμό με την πρόταση-μαμούθ που εμφανίζεται να του έχει κάνει η διοίκηση, θα τον βοηθήσουν να γίνει ακόμη καλύτερος τη νέα σεζόν.

Πλέον, μένει να φανεί εάν τα εξαιρετικά λόγια, αλλά κυρίως οι καθαρές προθέσεις του Ολυμπιακού και του προπονητή του, θα κάνουν τον Ελ Κααμπί να αφήσει στην άκρη τις άλλες προτάσεις. Το μόνο σίγουρο; Ολες οι πλευρές κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ