Οι «μικροί» του Μεντιλίμπαρ, το «νέο αίμα», οι «έμπειροι», ο 6ος του Youth League και οι μεταγραφές

Οι «μικροί» του Μεντιλίμπαρ, το «νέο αίμα», οι «έμπειροι», ο 6ος του Youth League και οι μεταγραφές

Ο Ολυμπιακός και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ετοιμάζουν την ομάδα της νέας χρονιάς, με τον Βάσκο να θέλει και «νέο αίμα» στην προετοιμασία, με σκοπό ο συδυασμός «κορμός - προσθήκες πρώτης γραμμής - νιάτα», να απογειώσει την ομάδα.

Ο Ολυμπιακός έχει θέσει προτεραιότητες σε αυτό το μεταγραφικό παζάρι. Η πρώτη, γνωστή και σαφής: Να μείνουν όλοι (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι) από τους εν δυνάμει βασικούς ποδοσφαιριστές. Εκείνοι που οδήγησαν την ομάδα έως την κατάκτηση του Conference League. Η δεύτερη, η απόκτηση ποδοσφαιριστών με ποιότητα, ταλέντο και σύγχρονα χαρακτηριστικά. Αλλά υπάρχει και μία τρίτη. Που αφορά στα… νιάτα.

Οι Ερυθρόλευκοι, λοιπόν, με τη σύμφωνη γνώμη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, έχουν αποφασίσει να ενισχύσουν το ρόστερ και με… νιάτα. Ταλαντούχα νιάτα. Παίκτες σε καλή ηλικία, που θα έχουν τις ικανότητες και το ταλέντο να πλαισιώσουν τον βασικό κορμό του ρόστερ. Και μέσα από τη δουλειά και τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν, θα δείξουν εάν μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω.

Ηδη είναι γνωστό ότι ο Ολυμπιακός απέκτησε τον (22 ετών) Μάρκο Στάμενιτς. Είναι επίσης γνωστό (και… επιβεβλημένο) ότι ο Μεντιλίμπαρ θα δώσει την ευκαιρία στα «χρυσά παιδιά» των τμημάτων υποδομής να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Εχει ήδη αποφασιστεί οι Μπάμπης Κωστούλας, Ισίδωρος Κουτσίδης, Χρήστος Μουζακίτης, Αντώνης Παπακανέλλος και Θανάσης Μπακούλας να ακολουθήσουν την αποστολή στην Ολλανδία.

Ο Βάσκος τεχνικός, δε, έχει ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο ότι ο δεύτερος αριστερός μπακ του Ολυμπιακού σε αυτό το πρώτο στάδιο της χρονιάς, πίσω από τον Ορτέγκα, θα είναι ο Τόλης Αποστολόπουλος. Ένα παιδί που μπήκε και… έπαιξε, ανταποκρίθηκε με το καλημέρα στις τεράστιες απαιτήσεις που έβαλε στα πόδια του ο προπονητής του. Και έφτασε να παίζει έως και σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά και να ξεκινάει βασικός σε ντέρμπι. Ναι. Ο Ολυμπιακός λογικά θα πάρει κι άλλον μπακ στην πορεία. Αλλά αυτό δεν απασχολεί καθόλου τώρα τον Μεντιλίμπαρ.

Επιστρέφοντας στη «χρυσή γενιά» των παικτών που κατέκτησαν το Youth League, δεν πρέπει να προκαλέσει καμία έκπληξη εάν ο Μεντιλίμπαρ πάρει και 6ο ποδοσφαιριστή στην Ολλανδία. Με το όνομα του αρχηγού αυτής της ομάδας, Θανάση Κουτσογούλα, να είναι στο προσκήνιο αυτές τις ημέρες. Αλλά και πάλι δεν είναι ο μοναδικός…

Υπάρχει πρόθεση ο σύλλογος ακόμη και να αποκτήσει 1-2 νεαρούς ποδοσφαιριστές, που θα κριθεί από τους αρμοδίους ότι έχουν το ταλέντο, την προοπτική και τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να κάνουν το κάτι παραπάνω. Και γιατί όχι, να μπουν και να παίξουν άμεσα, εάν το αξίζουν και έχουν το επίπεδο. Είπαμε, άλλωστε, πως ο Ολυμπιακός θέλει να «χτίσει» πάνω στην ομάδα που δημιούργησε πέρυσι. Και με οδηγό αυτή την επιτυχημένη μαγιά, συν τους παίκτες πρώτης γραμμής που θέλει να αποκτήσει, να αναδείξει και τα διαμάντια που έχει ήδη ή θα φέρει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ