Η μεγάλη διαφορά στην αποτυχία του Λοβέρα και την επιτυχία του Έσε και το σπουδαίο μάθημα

Η μεγάλη διαφορά στην αποτυχία του Λοβέρα και την επιτυχία του Έσε και το σπουδαίο μάθημα

Ο Ολυμπιακός αποχωρίστηκε οριστικά τον Μαξιμιλιάνο Λοβέρα. Έναν παίκτη τον οποίο πλήρωσε πολλά λεφτά, αλλά δεν πέτυχε ποτέ. Πολύ απλά, διότι δεν είχε τη διάθεση να πετύχει. Ούτε να αφήσει το «σπίτι του». Σε αντίθεση με τον Έσε, που ήταν ξεκάθαρος από την πρώτη στιγμή.

Αύγουστος 2019. Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να κάνει μια μεταγραφή-επένδυση. Διαθέσιμο ένα ποσό κοντά στα 5.000.000 €. Και έχει λίστα με ποδοσφαιριστές 19-20 ετών, με ταλέντο, προοπτική και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Σε περίοπτη θέση εκείνης της λίστας, σημαντικά ονόματα. Τα δύο που έφτασαν έως την τελική επιλογή, ο διεθνής Κροάτης μεσοεπιθετικός Λούκα Ιβάνουσετς, τότε ποδοσφαιριστής της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και ο Μαξιμιλιάνο Λοβέρα από τη Ροσάριο Σεντράλ. Ο Πέδρο Μαρτίνς επέμεινε στην απόκτηση του Αργεντινού. Και η διοίκηση έκανε πράξη την επιθυμία του. Πληρώνοντας ένα ποσό που συνολικά ξεπέρασε τα 5.000.000 €.

Διαβάστε επίσης: Μήνυμα με… νόημα από τον Σάσα Βεζένκοφ (Pic)

Σήμερα, 29 Ιουνίου 2024, η αποχώρηση του Λοβέρα από τον Ολυμπιακό, οριστικοποιήθηκε και επίσημα. Η Ροσάριο Σεντράλ απέκτησε ξανά τον ποδοσφαιριστή που ανέδειξε από τις ακαδημίες της. Με κανονική μεταγραφή. Μετά από έναν χρόνο καλού ποδοσφαίρου. Διότι είναι αλήθεια πως η «επιστροφή στο σπίτι» έκανε τον 25χρονο, πλέον, Αργεντινό μέσο να παίξει το ποδόσφαιρο που περίμενε ο Ολυμπιακός από αυτόν.

Τελικά, οι Ερυθρόλευκοι πήραν 1.100.000 € από τη Ροσάριο, κράτησαν και ποσοστό για πιθανή μεταπώληση του ποδοσφαιριστή και τον αποχωρίστηκαν.
Η υπόθεση του Λοβέρα, εμπεριέχει μια πολύ διδακτική ιστορία. Και η οποία είναι έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με μια ακόμη πολύ δαπανηρή μεταγραφή από την Αργεντινή, του Σαντιάγκο Εσε. Και έχει να κάνει κυρίως με τις προθέσεις.

Τα «θέλω» των πρωταγωνιστών. Διότι στην υπόθεση του Λοβέρα υπήρχαν αμφιβολίες από τον ποδοσφαιριστή. Όχι για τον Ολυμπιακό. Αλλά επειδή δεν ήταν σίγουρος ότι ήθελε να φύγει από το σπίτι του. Και αυτό φάνηκε στην απόδοση που είχε στον Πειραιά. Απόδοση που ποτέ δεν ανέδειξε το ταλέντο του. Όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά ούτε στην επιστροφή του στην Αργεντινή (Ράσινγκ Κλουμπ), ούτε στην Ομόνοια, ούτε καν στον Ιωνικό!

Το αντίστροφο με τον Λοβέρα έγινε στην περίπτωση του Σαντιάγκο Εσε. Ο Αργεντινός αμυντικός μέσος, παρότι ήταν ένας από τους πλέον περιζήτητους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα της χώρας του Ταγκό, το περασμένο καλοκαίρι απέρριψε ασυζητητί προτάσεις που δεν τον ενέπνεαν.

Ο ίδιος είπε «όχι» στην Αντερλεχτ, σε πρόταση μεγαλύτερη από εκείνη που έκανε ο Ολυμπιακός. Αντίθετα, από την πρώτη στιγμή είπε το μεγάλο «ναι» στους Ερυθρόλευκους.
Μάλιστα, με αυτή την απόλυτα θετική στάση προς τον Ολυμπιακό, ο Εσε πέτυχε δύο πράγματα. Πρώτον, βοήθησε στο να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή, πιέζοντας με τον τρόπο του την ομάδα του να πει το «ναι». Και δεύτερον, ήρθε στην Ελλάδα έτοιμος να μπει και να παίξει. Αποφασισμένος. Χωρίς δεύτερες σκέψεις. Εχοντας στο μυαλό του μόνο το να δείξει στον αγωνιστικό χώρο τι μπορεί να κάνει. Και αυτό φάνηκε σχεδόν με το «καλημέρα».

Ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» και πέρυσι μια υπόθεση αντίστοιχη του Λοβέρα. Ο Όλα Σολμπάκεν πίστευε ότι του… έπεφτε λίγη η μετακίνησή του στους Ερυθρόλευκους. Πίστευε ότι το επίπεδο θα ήταν χαμηλό. Ότι για τον ίδιο ήταν… υποβάθμιση να φύγει από τον πάγκο ή την εξέδρα της Ρόμα για να παίξει στον Ολυμπιακό. Εν τέλει εμφανίστηκε στο Ρέντη με… τουπέ και ύφος. Αλλά γρήγορα αντιλήφθηκε ότι το επίπεδο δεν ήταν αυτό που είχε υπολογίσει. Επειδή ήρθε με… μισή καρδιά, δεν μπόρεσε ποτέ να αποδώσει.

Δεν κατάφερε ούτε στιγμή να δείξει ότι μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Για την ακρίβεια, δεν έδειξε ποτέ ότι είναι παίκτης που θα μπορούσε να είναι στο rotation της ομάδας του Μεγάλου Λιμανιού. Αν και δεδομένα, από άποψη ικανοτήτων, ταλέντου και ποιότητας, πιθανότατα είναι καλύτερος από αρκετούς από εκείνους που πέτυχαν.

Οι παραπάνω περιπτώσεις επιβεβαιώνουν πως οι μεταγραφές είναι σαν το καρπούζι. Ακόμη κι αν αγοράσεις ένα που έχεις πάρει διαβεβαιώσεις ότι είναι το πιο γλυκό και νόστιμο, ο κίνδυνος να βγει… κολοκύθι, είναι μεγάλος. Για αυτό καμία μεταγραφή δεν μπορεί να κριθεί ή να… πανηγυριστεί πριν «μιλήσει» ο αγωνιστικός χώρος. Εκεί όπου φαίνονται όλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ