Ο Ντάνι Γκαρθία που έρχεται και το παρασκήνιο με το συναισθηματικό «αντίο» του Ιμπόρα

Ο Ντάνι Γκαρθία που έρχεται και το παρασκήνιο με το συναισθηματικό «αντίο» του Ιμπόρα

Ο Ολυμπιακός έκλεισε τη μεταγραφή του Ντάνι Γκαρθία, τον οποίο Μεντιλίμπαρ προορίζει για αντικαταστάτη του Βιθέντε Ιμπόρα σε αποδυτήρια και αγωνιστικό χώρο. Ολες οι λεπτομέρειες και όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες με τον «Ιμπο», που γυρίζει Λεβάντε.

Η δεύτερη μεταγραφική κίνηση είναι πλέον θέμα χρόνου. Ο Ολυμπιακός αναμένεται να αποκτήσει τον Ντάνι Γκαρθία, ολοκληρώνοντας ακόμη μία από τις επιθυμίες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Με τον Βάσκο μέσο να έρχεται άμεσα στην Ελλάδα, με σκοπό να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στους Πειραιώτες και να συνεχίσει αμέριμνος τις διακοπές του ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας, στις 10/05 από τις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Πώς φτάσαμε στην ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ του Ολυμπιακού και του Ντάνι Γκαρθία; Τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα και ήταν εξίσου ξεκάθαρα και στον ποδοσφαιριστή και τον εκπρόσωπό του (σ.σ. είχε βρεθεί στην Ελλάδα πριν δύο εβδομάδες για να συζητήσει την προσφορά των Πειραιωτών). Και αυτό διότι η υπόθεση του 34χρονου μέσου ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την περίπτωση Βιθέντε Ιμπόρα. Ειδικά από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός άδραξε την ευκαιρία και έκανε δικό του τον Μάρκο Στάμενιτς.

Πριν από λίγες ημέρες, λοιπόν, ο Βιθέντε Ιμπόρα είχε βρεθεί στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και είχε μιλήσει με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς και ανθρώπους του Ολυμπιακού, σχετικά με τις σκέψεις του για το μέλλον. Ο 36χρονος αμυντικός μέσος είχε επιβεβαιώσει και τότε τον επιθυμία του να παίξει στη Λεβάντε. Αλλά παράλληλα είχε ζητήσει λίγο χρόνο να πάρει την απόφασή του, καθώς θεωρούσε (και θεωρεί) ότι ο Ολυμπιακός του συμπεριφέρθηκε καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα στην καριέρα του. Και παράλληλα πέρασε μία από τις καλύτερες χρονιές της ποδοσφαιρικής ζωής του στον Πειραιά. Οπότε το δίλημμα ήταν μεγάλο.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε σκοπό να περιμένει για πάντα τον Ιμπόρα, αλλά σεβάστηκε την επιθυμία του. Και επειδή ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήθελε να τον διατηρήσει στο ρόστερ. Αλλά παράλληλα είχε «δείξει» και τον αντικαταστάτη του με σαφήνεια: Και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Ντάνι Γκαρθία. Την περίπτωση του οποίου ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» και τυπικά την Τετάρτη. Και υπήρχε συγκεκριμένος λόγος για να συμβεί αυτό.

Ο Ιμπόρα, λοιπόν, επικοινώνησε με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, τους ευχαρίστησε για τον χρόνο που του έδωσε, και για την απίθανη σεζόν που πέρασε στον Πειραιά, αλλά επεσήμανε πως έχει πάρει την απόφαση να γυρίσει στη Λεβάντε. Μάλιστα, επιστρέφει για να αγωνιστεί σχεδόν… τσάμπα. Καθώς το συμβόλαιό του είναι τόσο μικρό όσο χρειάζεται για να μπορέσει να «περάσει» από τις οικονομικές αρχές της ισπανικής Λίγκας, που έχουν θέσει περιορισμούς στην υπό καθεστώς οικονομικής διαχείρισης Λεβάντε. Ο Ιμπόρα κοινοποίησε σήμερα το «αντίο» του στον Ολυμπιακό και επιβεβαίωσε ότι αποχωρεί. Αλλά στον Ολυμπιακό είχαν ήδη κάνει τα κουμάντα τους.

Ο Ντάνι Γκαρθία είναι ο ποδοσφαιριστής που έρχεται για να ισορροπήσει την κατάσταση στους χαφ και να καλύψει το κενό που αφήνει η αποχώρηση του συμπατριώτη του, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στα αποδυτήρια. Διότι όπως έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό, ο εν λόγω ποδοσφαιριστής δεν είναι απλά ένας ακόμη παίκτης που είχε προπονητή τον Μεντιλίμπαρ. Στην 3ετία που συνεργάστηκαν στην Εϊμπάρ, ήταν ο μόνιμος αρχηγός του Βάσκου τεχνικού. Και ένας από τους πλέον κομβικούς στο παιχνίδι της ισπανικής ομάδας. Ενας ποδοσφαιριστής που γνωρίζει άριστα τι θέλει ο 63χρονος κόουτς και η λογική λέει πως δεν θα χρειαστεί τον παραμικρό χρόνο προσαρμογής. Με τον Μεντιλίμπαρ να βάζει το χέρι του στη φωτιά για την επιτυχία της μεταγραφής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ