Η απόφαση για το καρέ και οι δύο «εμφύλιοι» του Ολυμπιακού στο Παρίσι

Η απόφαση για το καρέ και οι δύο «εμφύλιοι» του Ολυμπιακού στο Παρίσι

Αγιούμπ Ελ Κααμπί, Σαντιάγκο Έσε, Αγκιμπού Καμαρά και Μάρκο Στάμενιτς ετοιμάζονται για Ολυμπιακούς αγώνες. Αν ο Ολυμπιακός…

Μοιάζει λιγάκι παράξενο, είναι όμως από εκείνες τις όμορφες ιστορίες του ποδοσφαίρου. Μπορεί ο Ολυμπιακός αν το θελήσει να εκπροσωπηθεί ως και με τέσσερις διαφορετικούς άσους του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Με τον Σαντιάγκο Έσε που θεωρείται δεδομένο ότι θα λάβει τη σχετική πρόσκληση από την Αργεντινή.

Τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί που στην πατρίδα του τον εμφανίζουν ως βασικό υποψήφιο για το Μαρόκο. Τον νεοφερμένο Μάρκο Στάμενιτς με την Νέα Ζηλανδία και τον Αγκιμπού Καμαρά με τη Γουινέα. Κερασάκι στην τούρτα; Το πρόγραμμα της πρεμιέρας (24/7): Αργεντινή-Μαρόκο στην αφετηρία του group B και Γουινέα-Νέα Ζηλανδία στο ξεκίνημα του group A με τους δύο ομίλους (Α1-Β2 και Β1-Α2) να συγκρούονται και στους προημιτελικούς. Η Αργεντινή και το Μαρόκο έχουν παρέα το Ιράκ και την Ουκρανία. Η Νέα Ζηλανδία και η Γουινέα τη διοργανώτρια Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Δήλωση – έκπληξη του Αταμάν για τον Βεζένκοφ

Απαραίτητη σημείωση; Προφανώς και αποτελεί ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Και έχει μετάφραση η παρουσία σε μια τέτοια διοργάνωση και στο… χρηματιστήριο αξιών. Η FIFA όμως σε αντίθεση με όλα τα άλλα μεγάλα τουρνουά δεν δεσμεύει τα club. Τους επιτρέπει να πουν «όχι» στα προσκλητήρια για τους ποδοσφαιριστές του και το πιο πρόσφατο παράδειγμα έχει άμεση σχέση με την ερυθρόλευκη ιστορία. Η Πόρτο αρνήθηκε στην Αργεντινή τον Άλαν Βαρέλα. Τον 21χρονο αμυντικό χαφ που επί της ουσίας είχε προβάδισμα στο πλάνο του Χαβιέρ Μασεράνο έναντι του Έσε.

Τι θα πει ο Ολυμπιακός για τους τέσσερις άσους του; Άγνωστο. Το σίγουρο είναι πως αν τέλος πάντων κληθούν, τότε θα χάσουν δεδομένα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας (15-27/7) και όχι μόνο: Το διάστημα που ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πολύ λογικά θα θελήσει όπως κάθε προπονητής να βάλει τις βάσεις για τη νέα αγωνιστική version της ομάδας του. Έχουν δικαίωμα οι Ερυθρόλευκοι να αρνηθούν τα προσκλητήρια με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πράξουν και ανάλογα, πολλώ δε μάλλον για όλες τις περιπτώσεις. Λογικά την απόφαση θα πρέπει να την πάρει ο ίδιος ο Μεντιλίμπαρ όταν θα έρθει η ώρα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ