Από τον Τσάκα ως τον Ηλιόπουλο

Από τον Τσάκα ως τον Ηλιόπουλο

Είδαμε κάποιον να αραδιάζει κομπιάζοντας κάτι Ισπανικά που έμαθε παπαγαλία, κάνοντας πρόβες όλο το βράδυ και ατάκες του τύπου «φορέστε τις ζώνες σας», λες και είναι αεροσυνοδός.

Την καλύτερη ατάκα για την συνέντευξη τύπου του Ηλιόπουλου την διάβασα στο διαδίκτυο. «Αν για τον Τσάκα μας πήρε λίγος χρόνος μέχρι να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται, τούτος εδώ μας το έδειξε με την πρώτη του εμφάνιση…»

Τον Βλάση βέβαια τον αδικούσε το σουλούπι του και σοβαρά να σου μιλούσε δύσκολα να μην τον έπαιρνες στην πλάκα.

Διαβάστε επίσης: Σενάρια για Μιγκέλ Μπόρχα και Ολυμπιακό – Τι γράφουν στην Λατινική Αμερική (pic)

Το παρουσιαστικό του Ηλιόπουλου το λες και νορμάλ και κυρίως, είναι ήδη ο νέος επενδυτής. Δεν συστήθηκε ούτε ως ενδιαφερόμενος, ούτε ως ανιχνευτής πετροδόλαρων σε ομάδα που ψυχορραγούσε όπως τότε ο Παναθηναϊκός.

Η εύκολη απάντηση είναι πως ο νέος ιδιοκτήτης είναι και οπαδός της ομάδας, οπότε όσα έκανε ήταν αποτέλεσμα ενθουσιασμού.
Αστεία πράγματα.

Οπαδός της ΑΕΚ ήταν και ο Mελισσανίδης, δεδηλωμένος και φανατικός τον είδατε ποτέ να αλαλάζει όπως ο Ηλιόπουλος;

Υπόψιν πως μιλάμε για έναν παντελώς άγνωστο και νεοεισερχόμενο στο ποδόσφαιρο, που δίνει την παρθενική του συνέντευξη τύπου συστηνόμενος για πρώτη φορά στο κοινό, άρα επιβάλλεται να δώσει σαφές δείγμα γραφής.

Αν υπάρχει οπαδιλίκι θα φανεί στην πορεία, ειδικά όταν θα έρθουν οι στραβές. Για την ώρα είναι αδιάφορο, για τον νέο ιδιοκτήτη της ΑΕΚ μιλάμε όχι για αρχαιρεσίες στην Original…

Ήταν η πρώτη φορά που άνοιγε το περιτύλιγμα για να φανεί το περιεχόμενο, οπότε επιβαλλόταν να κυριαρχήσει η ουσία και όχι οι θεατρινισμοί.

Ένα βασικό στίγμα προθέσεων χρειαζόταν και επικέντρωση στον τρόπο λειτουργίας και γενικότερης φιλοσοφίας.

Αντ΄αυτού, είδαμε κάποιον να αραδιάζει κομπιάζοντας κάτι Ισπανικά που έμαθε παπαγαλία, κάνοντας πρόβες όλο το βράδυ.

Και ατάκες του τύπου «φορέστε τις ζώνες σας», λες και είναι αεροσυνοδός.

Σε περίπτωση που έβλεπες απλά την συνέντευξη χωρίς να ξέρεις λεπτομέρειες, θα νόμιζες πως ο Ηλιόπουλος είναι ένας καταξιωμένος παράγοντας και καλωσορίζει την νέο προπονητή της ομάδας Ματίας Αλμέιδα.

Αν έδινε συνέντευξη ο Μελισσανίδης μετά τα εγκαίνια της Αγιά Σοφιάς ή ο Ιβάν Σαββίδης μετά το φινάλε του πιο θριλεράτου πρωταθλήματος, θα είχαν κι ένα ελαφρυντικό αν κάπου τους ξέφευγε κάτι, παρασυρμένοι από την χαρά.

Και το θέμα με τον Ηλιόπουλο δεν είναι ότι απλά του ξέφυγε κάτι, αλλά έστησε ένα show χωρίς να πει απολύτως τίποτα.

Πέρα από την τραγική και συνάμα κωμική επικοινωνιακή εικόνα του, το όλο concept δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία πως ο τύπος δεν είχε να πει κάτι ουσιώδες.

Και ακριβώς επειδή ήθελε να καλύψει την αδυναμία του αυτή, επιδόθηκε σε κακόγουστο παραλήρημα.

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις ούτε σπουδές για να το καταλάβεις, το ίδιο θα έκαναν όσοι δεν είχαν να παραθέσουν κάτι από τις αρχές, το πλάνο και το όραμα τους.

Θα έστηναν ένα show-καμουφλάζ ώστε να μείνουν όλοι σε αυτό και να μην θυμάται κανένας τον λόγο για τον οποίον έγινε η παρουσίαση…

Υπάρχει και κάτι σημαντικότερο όμως. Όπως κάθε ιδιοκτήτης μιας μεγάλης ΠΑΕ, έτσι και ο Ηλιόπουλος θα κληθεί να αντιμετωπίσει δυσκολίες, να διαχειριστεί κρίσεις, μικρές ή μεγάλες.

Θα δημιουργηθεί ένας σαματάς στα αποδυτήρια, θα του κάνει παράπονα ο προπονητής γιατί δεν ενισχύθηκε η ομάδα με τον τάδε παίκτη ή γιατί πουλήθηκε ο άλλος, θα ζητήσει κάποιος να φύγει επειδή νοιώθει αδικημένος ή έχει σούπερ προσφορά.

Πέρα από το αυτονόητο «ψάρωμα» που προκαλεί κάθε αφεντικό στον υπάλληλο, το αφεντικό πρέπει και να εμπνέει. Αλλιώς θα τον πάρουν στο ψιλό και θα διαλύσει το μαγαζί.

Θέλετε να μου πείτε λοιπόν ότι αυτό το πράγμα που είδαμε την Πέμπτη, που παρότρυνε τους πάντες να φωνάξουν ΑΕΚ και ανταποκρίθηκε μόλις μια φωνούλα από το υπερπέραν, όταν παραμονή κρίσιμου αγώνα χρειαστεί να μιλήσει στους παίκτες για να τους εμψυχώσει, θα κρέμονται όλοι από τα χείλη του;

Πως αύριο μεθαύριο που θα πρέπει να μιλήσει με τον Βρούτση, να θέσει ένα θέμα στον Αλαφούζο ή απαιτήσει κάτι από τον Μάκη Γκαγκάτση, έχει το ειδικό βάρος για να τους πείσει πως είναι δυναμική προσωπικότητα και οφείλουν να τον πάρουν σοβαρά;

Δεν είναι απλά αίσθηση αλλά βεβαιότητα, ότι αν το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίθει από τοξικότητα, ο Ηλιόπουλος θα είναι η όαση, η στιγμή που όλοι θα μονιάζουμε για να χαλαρώσουμε…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ