Ένας «μετρονόμος» στα χέρια του Μεντιλίμπαρ: Όταν ο Στάμενιτς αντιμετώπισε τον Γκουαρντιόλα (vids)

Ένας «μετρονόμος» στα χέρια του Μεντιλίμπαρ: Όταν ο Στάμενιτς αντιμετώπισε τον Γκουαρντιόλα (vids)

Ο Μάρκο Στάμενιτς βρέθηκε την περασμένη σεζόν απέναντι στην... μηχανή του Πεπ Γκουαρντιόλα και έδειξε πως είναι ικανός να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο.

Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είναι με κάθε επισημότητα ο Μάρκο Στάμενιτς, με την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ να τον ανακοινώνει χθες (21/6) το απόγευμα. Ο 22χρονος μέσος, έρχεται από μία εξαιρετική σεζόν με τον Ερυθρό Αστέρα, με τον οποίο πραγματοποίησε 35 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, με 4 εξ’ αυτών στο Champions League.

Εκεί, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση βρέθηκε στον όμιλο με Λειψία, Γιούνγκ Μπόιζ και την… υπερηχητική Μάντσεστερ Σίτι, απέναντι στην οποία πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, παρά την ήττα της ομάδας του (3-1) στο «Έτιχαντ».

Διαβάστε επίσης: Σενάρια για Μιγκέλ Μπόρχα και Ολυμπιακό – Τι γράφουν στην Λατινική Αμερική (pic)

Η… παράσταση στο Έτιχαντ

Ο Στάμενιτς, ήταν μέλος του Ερυθρού Αστέρα από τον Φεβρουάριο του 2023 και την χρονιά που ολοκληρώθηκε, συμμετείχε στο Champions League. Ο Νεοζηλανδός μέσος, ξεκίνησε βασικός κόντρα στη Σίτι του Πεπ, εκτός έδρας, στις 19 Σεπτεμβρίου του 2023 και αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο. Μέτρησε 18/19 (95%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 3/4 εύστοχες μακρινές πάσες, 3/8 κερδισμένες μονομαχίες, και 1 κλέψιμο. Όλα αυτά, απέναντι στο… καλοκουρδισμένο κέντρο ομάδας του Καταλανού τεχνικού.

Έχει και το γκολ…

Στο ταξίδι του στο Champions League της περασμένης σεζόν, ο Στάμενιτς είχε 1 γκολ, αυτό απέναντι στην Λειψία, στην ήττα του Ερυθρού Αστέρα (3-1) στην Γερμανία. Οι συμπαίκτες του κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα έξω από την περιοχή των Γερμανών, έγινε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο 22χρονος μέσος που είχε «πατήσει» περιοχή, εκτέλεσε από κοντά για να μειώσει για τους Σέρβους.

Τα πεπραγμένα του σε αριθμούς

Ο Στάμενιτς αγωνίστηκε σε 4 από τα 6 παιχνίδια των ομίλων του Champions League, μέτρησε συνολικά 300 αγωνιστικά λεπτά, με 14.5 (74%) εύστοχες πάσες, 1.3 τάκλιν, 4.3 ανακτήσεις κατοχής, και 3.8 (42%) κερδισμένες μονομαχίες, ανά παιχνίδι. Την ίδια ώρα, στο πρωτάθλημα Σερβίας, είχε 27 συμμετοχές, 1781 αγωνιστικά λεπτά, μετρώντας 29.7 (87%) εύστοχες πάσες, 1.6 τάκλιν, 3.9 ανακτήσεις κατοχής, και 4 (47%) κερδισμένες μονομαχίες.

Ο 22χρονος Νεοζηλανδός έχει τα στοιχεία που χρειάζεται ένας… μοντέρνος μέσος. Είναι καλός με την μπάλα στα πόδια και «aggressive» όταν πρέπει να πιέσει, κάτι που θα του ζητηθεί σίγουρα από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο «6», όσο και στο «8» και αναμένεται να δώσει αρκετές λύσεις στον Βάσκο τεχνικό την σεζόν που πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ