Ο Ιμπόρα, που παραμένει στην Ελλάδα, η παρουσία στο Ρέντη, το «άρθρο 41», η Λεβάντε, ο Μεντιλίμπαρ και ο… Στάμενιτς

Ο Ιμπόρα, που παραμένει στην Ελλάδα, η παρουσία στο Ρέντη, το «άρθρο 41», η Λεβάντε, ο Μεντιλίμπαρ και ο… Στάμενιτς

Ο Ιμπόρα μίλησε με τον Μεντιλίμπαρ, που τον θέλει στον Ολυμπιακό, είναι σε ανοιχτή γραμμή με τη Λεβάντε, αλλά παραμένει στην Ελλάδα, απολαμβάνει την Αθήνα, πήγε στο Ρέντη και σκέφτεται την απόφασή του. Με το άρθρο 41 της LaLiga 2, να περιπλέκει τα πράγματα.

Ο Βιθέντε Ιμπόρα είναι στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια, παρέμεινε στην Ελλάδα και μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Μετά την κατάκτηση του Conference League. Εκανε εδώ τις διακοπές του με την οικογένειά του. Εζησε το… ελληνικό όνειρο, όσο πιο πολύ μπορούσε. Και η αλήθεια είναι πως όσα έκανε το τελευταίο δίμηνο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, τον έγραψαν στην ιστορία. Και παράλληλα αποκατέστησαν την εικόνα τους. Επιβεβαιώνοντας πως πρόκειται για έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή, αλλά κυρίως, μια τρομερή προσωπικότητα.

Ο Ιμπόρα, λοιπόν, είναι στην Αθήνα. Μαζί με τη σύζυγό του και τα παιδιά του. Μάλιστα, την Πέμπτη έκανε τις βόλτες του στην Πρωτεύουσα. Πήγε στο Ρέντη. Γενικώς λειτουργεί ακόμη ως ενεργό μέλος του Ολυμπιακού. Συναναστράφηκε, όπου πήγε, με κόσμο που του ζητούσε να μείνει. Από τον… δρόμο, έως και την καφετέρια και το εστιατόριο που κάθισε με την οικογένειά του. Ολοι του ζητούσαν να μείνει στον Πειραιά. Και να αναβάλει τα πλάνα του επιστροφή στην αγαπημένη του Λεβάντε. Μια εξέλιξη που στην προ Μεντιλίμπαρ εποχή, φάνταζε αστείο ακόμη και να τη σκεφτεί κανείς.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Ο Ντόρσει, ο Βεζένκοφ, ο Γκος και η πρώτη απόφαση για το ρόστερ

Ωστόσο, όσα πέτυχαν ο Ολυμπιακός και ο Ιμπόρα αυτή τη χρονιά, δεν μπαίνουν στην κατηγορία του «αστείου». Αλλά σε εκείνη της ιστορίας. Της Αθανασίας. Με τον Ισπανό μέσο να μην κρύβει ότι η καρδιά του ανήκει και στους Ερυθρόλευκους, πλέον. Βλέπετε, για πρώτη φορά με από τέσσερις κατακτήσει τροπαίων του Europa League με Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ, ο ίδιος είχε ρόλο σοβαρό, κομβικό σε έναν τελικό. Ο Ολυμπιακός και ο Μεντιλίμπαρ του έδωσαν τη δυνατότητα να παίξει. Να είναι βασικός, ηγετική μορφή. Και στο τέλος να πανηγυρίσει σαν… έφηβος.

Είναι σαφές ότι ο Ιμπόρα έχει «δεθεί» με τον Ολυμπιακό. Και για αυτόν τον λόγο ο σύλλογος, με πρώτο τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ του έχουν δώσει τον χρόνο που θέλει για να διαπιστώσει εάν θα επιστρέψει στη Λεβάντε ή θα παραμείνει… κάτοικος Πειραιά. Με το δεύτερο σενάριο να μην φαντάζει απίθανο, ειδικά από τη στιγμή που ο ίδιος και η φαμίλια του δείχνουν ότι στην Ελλάδα βιώνουν στιγμές που δεν περίμεναν, όταν σχεδόν έναν χρόνο πριν, έπαιρναν την απόφαση να μετακομίσουν στη χώρα μας.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει ξεκαθαρίσει στον Ιμπόρα ότι τον θέλει στον Ολυμπιακό και τη νέα χρονιά. Τον θέλει στα αποδυτήρια της ομάδας του. Τον θέλει στην καθημερινότητα του ποδοσφαιρικού τμήματος. Διότι τον θεωρεί κομβικό, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Μάλιστα, στον 36χρονο (16/01/1988) αμυντικό μέσο έχει μεταφερθεί σε κάθε τόνο και η επιθυμία της διοίκησης να τον διατηρήσει στο ρόστερ. Αλλά στη δική του περίπτωση το θέμα δεν είναι οικονομικό. Ούτε αγωνιστικό. Αλλά… ηθικό και… καρδιάς.

Η ΛΕΒΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟ «ΑΡΘΡΟ 41»

Ο Ιμπόρα θεωρεί καθήκον του να επιστρέψει στη Λεβάντε για να τη βοηθήσει να επιστρέψει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Πέρυσι, έχασε την άνοδο την τελευταία στιγμή. Και αυτό ουσιαστικά «ανάγκασε» τον ποδοσφαιριστή να φύγει από την ομάδα που τον ανέδειξε. Καθώς ευρισκόμενη σε καθεστώς σκληρής οικονομικής διαχείρισης, δεν υπήρχε τρόπος να παρακαμφθεί το περίφημο «άρθρο 41». Το οποίο, ωστόσο, εμφανίστηκε και φέτος στις επαφές του με τη διοίκηση του ισπανικού συλλόγου. Εξηγούμαστε.

Η περίπτωση του Ιμπόρα, λοιπόν, υπόκειται στο «άρθρο 41» του κανονισμού οικονομικού ελέγχου της LaLiga 2. Αυτό αναφέρει ότι εάν ένας ποδοσφαιριστής που έχει μπει στο 37ο έτος της ηλικίας του και άνω ξεκινήσει το τουρνουά σε αυτή την ηλικία, η αξία του θα αντιστοιχεί σε αυτό που συμφωνούν ο σύλλογος και ο παίκτης, όσον αφορά τον μισθό, αρκεί να μην προέρχεται από ένα από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία.

Υπό αυτή την έννοια, ο Ιμπόρα δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα, λόγω της παρουσίας του στην Ελλάδα. Ωστόσο, ο κανονισμός έχει εξαιρέσεις και μία εξ αυτών είναι «πιάνει» τον Ισπανό μέσο. Αυτή που αναφέρει πως ένας παίκτης περιλαμβάνεται στο «άρθρο 41» «…εάν στον τελευταίο προορισμό του, συμμετείχε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση». Ο Ιμπόρα, ο οποίος έκλεισε τα 36 τον Ιανουάριο, πληροί την τελευταία προϋπόθεση. Κάτι που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να βρεθεί τρόπος να παρακαμφθεί το ιδιότυπο Financial Fair Play της LaLiga 2, για να μπορέσει να επιστρέψει στη Λεβάντε. Κάτι που πιθανόν να χρειαστεί χρόνο, όπως σημειώνουν οι Ισπανοί.

Ο ΣΤΑΜΕΝΙΤΣ, Ο ΙΜΠΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ

Το τι μέλλει γενέσθαι θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Αλλά αυτό που προκύπτει είναι ότι ο Ιμπόρα θα προσπαθήσει να γυρίσει στη Λεβάντε. Αλλά μόνο εάν αυτό καταστεί εφικτό. Εάν δεν υπάρξουν άμεσα εξελίξεις, τότε θέλει πολύ να συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Διότι δεν είναι μυστικό πως και ο ίδιος και η οικογένειά του περνούν εξαιρετικές στιγμές στη χώρα μας. Μάλιστα, και μόνο το γεγονός ότι παραμείνει εδώ και μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων, δείχνει πολλά. Όπως και το γεγονός ότι από το Ρέντη δεν έχει… ξεπακετάρει. Μένει να φανεί εάν θα το κάνει τις επόμενες ημέρες ή δεν θα χρειαστεί.

Σε κάθε περίπτωση, μετά την απόκτηση του 22χρονου «πολυεργαλείου» στη μεσαία γραμμή, Μάρκο Στάμενιτς, για τον οποίο απομένουν οι ανακοινώσεις, ο Μεντιλίμπαρ θα ήθελε η μεσαία γραμμή της ομάδας του να παραμείνει αναλλοίωτη. Με την παρουσία των Εσε, Ιμπόρα, Τσικίνιο και Ορτα. Και πιθανόν, είτε με την προσθήκη ενός ακόμη νέου σε ηλικία παίκτη (π.χ. Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος) είτε την προώθηση κάποιου «μικρού» από την ομάδα Κ19, όπως οι Μουζακίτης και Μπακούλας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ