Η συμφωνία Ολυμπιακού – Ουτρέχτης για Χαραλαμπόγλου, το υψηλό ποσοστό μεταπώλησης, το 3ετές συμβόλαιο και ο… Κωστούλας

Η συμφωνία Ολυμπιακού – Ουτρέχτης για Χαραλαμπόγλου, το υψηλό ποσοστό μεταπώλησης, το 3ετές συμβόλαιο και ο… Κωστούλας

Ο 19χρονος σέντερ φορ, Γιώργος Χαραλαμπόγλου, υπογράφει 3ετές συμβόλαιο στην ολλανδική Ουτρέχτη και ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε και για τον ίδιο και για τον παίκτη

Η συμφωνία του Ολυμπιακού με την Ουτρέχτη, για την παραχώρηση του Γιώργου Χαραλαμπόγλου είναι δεδομένη. Και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να επισημοποιηθεί και τυπικά. Με τον νεαρό σέντερ φορ της ομάδας Κ19 των Πειραιωτών να μετακομίζει στην Ολλανδία και την ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού να κρατάει ένα μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός συμφώνησε με την ολλανδική ομάδα, αλλά μόνο αφότου εξασφάλισε ένα σημαντικό μερίδιο στην πιθανή μεταπώλησή του. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες διατηρούν το 25% των δικαιωμάτων του Χαραλαμπόγλου σε περίπτωση που η Ουτρέχτη τον παραχωρήσει στο μέλλον. Κάτι που αποτελούσε βασική προϋπόθεση για να υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση για την παραχώρηση του 19χρονου (05/11/2004) στράικερ.

Ο Χαραλαμπόγλου «πετάει» σήμερα για την Ολλανδία, για να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στην Ουτρέχτη, με την οποία θα υπογράψει συμβόλαιο 3 χρόνων (2027. Σε πρώτη φάση θα ενταχθεί στην πρώτη ομάδα των Ολλανδών. Και πιθανότατα θα ακολουθήσει την προετοιμασία υπό τις οδηγίες του τεχνικού, Ρον Γιανς. Εντούτοις, λόγω του ότι δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε επίπεδο ανδρών, είναι πιθανό να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στη δεύτερη ομάδα της Ουτρέχτης, η οποία αγωνίζεται στη 2η κατηγορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου.

Εχεί αξία να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει πέρυσι τον Ιανουάριο τον Χαραλαμπόγλου από την ακαδημία της Φιορεντίνα, στην οποία αγωνιζόταν από το 2021. Στον ενάμιση χρόνο που φόρεσε τα ερυθρόλευκα ο Χαραλαμπόγλου κατέγραψε 28 γκολ και 15 ασίστ σε 38 συμμετοχές, ενώ είχε πρωταγωνιστικό στην κατάκτηση και των δύο σερί πρωταθλημάτων της ομάδας Κ19 του Ολυμπιακού. Ωστόσο, ήταν ένας από τους «άτυχους» της ομάδας Κ19, καθώς δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί στο Youth League.

Θα πρέπει σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι ο Ολυμπιακός αποφάσισε να παραχωρήσει με τους δικούς του όρους τον Χαραλαμπόγλου, από τη στιγμή που δεν υφίσταται, πλέον, η ομάδα Β στη Super League. Και άρα ο νεαρός επιθετικός δεν θα μπορούσε να παίξει ποδόσφαιρο σε επίπεδο ανδρών. Εξάλλου, είναι σαφές ότι για τη θέση του 3ου σέντερ φορ της πρώτης ομάδας, προορίζεται ο κορυφαίος επιθετικό του Youth League, Μπάμπης Κωστούλας. Ο οποίος θα ακολουθήσει και την προετοιμασία στην Ολλανδία, υπό τις οδηγίες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ