Συναντήσεις με Πόρτο και Μπράγκα για Κάρμο και Ορτα – Ανοίγουν τα χαρτιά τους – Ο Ολυμπιακός σε θέση μάχης

Συναντήσεις με Πόρτο και Μπράγκα για Κάρμο και Ορτα – Ανοίγουν τα χαρτιά τους – Ο Ολυμπιακός σε θέση μάχης

Ο Ολυμπιακός περιμένει να μάθει τις ακριβείς απαιτήσεις της Πόρτο για τον Κάρμο και της Μπράγκα για τον Όρτα, που έχουν ξεκαθαρίσει ότι θέλουν Πειραιά. Ολες οι λεπτομέρειες και το πρόβλημα των «Δράκων».

Νταβίντ Κάρμο και Αντρέ Ορτα. Δύο ποδοσφαιριστές που τους ενώνει η κοινή επιθυμία να συνεχίσουν να αγωνίζονται στον Ολυμπιακό. Δύο παίκτες που αποκτήθηκαν με τη μορφή δανεισμού τον Ιανουάριο και μέσα σε σχεδόν τέσσερις μήνες «ταίριαξαν» τόσο πολύ με τον σύλλογο, τη νοοτροπία του, τη φιλοσοφία του, που όλοι στον Πειραιά θέλουν να μην αλλάξει τίποτε και τη νέα χρονιά. Δύο παίκτες που ο Ολυμπιακός θέλει να τους διατηρήσει στο δυναμικό του σε μόνιμη βάση. Και αυτό προσπαθεί να κάνει. Ικανοποιώντας και τη σφοδρή επιθυμία του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Οι περιπτώσεις των Κάρμο και Ορτα είναι εξαιρετικά διαφορετικές σε οικονομικό επίπεδο, αλλά έχουν πολλές ομοιότητες σε ό,τι έχει να κάνει με το πότε προβλέπεται να υπάρξουν εξελίξεις. Με τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει to10.gr να είναι συγκεκριμένες και να αναφέρουν πως πριν το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, όλα θα έχουν γίνει πολύ πιο ξεκάθαρα. Διότι αυτή τη στιγμή, είναι γνωστή η επιθυμία του Ολυμπιακού να τους κρατήσει. Είναι δεδομένη και εκπεφρασμένη η επιθυμία των παικτών να μείνουν. Αλλά δεν υπάρχει ξεκάθαρη τοποθέτηση από τις ομάδες τους.

Διαβάστε επίσης: Σπουδαία Στεφανίδη, αργυρό μετάλλιο στη Ρώμη κι έφυγε για Παρίσι (vids)

Εδώ και καιρό to10.gr έχει αναφερθεί στο σαφές μήνυμα που έχει στείλει ο Κάρμο στην Πόρτο. Και το οποίο αναφέρει πως δεν επιθυμεί να επιστρέψει στο «Ντραγκάο», ασχέτως του ποιος θα είναι οι προπονητής. Διότι όπως έχουμε αναφέρει, το «πρόβλημα» δεν ήταν μόνο ο Κονσεϊσάο, αλλά η συνολική κατάσταση εναντίον του στον σύλλογο. Και για αυτό δεν επιθυμεί επ’ ουδενί να γυρίσει στην ομάδα που τον έκανε τον πιο ακριβό παίκτη της ιστορίας της πριν από τρία χρόνια.

Οι νεότερες πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν πως ο Κάρμο και ο Ορτα έχουν αναθέσει στον ατζέντη τους, να ενημερώσουν αναλυτικά τις ομάδες τους για το τι θέλουν να κάνουν. Και αυτό είναι να συνεχίσουν στον Ολυμπιακό. Με τον επικεφαλής της «ProEleven», Κάρλος Γκονσάλβες, να έχει αναλάβει να ξεκαθαρίσει τις υποθέσεις. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις πραγματικές και ρεαλιστικές απαιτήσεις της Πόρτο και της Μπράγκα.

Όπως προκύπτει, λοιπόν, η συνάντηση του γνωστού ατζέντη με τον νέο πρόεδρο της Πόρτο, Αντρέ Βίλας Μπόας και τα μέλη της νέας διοίκησης των «Δράκων», όπως και με τον πρόεδρο της Μπράγκα, αναμένεται να πραγματοποιηθούν το αργότερο έως την Παρασκευή. Κάτι που σημαίνει ότι στις επόμενες 2-3 ημέρες θα υπάρχει πλήρης εικόνα τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει για τον Κάρμο και τον Ορτα. Τους οποίους ο Ολυμπιακός θέλει να αποκτήσει με κανονική μεταγραφή. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί.

ΤΑ 12.000.000 ΓΙΑ ΚΑΡΜΟ

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να μεταφέρουμε την πληροφόρηση από την Πορτογαλία πως ο Κάρμο δεν θα μείνει στην Πόρτο. Ο ίδιος, επαναλαμβάνουμε, θέλει να συνεχίσει να παίζει στον Ολυμπιακό, παρότι έχουν ήδη εμφανιστεί ενδιαφερόμενοι από ομάδες γαλλικές, ιταλικές και αγγλικές. Αλλά εκείνο που προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία της Πόρτο είναι πως η τιμή στην οποία πρέπει να πουληθεί ο Κάρμο για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα με το FFP η ομάδα του Ντραγκάο, είναι τα 12.000.000 €. Μάλιστα, επειδή το ταμείο είναι… πολύ μείον, λέγεται πως είναι δύσκολο να τεθεί ακόμη και θέμα αγοράς ποσοστού. Εκτός κι εάν προκύψουν νωρίς άλλες πωλήσεις από Πορτογάλους.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ορτα, στον Ολυμπιακό έχουν διαμηνύσει και στον παίκτη και στην Μπράγκα ότι θέλουν να τον κρατήσουν. Αλλά και πάλι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για ποσά όπως τα 6.000.000 €. Και πλέον οι Ερυθρόλευκοι και ο παίκτης, περιμένουν την απόκριση του συλλόγου του προέδρου και σκληρού διαπραγματευτή, Αντόνιο Σαλβαδόρ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ