Ο παίκτης-έκπληξη που θέλει ο Μεντιλίμπαρ στην προετοιμασία…

Ο παίκτης-έκπληξη που θέλει ο Μεντιλίμπαρ στην προετοιμασία…

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε μια εισήγηση που δείχνει πως εκτιμά τους παίκτες που ανταποκρίνονται στα δύσκολα, ακόμη και ανέτοιμοι. Η περίπτωση του Τόλη Αποστολόπουλου είναι ενδεικτική της φιλοσοφίας του Βάσκου.

Ο Τόλης Αποστολόπουλος μπήκε στη «ζωή» της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού από το… παράθυρο. Αλλά καμιά φορά τη τύχη, το κάρμα, οι συγκυρίες, αλλά και η ετοιμότητα, η αποφασιστικότητα, το πείσμα, δημιουργούν ιστορίες από εκείνες που φαντάζουν σεναριακές, βγαλμένες από τη φαντασία κάποιου συγγραφέα. Αλλά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν είναι συγγραφές. Προπονητής είναι. Και για αυτόν τον λόγο θέλει ποδοσφαιριστές που όταν τους χρειάζεται, είναι αποφασισμένοι και έτοιμοι να τα δώσουν όλα. Να φτάσουν στα άκρα.

Ο Μεντιλίμπαρ, λοιπόν, όχι μόνο εκτίμησε την παρουσία του Τόλη Αποστολόπουλου στον Ολυμπιακό, αλλά πιστεύει ότι ο 21χρονος αριστερός μπακ, πρέπει να αποτελέσει έναν από τους ποδοσφαιριστές στους οποίους θα επενδύσει ο σύλλογος. Και ο ίδιος προσωπικά σκοπεύει να το κάνει με τον τρόπο που μπορεί. Ετσι, έχει ενημερώσει τη διοίκηση και τους υπευθύνους ότι θέλει να παραμείνει στον Ολυμπιακό ο Σερραίος αριστερός μπακ και στόπερ. Και ότι θέλει να τον πάρει μαζί του στην προετοιμασία. Ή να βρεθεί ένας τρόπος να αξιοποιηθεί και να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο. Καθώς τον πιστεύει πολύ. Και όχι άδικα.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Η αποθέωση του Μπαρτζώκα και το «καυτό» ΣΕΦ για το 2-0 (vid)

Ο Αποστολόπουλος μπορεί να μην έχει το ταλέντο (ή καλύτερα τη… λάμψη) του συντοπίτη του, Κώστα Τσιμίκα, αλλά έχει στοιχεία που ο Μεντιλίμπαρ τα εκτιμά βαθύτατα. Όπως η πίστη, η ετοιμότητα, η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας. Παραμονή του επαναληπτικού αγώνα με την Αστον Βίλα, για τα ημιτελικά του Conference League. Ο Μεντιλίμπαρ ενημερώνεται και τυπικά ότι δεν μπορεί να υπολογίζει στους δύο αριστερούς του μπακ. Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα, εκτός με βαρύ διάστρεμμα. Ο Ομάρ Ρίτσαρντς, στα πιτς με θλάση. Μόνοι διαθέσιμοι αμυντικοί ο Ροντινέι και ο Κίνι. Ο Βάσκος αμέσως ζήτησε παίκτη από την ομάδα Β. Και το όνομα αυτού, Τόλης Αποστολόπουλος.

Εκείνη την Τετάρτη 8 Μαΐου, ξεκίνησε η πιο τρελή ποδοσφαιρική ιστορία των τελευταίων χρόνων στον Ολυμπιακό. Ο Αποστολόπουλος στις 8 Μαΐου έκανε μία προπόνηση με την πρώτη ομάδα. Στις 9 Μαΐου, στο 77ο λεπτό του αγώνα με την Αστον Βίλα, ο 21χρονος (11/12/2002) αριστερός μπακ, παίρνει σήμα και μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο του Γεώργιος Καραϊσκάκης. Στις 12 Μαΐου, ο Μεντιλίμπαρ τον βάζει αλλαγή στο 66ο λεπτό του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά βασικός σε αγώνα πρωταθλήματος! Σε ντέρμπι με την ΑΕΚ!

Μέσα σε 7 ημέρες, ο Αποστολόπουλος της μίας συμμετοχής στην πρώτη ομάδα (σ.σ. 1η Δεκεμβρίου 2021, σε αγώνα Κυπέλλου Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 3-2, όταν είχε ξεκινήσει τον αγώνα, αλλά είχε γίνει αλλαγή στο ημίχρονο), έπαιξε σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ντέρμπι με την ΑΕΚ. Και κέρδισε και μία θέση στην αποστολή του τελικού του Conference League. Αλλά και ένα… μετάλλιο νικητή του τροπαίου. Δίκαια.

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

Ο Αποστολόπουλος αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό τον Ιούνιο του 2020. Οι πληροφορίες που είχαν οι Ερυθρόλευκοι για το ταλέντο του τους έκαναν να κινηθούν δυναμικά για την απόκτησή του. Το γεγονός ότι αγωνιζόταν σε επίπεδο ανδρών από τα 16 του, είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων, αλλά οι Πειραιώτες έκαναν τις κινήσεις που έπρεπε, έφτασαν με συνοπτικές διαδικασίες σε συμφωνία με τον Πανσερραϊκό και έτσι ο 17χρονος μπακ «ντύθηκε» στα ερυθρόλευκα.

Κι όμως, ένα πρόβλημα στο γόνατο του νεαρού μπακ, μπορούσε να χαλάσει τη μεταγραφή. Στις ιατρικές εξετάσεις που υποβλήθηκε πριν υπογράψει, ο τότε επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου, Χρήστος Θέος, είχε ανακαλύψει θέμα στον χόνδρο του. Διαχωριστική οστεοχονδρίτιδα του γόνατος, ήταν η διάγνωση του κ. Θέου. Ο γιατρός των Πειραιωτών ενημέρωσε ότι το πρόβλημα μπορούσε να διορθωθεί. Και έτσι έγινε. Τον χειρούργησε με επιτυχία και μετά από έξι μήνες ο Αποστολόπουλος ήταν έτοιμος να παίξει. Και έπαιξε. Εχοντας έως σήμερα 73 συμμετοχές και 2 γκολ με τη Β ομάδα των Πειραιωτών.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Αποστολόπουλος αποτελεί «παιδί» της ακαδημίας του Πανσερραϊκού. Το καλοκαίρι του 2018 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, γρήγορα έγινε βασικός και έγραψε ιστορία. Καθώς έγινε ο νεαρότερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που έπαιξε ποτέ στην ομάδα Σερρών σε επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος, σε ηλικία μόλις 15 ετών, 9 μηνών και 20 ημερών. Την πρώτη του χρονιά στη Γ’ Εθνική πραγματοποίησε 23 συμμετοχές και πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Σερρών. Ολοκλήρωσε τη χρονιά με 24 συμμετοχές (21 πρωτάθλημα, 4 Κύπελλο) και με τις εμφανίσεις του κέρδισε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, ο οποίος τον απέκτησε προσφέροντας ένα σημαντικό ποσό στην ομάδα των Σερρών, αλλά και ποσοστό μεταπώλησης σε μελλοντική μεταγραφή του.

Ο Αποστολόπουλος από την ηλικία 6 ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες του Πανσερραϊκού, όπου διετέλεσε προπονητής ο πατέρας του, Τάσος, ο οποίος υπηρέτησε τον Πανσερραϊκό και ως προπονητής τερματοφυλάκων στην πρώτη ομάδα επί 5 χρόνια. Αμεση σχέση με τον αθλητισμό είχε και η μητέρα του, Δήμητρα Κακλίδου η οποία ήταν αθλήτρια του βόλεϊ σε επίπεδο Α εθνικής κατηγορίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ