Ο Κάρμο το ξεκαθάρισε στην Πόρτο – Η συνάντηση με τον ατζέντη, το συμβόλαιο και η επόμενη ημέρα

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει στο ρόστερ του τον Νταβίντ Κάρμο και κάνει τα πάντα για να πείσει την Πόρτο να πει το «ναι». Την ίδια ώρα ο παίκτης έκανε τη δική του κίνηση, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον Κονσεϊσάο.

Η τελευταία εικόνα του Νταβίντ Κάρμο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, πριν σηκώσει το κύπελλο του Conference League. Ο θηριώδης στόπερ έχει καταρρεύσει στο χορτάρι του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας. Εχει πιάσει το πρόσωπό του με τα χέρια του και κλαίει με λυγμούς.

Μια αντίδραση απολύτως φυσιολογική. Σχεδόν… αναμενόμενη. Από έναν ποδοσφαιριστή που έφτασε στο σημείο να υποβιβαστεί στη Β ομάδα της Πόρτο από τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο και τη διοίκηση της ομάδας του. Και από το ναδίρ, να βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός δεν έγινε απλά η ομάδα που βοήθησε τον Κάρμο να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες. Εγινε η ομάδα που άλλαξε τα… πάντα για τον 24χρονο κεντρικό αμυντικό. Δεν είναι υπερβολή. Είναι η αλήθεια. Και αυτό αποτυπώνεται στη σφοδρή επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά. Και στη διάθεσή του να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συνεχίσει να φοράει τα ερυθρόλευκα. Οσο κι αν αυτό φάνταζε ουτοπικό σενάριο τον Ιανουάριο.

Ο Κάρμο είναι ξεκάθαρος: Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι του. Είναι η οικογένεια που έψαχνε, αλλά δεν βρήκε ποτέ στην Πόρτο. Είναι οι φίλοι του, που τον στηρίζουν και τον αγαπούν πέρα από ό,τι κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Είναι μια οικογένεια που βγαίνει μπροστά για τα μέλη της, κυρίως στα δύσκολα. Και στηρίζει τα «παιδιά της» χωρίς μέτρο. Κάτι που ο αριστεροπόδαρος στόπερ δεν το βίωσε ποτέ στην Πόρτο. Πιθανώς απόρροια του «βάρους» της ταμπέλας, ως η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία των Δράκων.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Ο ΚΟΝΣΕΪΣΑΟ

Πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν να δουν τι μέλλει γενέσθαι με τον Κάρμο, λόγω της αποχώρησης του Σέρτζιο Κονσεϊσάο από την πορτογαλική ομάδα. Αλλά κάνουν λάθος. Ναι μεν ο Κάρμο είχε μια πολύ έντονη κόντρα με τον πρώην προπονητή του, αλλά η αλήθεια είναι πως το πρόβλημά του δεν ήταν μόνο ένα πρόσωπο. Ηταν συνολικά το κλίμα εναντίον του.

Αυτή η «σκιά» πάνω από το κεφάλι του, λες και ήταν στο σημάδι για κάθε τι. Και αυτό δεν θέλει να το ζήσει ξανά. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι ελπίζει και εύχεται η Πόρτο να δείξει διάθεση διαπραγμάτευσης και… κατανόησης στη θέλησή του και να τον αφήσει να συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Και αυτό έχει ήδη μεταφερθεί στη νέα διοίκηση του πορτογαλικού συλλόγου.

Ο Κάρμο θέλει να παραμείνει τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο στον Ολυμπιακό. Είναι πεπεισμένος πως το περιβάλλον που βρήκε στον Πειραιά, είναι αυτό που θα τον κάνει να ανακτήσει πλήρως την αυτοπεποίθηση που είχε χάσει στο Ντραγκάο. Και είναι βέβαιος πως στην ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού θα δείξει τον καλύτερό του εαυτό. Καθώς νιώθει ότι όλοι είναι μαζί του. Ότι τον στηρίζουν και τον αγαπούν. Χωρίς να τον περιμένουν στη γωνία για ένα λάθος ή μια κακή στιγμή. Και αυτό είναι ανεκτίμητο στη δική του αντίληψη στα πράγματα.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Για να γίνει αντιληπτό πως ο Κάρμο δεν είχε ποτέ δεύτερες σκέψεις για τον Ολυμπιακό, έχει αξία να αναφέρουμε πως από τον Ιανουάριο, ο υψηλόσωμος στόπερ έχει υπογράψει 4ετές συμβόλαιο με τους Ερυθρόλευκους. Κάτι απολύτως σύνηθες όταν υπάρχει οψιόν αγοράς, καθώς προσυμφωνούνται οι όροι για την πιθανή ενεργοποίηση της οψιόν. Και το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση του Κάρμο. Με τον παίκτη να δείχνει εξ αρχής την εξαιρετικά θετική διάθεσή του προς τους Πειραιώτες.

Για να γίνει αντιληπτό, πάντως, το μέγεθος του εγχειρήματος που επιχειρεί ο Ολυμπιακός, έχει σημασία να αναφέρουμε πως η παραμονή του Κάρμο, είμαι μία από τις πιο δύσκολες μεταγραφική περιπτώσεις που έχει «τρέξει» τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος του Πειραιά. Και αυτό έγινε εξίσου δύσκολο από το γεγονός ότι ο παίκτης ανέβασε εντυπωσιακά τις μετοχές του με όσα έκανε στους Ερυθρόλευκους. Και έδειξε στην ποδοσφαιρική Ευρώπη ότι πράγματι είναι ποδοσφαιριστής 20 εκατομμυρίων.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό θα είναι το ποσό στο οποίο θα γίνει η συζήτηση. Ούτε τα 17-18 εκατομμύρια, βεβαίως. Αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι και το γεγονός ότι ο παίκτης θέλει σαν τρελός Ολυμπιακό, όπως και η καλή σχέση με τη νέα διοίκηση της Πόρτο, μπορούν να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο στο οποίο να μπορεί να γίνει μια σοβαρή προσπάθεια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από