Η απόφαση του Μεντιλίμπαρ για την προετοιμασία

Η απόφαση του Μεντιλίμπαρ για την προετοιμασία

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θ' αποφασίσει άμεσα για το μέρος που θα κάνουν προετοιμασία οι ερυθρόλευκοι - Ολλανδία και Αυστρία οι δύο επιλογές που έχει προκρίνει ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού.

Η χρονιά έκλεισε με μυθικό τρόπο για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου. Ήταν αναμφίβολα μια τεράστια επιτυχία για την ομάδα του λιμανιού, μια επιτυχία που φέρνει τους «ερυθρόλευκους» σε ένα «κλειστό» κλαμπ συλλόγων που έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Η κατάκτηση του conference league από την ομάδα του Πειραιά σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο και ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον σχεδιασμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ συνεχίζει φυσικά στον πάγκο της ομάδας και δυο μέρες μετά την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κούπας, ο Ισπανός προπονητής ξεκίνησε τα πλάνα του ενόψει της νέας σεζόν.

Οι απαιτήσεις θα είναι μεγάλες και ο έμπειρος τεχνικός των πειραιωτών θέλει να γίνουν όλα στην εντέλεια, δίνοντας μάλιστα ιδιαίτερο βάρος στην καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας του.

Ο Μεντιλίμπαρ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των πειραιωτών τον περασμένο Φλεβάρη κι έκανε ένα «θαύμα» οδηγώντας τον Ολυμπιακό σε μια ευρωπαϊκή κορυφή, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ άλλη ελληνική ομάδα.

Τώρα ο Ισπανός τεχνικός θα κάνει την προετοιμασία των πειραιωτών το καλοκαίρι κι αυτό θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα των «ερυθρόλευκων» για τη νέα σεζόν, καθώς ο Ισπανός προπονητής θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με μεγαλύτερη άνεση.

Σε ότι αφορά το μέρος που θα γίνει η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν, αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο επιλογές.

Η μία αφορά προπονητικό κέντρο στην Ολλανδία και η άλλη κέντρο στην Αυστρία, με τις πληροφορίες ν’ αναφέρουν ότι ο Μεντιλίμπαρ θ’ ανακοινώσει άμεσα την απόφασή του στη διοίκηση του συλλόγου.

Θυμίζουμε ότι η προετοιμασία των πειραιωτών το προηγούμενο καλοκαίρι έγινε στην Αυστρία, όπως και πολλά άλλα καλοκαίρια στο παρελθόν, ωστόσο θα πρέπει να τονίσουμε ότι έχουν υπάρξει και χρονιές που ο Ολυμπιακός μετά την Αυστρία είχε κάνει και δεύτερο μέρος προετοιμασίας στην Ολλανδία κι αυτό λέει πολλά.

Η πρώτη συγκέντρωση των παικτών του Ολυμπιακού ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου αναμένεται να γίνει στις αρχές Ιουλίου, αλλά τώρα όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού έχουν ξεκινήσει τις διακοπές τους κι αυτό που σκέφτονται είναι οι μέρες ξεκούρασης μετά από μια απίστευτη χρονιά.

Κι εδώ πρέπει να εστιάσουμε και σ’ ένα ακόμα μεγάλο όφελος που έχει ο Ολυμπιακός, από την κατάκτηση του Conference league. Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν στην League phase του Europa League και θα ξεκινήσουν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις στις 25 -26 Σεπτεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουν στα πόδια τους αρκετά παιχνίδια ελληνικού πρωταθλήματος, πριν δώσουν τα ευρωπαϊκά ματς.

Κι αυτό βεβαίως αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στον βαθμό ετοιμότητας του Ολυμπιακού, όταν θα ξεκινήσουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Ήταν κι αυτό ένα σημαντικό κέρδος για τους πειραιώτες, μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ