Μεντιλίμπαρ: «Ο Αποστολόπουλος άρπαξε την ευκαιρία, κάθε παίκτης της ακαδημίας να είναι έτοιμος για τη στιγμή του»

Μεντιλίμπαρ: «Ο Αποστολόπουλος άρπαξε την ευκαιρία, κάθε παίκτης της ακαδημίας να είναι έτοιμος για τη στιγμή του»

Όλα όσα δήλωσε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην συνέντευξη Τύπου μετά την νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ (2-0) στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των play-offs

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 9η αγωνιστικής των play-offs, με τον Αντρέ Όρτα να σκοράρει και το δύο γκολ του ντέρμπι, και «γκρέμισε» την Ένωση από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στην συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε, τόνισε ότι όλα τα παιχνίδια λειτουργούν σαν πρόβα για τους ερυθρόλευκους, ενόψει και του τελικού του Conference League, ενώ έστειλε και το μήνυμα στους μικρούς του Ολυμπιακού, αναφέροντας ότι τα παιδιά της ακαδημίας πρέπει να είναι έτοιμα να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που θα τους δοθεί.

Διαβάστε επίσης: Αλμέιδα: «Ήταν το χειρότερο παιχνίδι με εμένα στον πάγκο – Σήμερα δεν θα κοιμηθώ»

-Ποια είναι η συνταγή να μην κουράζεται η ομάδα μετά από απαιτητικά παιχνίδια;

«Το πρώτο που κοιτάμε είναι να κάνουμε καλή αποκατάσταση και μετά, να τους προετοιμάσουμε πνευματικά. Παρ’ όλο που η ΑΕΚ είχε ευκαιρίες να σκοράρει στο 0-0, τα πήγαμε πολύ καλά, κάτι που δεν κάναμε με τον ΠΑΟΚ. Δείξαμε, ότι πήραμε το μάθημα μας και ήμασταν καλά προετοιμασμένοι».

-Ποια είναι τα πολλαπλά κέρδη που έχει αυτή η νίκη ενόψει των δύο επόμενων αγώνων;

«Πραγματικά, ήταν πολύ σημαντικό να νικήσουμε, γιατί προερχόμασταν από μία ήττα και δεν θέλαμε άλλη, γιατί έχουμε τελικό και θα ήταν σημαντικό για την ψυχολογία μας. Έπρεπε να διατηρήσουμε τη ψυχολογία του νικητή».

-Ήταν μία προετοιμασία Conference League, σύμφωνα με όσα είδαμε στο φινάλε;

«Η πρόβα γίνεται σε όλα τα παιχνίδια. Και το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ ήταν μία τέτοια πρόβα και αυτό με τον Παναθηναϊκό θα είναι το ίδιο. Προσπαθούμε σε όλα τα παιχνίδια να κερδίσουμε και όχι μόνο τώρα που έχουμε τον τελικό».

-Πολύς κόσμος σκέφτηκε τι θα γινόταν αν ερχόσασταν νωρίτερα. Το έχετε σκεφτεί και εσείς αυτό; Επίσης, εμπιστευτήκατε τον Αποστολόπουλο. Είναι ένα μήνυμα για τον ρόλο που πρέπει να έχουν τα παιδιά τις Ακαδημίας;

«Δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα γινόταν. Δεν μπορείς να αναρωτηθείς τι θα γινόταν. Την ομάδα την ανέλαβα σε εκείνη την κατάσταση που βρισκόταν. Μπορεί τα πράγματα να ήταν χειρότερα. Όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό, είχε 28 παίκτες στο ρόστερ. Είναι δύσκολο να βρεθεί χρόνος για όλους. Είναι μία ιδιαίτερη συγκυρία τώρα. Ο Αποστολόπουλος δεν θα μπορούσε να βρει την ευκαιρία του, αν ο Ορτέγκα και ο Ρίτσαρντς δεν ήταν τραυματίας. Τολμήσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε και εκείνος άρπαξε την ευκαιρία του. Είναι πολύ σημαντικό, ένας παίκτης από την Ακαδημία να παίζει και είναι σημαντικό να προετοιμάζονται καλά, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πόσο γρήγορα μπορεί να έρθει η στιγμή σου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ