Ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο… Ρέαμπτσιουκ και η ατάκα του Μεντιλίμπαρ

Ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο… Ρέαμπτσιουκ και η ατάκα του Μεντιλίμπαρ

Ο Ολυμπιακός δεν θέλει να κόψει το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ. Αδιαφορεί ποιος θα πάρει τον τίτλο από τη στιγμή που δεν τον κατακτά το ίδιος. Δεν συμμαχεί με κανέναν. Και όπως έκανε στον Παναθηναϊκό, θέλει και φέτος να... απαγορεύσει πανηγυρισμούς στο σπίτι του.

Είναι διαχρονική κατάσταση. Ο Ολυμπιακός δεν κάνει συμμαχίες. Όχι με τον όρο που έχουν συνηθίσει οι αντίπαλοί του.

Όσο κι αν αυτό φαντάζει αλαζονικό, του είναι εξαιρετικά αδιάφορο ποιος είναι με ποιον και ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, από τη στιγμή που δεν το πάρει ο ίδιος.

Με τη διαφορά, ωστόσο, ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν επιτρέπουν σε κανέναν να τους υποτιμά ή να θεωρεί ότι είναι εφικτό ή εύκολο να τους καταβάλλει.

Ναι, ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα μετά την ήττα στην Τούμπα, αλλά υπάρχουν μια σειρά από λόγοι που θέλει να νικήσει την ΑΕΚ.

Και κυρίως να «τιμωρήσει» ό,τι έχει φέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Στον Πειραιά δεν τους ενδιαφέρει ποιος θα πάρει τον τίτλο από τη στιγμή που δεν θα καταλήξει στον Πειραιά. «Εμεις δεν συμμαχούμε με κανέναν. Μόνοι μας είμαστε πιο δυνατοί από όλους μαζί», είναι το ξεκάθαρο μήνυμα από την ΠΑΕ.

Πέρυσι τέτοια εποχή ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν νίκη στο Φάληρο για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός, αν και αδιάφορος και με πολλά προβλήματα, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης για το πώς αντιμετωπίζει τους βασικούς αντιπάλους του.

Νίκησε τους Πράσινους και έκανε αυτό που επιτάσσει η ιστορία του. Ακόμη κι αν ο τίτλος πήγε στην ΑΕΚ. Ακόμη κι αν το σύστημα που την ακολουθεί, την προστατεύει και παράλληλα προσπαθεί να βλάψει τον Ολυμπιακό, χάρηκε και πανηγύρισε. Ηταν το αυτονόητο ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να αφήσει κανέναν να πανηγυρίσει στο σπίτι του. Και αυτό έγινε με τον «αιώνιο αντίπαλο».

Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και σήμερα η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Όχι, όμως, για να μην κατακτήσει τον τίτλο η ΑΕΚ. Αλλά διότι ο Ολυμπιακός έτσι είναι. Δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν μπορεί να αλλοιωθεί. Και σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί… εύκολος αντίπαλος.

Ειδικά από ομάδες που έχουν πάρει αποτελέσματα εναντίον του τα τελευταία χρόνια, είτε λόγω ατυχίας των Πειραιωτών είτε λόγω των μεγαλύτερων διαιτητικών εγκλημάτων που έχουν λάβει χώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όπως το φετινό, με την αλητεία του Σλοβάκου Μαρχέφκα στο Φάληρο και του VAR ανιψιού του Λούμπος Μίχελ.
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν απόλυτος αυτές τις ημέρες στο Ρέντη. Τα έψαλλε στην ομάδα του για την ήττα από τον ΠΑΟΚ και κυρίως για την εικόνα ποδοσφαιριστών από τους οποίους περίμενε διαφορετικά πράγματα και καλύτερη απόδοση.

Παράλληλα, απαίτησε απόλυτη συγκέντρωση και νίκη κόντρα στην Ενωση. Μάλιστα, ήταν έντονος προς τους παίκτες του, ζητώντας τους να δείξουν χαρακτήρα, προσωπικότητα και εγωισμό στα δύο τελευταία παιχνίδια της Super League και να κάνουν τα πάντα για να νικήσει ο Ολυμπιακός. «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Είναι δύο ντέρμπι που πρέπει να κερδίσουμε», είπε μεταξύ άλλων ο Βάσκος.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον κόσμο. Ζητώντας από τους παίκτες του να δώσουν ένα καλό αποχαιρετιστήριο παιχνίδι στους φιλάθλους, στον τελευταίο αγώνα του Ολυμπιακού στο Γεώργιος Καραϊσκάκης τη φετινή χρονιά. Και τον προτελευταίο με το κοινό του στο πλευρό του, πριν τον τελικό του Conference League.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ