Στο κάδρο ο Τσικίνιο της Μπενφίκα για τη μεσαία γραμμή – Ο Ολυμπιακός σκανάρει την αγορά (vids)

Στο κάδρο ο Τσικίνιο της Μπενφίκα για τη μεσαία γραμμή – Ο Ολυμπιακός σκανάρει την αγορά (vids)

Πορτογαλικές πηγές βάζουν στη λίστα του Ολυμπιακού και τον 28χρονο box to box μέσο, Τσικίνιο της Μπενφίκα. Το «καλό νέο» και οι δυσκολίες της υπόθεσης.

Ο Ολυμπιακός κινείται σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα στη μεταγραφική αγορά. Οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν κρύψει ότι σκοπεύουν να ενισχύσουν το ρόστερ τους με ποδοσφαιριστές που θα ανεβάσουν το ποιοτικό επίπεδο. Και ειδικά στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών και των κεντρικών χαφ. Με την Πορτογαλία να αποτελεί τη βασική «πηγή» ενδιαφέροντος τις τελευταίες εβδομάδες.

Όχι άδικα, καθώς ο αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών, Πέδρο Αλβες, έχει ήδη φέρει δύο παίκτες που έχουν άμεση σχέση από τη χώρα του (σ.σ. Ναβάρο, Ζέλσον Μαρτίνς) και παράλληλα κάνει επαφές και με άλλους ποδοσφαιριστές από την πατρίδα του. Με τον Φρανσίσκο Λεονέλ Λίμα Σίλβα Μασάδο, κατά κόσμον Τσικίνιο, να εμφανίζεται ως μία από τις λύσεις πρώτης γραμμής που εξετάζονται για τη μεσαία γραμμή.

Ο 28χρονος (19/07/1995) Τσικίνιο είναι ένας πολυπράγμων μέσος, που αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια σε όλες τις θέσεις του κέντρου και ο οποίος βρίσκεται στο τελευταίο 6μηνο του συμβολαίου του με την Μπενφίκα. Οι Πορτογάλοι υποστηρίζουν ότι θα αποχωρήσει από την ομάδα της Λισσαβόνας τις επόμενες ημέρες.

Επισημαίνεται, επιπλέον, ότι ο ίδιος έχει στα χέρια προτάσεις από ομάδες της Ρωσίας και της Τουρκίας, αλλά και ότι έχει ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με τον Ολυμπιακό. Κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς οι Ερυθρόλευκοι αναζητούν έναν ποδοσφαιριστή με τα δικά του χαρακτηριστικά, αλλά παράλληλα είναι ένας παίκτης που τον γνωρίζει καλά ο Κάρλος Καρβαλιάλ.

Συγκεκριμένα, ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού τον είχε παίκτη στην Μπράγκα πριν από τρία χρόνια και σίγουρα έχει άποψη για την ποιότητα και το επίπεδο του παιχνιδιού του. Και φαίνεται ότι η άποψη και η γνώση του Καρβαλιάλ για τους ποδοσφαιριστές παίζει ρόλο στην τελική απόφαση των Πειραιωτών για τις προσθήκες.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Τσικίνιο, είναι ένας κλασικός box to box ποδοσφαιριστής, με καλή τεχνική κατάρτιση, ο οποίος αποτελεί παίκτη της Μπενφίκα εδώ μία 5ετία, έχοντας συνολικά 125 συμμετοχές, 9 γκολ και 11 ασίστ με τη φανέλα των «Αετών». Φέτος, έχει αγωνιστεί σε 16 αγώνες της ομάδας της Λισσαβόνας, αλλά περισσότερο ως αλλαγή.

Παρά ταύτα, προκύπτει επιθυμία του συλλόγου να συζητήσει μαζί του για νέο συμβόλαιο, παρότι αυτό δεν έχει γίνει ακόμη. Και παρά το γεγονός ότι ο Πορτογάλος μέσος έχει στο μυαλό του να συνεχίσει αλλού την καριέρα του, καθώς θέλει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, ο Γερμανός τεχνικός της Μπενφίκα, Ρότζερ Σμιντ, μόλις την περασμένη εβδομάδα μίλησε με εξαιρετικά λόγια για την αξία του. Και ζήτησε την παραμονή του στον σύλλογο!

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως ο Τσικίνιο είναι παρόμοιος ποδοσφαιριστής με τον Αντρέ Ορτα. Και αυτό ίσως δείχνει και το τι είδους ποδοσφαιριστή αναζητά ο Ολυμπιακός για τη θέση «8», ώστε να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το κέντρο του.

Παίκτες με ταχύτητα, καλή φυσική κατάσταση, αλλά παράλληλα με τεχνική και δημιουργία στο παιχνίδι τους. Το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση και εάν ο Τσικίνιο θα είναι, τελικά, ο εκλεκτός ή θα προκριθεί κάποια από τις υπόλοιπες λύσεις που έχει ο Αλβες, θα φανεί στην πορεία. Αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως οι Ερυθρόλευκοι κινούνται στην αγορά. Και το κάνουν με τρόπο έντονο, ώστε να αποκτήσουν καλούς παίκτες και σύντομα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ