Παναθηναϊκός: Ο μεγάλος ανήφορος σε δέκα βράδια

Παναθηναϊκός: Ο μεγάλος ανήφορος σε δέκα βράδια

Ο Παναθηναϊκός βουτά στα βαθιά του ντέρμπι με την ΑΕΚ- Και μένει εκεί ως την διακοπή

Προφανώς και έχει απόψε μια ευκαιρία ο Παναθηναϊκός. Το δέλεαρ μιας νίκης απέναντι στην ΑΕΚ που μπορεί να του προσφέρει καθαρό προβάδισμα +7 από την περσινή πρωταθλήτρια μόλις τέσσερις αγωνιστικές μετά την εκκίνηση.

Και μάλιστα απέναντι στην ΑΕΚ που θα πρέπει να αντέξει την Λεωφόρο με άμυνα πειραματική: Χωρίς Μουκουντί, Βίντα αλλά και τον Χατζησαφί που τραυματίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Αγγλία.

Διαβάστε επίσης: Το απόλυτο… χάος σε Αγιαξ – Μαρσέιγ και η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ

Την ΑΕΚ που ο Σιμάνσκι θα συνεχίσει σε ρόλο στόπερ και που ουσιαστικά με το ζόρι συμπληρώνει μια γραμμή άμυνας για αυτό το ντέρμπι. Την ίδια που την περασμένη Κυριακή αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό, έπειτα ταξίδεψε στο Μπράιτον και απόψε συμπληρώνει το πιο δύσκολο οκταήμερο που θα της μπορούσε να τις προκύψει τέτοια εποχή.

Δίνουν πλεονέκτημα όλα τα παραπάνω στον Παναθηναϊκό; Η λογική λέει ναι. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς τη Πέμπτη έπαιξε στην Αθήνα με την Βιγιαρεάλ, ενώ το rotation της πλέον προσφέρει στον Σέρβο τεχνικό μια χαρά ανέσεις και επιλογές. Δεν είναι ο Παναθηναϊκός η περσινή ομάδα των 15 ποδοσφαιριστών. Φρόντισε το καλοκαίρι του να διορθώσει αυτό το λάθος.

Αλλού όμως είναι το ζητούμενο για τους Πράσινους. Σε αυτή την άσκηση των συνεχόμενων αγώνων που άλλο να την προγραμματίζεις και να την συζητάς και άλλο να την ζεις. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε Πέμπτη με την Βιγιαρεάλ, απόψε περιμένει την ΑΕΚ, την Πέμπτη πηγαίνει στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα και την Κυριακή επιστρέφει στη Λεωφόρο για να αναμετρηθεί με τον ΠΑΟΚ.

Κερασάκι στην τούρτα; Το ταξίδι στη Χάιφα για το ματς με τη Μακάμπι στη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων (5/10) που εν πολλοίς μπορεί να αποτελέσει την πυξίδα του. Διότι αν ο Παναθηναϊκός φύγει με βαθμό ή βαθμούς από εκεί, βάζει από πολύ νωρίς βάσεις για να συνεχίσει στην Ευρώπη και τον Φλεβάρη (είτε στο Europa League, είτε στο Conference League).

Ουσιαστικά δηλαδή είναι 5 σπουδαία ματς σε 15 βράδια και τέσσερα μπροστά στα επόμενα δέκα. Ένας γρίφος που πηγαίνει τον Παναθηναϊκό ως τα πιτς της δεύτερης φετινής διακοπής. Εκεί όπου όταν με το καλό επιστρέψει θα τον περιμένει ο Ολυμπιακός στο Καραισκάκη (21/10).

Πως βγαίνει αυτό το πρόγραμμα; Δεδομένα με 18-19 παίκτες που θα πρέπει να πάρουν πάνω τους ένα σημαντικό κομμάτι της πίτας. Απόψε δεν θα έχει Αιτόρ, Βαγιαννίδη και Βέρμπιτς που τους συναντάς στη λίστα με τους τραυματίες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ