Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-5: Χατ-τρικ Μπερνάρντ, 5 γκολ και 3/3 για τον Παναθηναϊκό

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-5: Χατ-τρικ Μπερνάρντ, 5 γκολ και 3/3 για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπερνάρντ που πέτυχε χατ-τρικ, πήρε μία άνετη νίκη με επί του Παναιτωλικού, με 0-5 και έκανε το 3Χ3 στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός με την καλύτερη εμφάνιση του Μπερνάρντ από τη μέρα που φόρεσε τα «πράσινα», το πρώτο γκολ του Αϊτόρ μετά από 11 μήνες και ακόμη ένα από τον Μάγκνουσον, πέρασε «αέρας» από το Αγρίνιο (0-5) έκανε το 3/3 στη Super League και αφοσιώνεται στη δύσκολη πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, κόντρα στη Βιγιαρεάλ.

Οι «Πράσινοι» πέτυχαν την μεγαλύτερη νίκη τους με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο τους, σκορπίζοντας τον Παναιτωλικό με το βαρύ 0-5, το οποίο διαμορφώθηκε στο φινάλε του παιχνιδιού, γεγονός που έφερε και τις αποδοκιμασίες του κόσμου των γηπεδούχων.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: «Διαιτητής και VAR δεν καταλογίζουν την ξεκάθαρη παράβαση στη φάση του Σένκεφελντ» (pic & vid)

Αμέσως μετά τη διακοπή ο Παναθηναϊκός έδειξε σε καλή κατάσταση, πέτυχε ευρεία νίκη, κρατώντας το «0» στην άμυνα και πλέον επικεντρώνεται από αύριο στην προετοιμασία της σπουδαίας αναμέτρησης με τη Βιγιαρεάλ την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μετά από ένα δεκάλεπτο οπού ο Παναιτωλικός πίεζε ψηλά, χωρίς να καταφέρει να κλέψει την μπάλα, έσπασε αυτή την πίεση και ξεκίνησε να αναπτύσσεται από τις πτέρυγες.

Ο Βραζιλιάνος Μπερνάρντ δείχνει φέτος να βρίσκεται πολύ περισσότερο μέσα στις φάσεις σε σχέση με την περσινή σεζόν και στο 13ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε το εξαιρετικό γύρισμα του Χουάνκαρ από τα αριστερά και πλάσαρε ιδανικά στην αριστερή γωνία του Καπίνο για το 0-1.

Η μοναδική ευκαιρία του Παναιτωλικού στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα σουτ κεντρικά από τον Πέρες, το οποίο κατέληξε πάνω στον Μπρινιόλι, που δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει.

Οι «Πράσινοι» έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 33’, όταν ο Σένκεφελντ πήρε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, με τον Καπίνο να αποκρούει (σε φάση που ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για τράβηγμα και παράβαση-πέναλτι πάνω στον κεντρικό του αμυντικό) και στη συνέχεια ένα διαγώνιο συρτό σουτ του Παλάσιος πέρασε λίγο άουτ.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το δεύτερο γκολ, που ουσιαστικά σφράγισε και το πέρασμα του από το Αγρίνιο ξανά με τον Μπερνάρντ, στο 45+1’, ύστερα από φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή, με τον Ιωαννίδη να στρώνει στον Βραζιλιάνο και αυτός με αριστερό τελείωμα (η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς) να κάνει το 0-2.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τον ρυθμό με τον οποίο τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο, άντεξαν την πίεση και τις φάσεις που έβγαλε ο Παναιτωλικός με Τορεγκόν και Χουάνπι και έφτασε σε ακόμη ένα γκολ με τον Μπερνάρντ.

Ο Βραζιλιάνος πετυχαίνοντας το δεύτερο χατ-τρικ της καριέρας του (πρώτο μετά το 2013, όταν είχε βάλει 3 γκολ με τα χρώματα της Ατλέτικο Μινέιρο σε αγώνα για το Copa Libertadores), με απευθείας πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ, στέλνοντας τη μπάλα κάτω από το τείχος, στη γωνία του Καπίνο.

Ο Σπόραρ που είχε περάσει αλλαγή στη θέση του Ιωαννίδη από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, κέρδισε το πέναλτι στο 86ο λεπτό από μαρκάρισμα του Σενγκέλια (η παράβαση δόθηκε μετά από εξέταση της φάσης στο VAR) και ο Αϊτόρ πήρε την εκτέλεση πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ μετά από 11 μήνες και τον σοβαρό τραυματισμό που είχε.

Το «κερασάκι» στην τούρτα έβαλε ο Μάγκνουσον στο 90+3′ με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσέριν, για το τελικό 0-5 και μία άνετη επικράτηση για τον Παναθηναϊκό.

Οι «Πράσινοι» υποδέχονται την Βιγιαρεάλ για τους ομίλους του Europa League και στη συνέχεια έχουν μπροστά τους το πρώτο ντέρμπι της σεζόν για αυτούς, εντός έδρας κόντρα στην ΑΕΚ.

Παναιτωλικός (Γκάμπριελ Σούρερ): Καπίνο, Οικονόμου, Μαλής, Μπ. Ντουάρτε, Λιάβας, Τσιγγάρας (46′ Χουάνπι), Μπαλντασάρα, Πέρες, Τορεχόν, Ντίας (65′ Σενγκέλια), Καρέλης (76′ Πέδρο).
.
Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): 
Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν (64′ Αράο), Βιλένα, Μπερνάρ (75′ Τσέριν), Παλάσιος (80′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (75′ Σπόραρ), Μαντσίνι (64′ Αϊτόρ).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ