Μεταγραφές ώρα μηδέν: Πότε λήγει η προθεσμία σε Ελλάδα, Ευρώπη και Σαουδική Αραβία

Η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της και η αγωνία για τις ελληνικές ομάδες αυξάνεται, τόσο στον τομέα της ενίσχυσης, όσο και του ενδεχομένου αποχωρήσεων.

Στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα οι μεταγραφές έχουν ολοκληρωθεί, όμως στην Ελλάδα και σε άλλα πρωταθλήματα της Ευρώπης συνεχίζονται, με την Σαουδική Αραβία να αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για τη «Γηραιά» Ήπειρο.

Οι ελληνικές ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα ενίσχυσης, έως και την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, όμως για 10 μέρες ακόμη θα υπάρχει έντονη ανησυχία μην χάσουν κάποιον παίκτη από την Τουρκία (η περίοδος των μεταγραφών λήγει 15 Σεπτεμβρίου), το Κατάρ (18 Σεπτεμβρίου) και κυρίως τη Σαουδική Αραβία, με το μεταγραφικό παζάρι να ολοκληρώνεται σήμερα (7 Σεπτεμβρίου).

Διαβάστε επίσης: Ώρα μηδέν για τον στόπερ της ΑΕΚ

Οι ομάδες της Super League θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν παίκτες και από την αγορά των ελευθέρων έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Οι 4 ομάδες που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκούς ομίλους, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στο Europa League και ΠΑΟΚ στο Conference League, δεν μπορούν πλέον να δηλώνουν όποιον παίκτη αποκτούν στην ευρωπαϊκή λίστα για τα παιχνίδια των ομίλων, με τη συγκεκριμένη προθεσμία να έχει λήξει από τις 4/9.

Ο μεγάλος κίνδυνος που υπάρχει ακόμη, όχι τόσο για την Ελλάδα, αλλά για πρωταθλήματα που έχουν κλείσει τις μεταγραφές και δεν μπορούν να αναπληρώσουν τις απώλειες, είναι αδιαμφησβήτητα η Σαουδική Αραβία, στην οποία μετακόμισε το καλοκαίρι που μας πέρασε ένα μεγάλο μέρος της Premier League και οι Άραβες έχουν την ευκαιρία να κάνουν ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στους αγγλικούς συλλόγους, που πλέον έχουν καταλάβει την τακτική των «πετροδόλαρων» και απορρίπτουν τεράστιες προσφορές για παίκτες τους (σσ. περίπτωση Σαλάχ στη Λίβερπουλ).

Είναι αρκετά κρίσιμο το διάστημα από τις 11 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου για τις ελληνικές ομάδες, που θα πρέπει να πείσουν τους παίκτες τους πως το κατάλληλο περιβάλλον για να συνεχίσουν την καριέρα τους είναι η Super League και όχι κάποιο άλλο πρωτάθλημα, εφόσον έχουν ξεφύγει από τον κίνδυνο της Pro League της Σαουδικής Αραβίας, που έχει περιθώριο μέχρι σήμερα το βράδυ.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες που ολοκληρώνονται οι μεταγραφές σε Ελλάδα και τα υπόλοιπα «ανοιχτά» πρωταθλήματα:

Ελβετία: 7 Σεπτεμβρίου

Βουλγαρία: 7 Σεπτεμβρίου

Σαουδική Αραβία: 7 Σεπτεμβρίου

Τσεχία: 8 Σεπτεμβρίου

Κροατία: 8 Σεπτεμβρίου

Βοσνία: 8 Σεπτεμβρίου

Ελλάδα: 11 Σεπτεμβρίου

Αρμενία: 12 Σεπτεμβρίου

Μεξικό: 13 Σεπτεμβρίου

Ρωσία: 14 Σεπτεμβρίου

Κύπρος: 15 Σεπτεμβρίου

Τουρκία: 15 Σεπτεμβρίου

Σερβία: 15 Σεπτεμβρίου

Κατάρ: 18 Σεπτεμβρίου

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: 21 Σεπτεμβρίου

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από