ΟΦΗ – Άρης 3-2: Ματσάρα στο Ηράκλειο με νικητές τους Κρητικούς

ΟΦΗ – Άρης 3-2: Ματσάρα στο Ηράκλειο με νικητές τους Κρητικούς

Πολύ μεγάλη νίκη για τον ΟΦΗ, σε ματσάρα στο «Γεντί Κουλέ», που υπέταξε τον Άρη με 3-2 στην πρώτη ήττα σε πρεμιέρα την τελευταία πενταετία.

Έγινε ματσάρα στο Ηράκλειο και ο ΟΦΗ κατάφερε με γκολ του Νέιρα στο 91′ και να νικήσει τον Άρη για πρώτη φορά από το 2019, ενώ του «χάλασε» το αήττητο σερί στις πρεμιέρες των τελευταίων πέντε ετών, που οι δύο ήταν ισοπαλίες με τους Κρητικούς στην Θεσσαλονίκη.

Αν και ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο 17′ και στο 38′ με τα γκολ των Ντικό και Τοράρινσον αντίστοιχα, ο Τερζής βρήκε τις απαντήσεις και οι παίκτες του έφεραν το παιχνίδι στα ίσια στο 64′ με γκολ του Φαμπιάνο, που εξετάστηκε και από το VAR, αλλά βρισκόταν για χιλιοστά σε κανονική θέση, που όμως ο Νέιρα πέρασε αλλαγή στο 84′ και βρήκε το γκολ στο 91′.

Διαβάστε επίσης: Επιβεβαίωση από το Ισραήλ: Ο Ολυμπιακός, ο Μάικ Τζέιμς και ο πρώτος μεταγραφικός στόχος

Ο αγώνας

Από την αρχή του αγώνα, η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας ήταν καλύτερη και απειλούσε, με τον Μανδά να κάνει μία σέντρα 51 μέτρων στο 17′, βρήκε τον Ντικό, ο οποίος με τη σειρά του «χόρεψε» τον Φαμπιάνο και νίκησε τον Χουτεσιώτη.

Στο 38′, οι Κρητικοί βρήκαν και δεύτερο γκολ, με τον Βούρο να κάνει μια σέντρα, που κέρδισε την κεφαλιά ο Μπάκιτς, ο Τοράλ πρόλαβε και την πλάσαρε όσο χρειαζόταν στον Τοράρινσον, και με ωραία κίνηση την έστρωσε για να «εκτελέσει» τον Χουτεσιώτη, με την μπάλα να βρίσκει στον Φαμπιάνο.

Ο Άρης βρήκε γρήγορα το γκολ της μείωσης, με τους Θεσσαλονικείς να κάνουν ωραία συνεργασία και να μπερδεύουν την άμυνα του ΟΦΗ, με τον Μοντόγια να βρίσκει όμορφα τον Μορόν, που από κοντά νίκησε τον Μανδά, που ήταν εξουδετερωμένος.

Ο Τόλης Τερζής έκανε αναγκαστική αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου μέρους, με τον Ντουκουρέ να παίρνει την θέση του Ζουλ, ο οποίος μάλιστα βοήθησε αρκετά στην αμυντική λειτουργία του ‘Αρη, καθώς «έκοψε» όσες φάσεις του ΟΦΗ θα μπορούσαν να μετουσιωθούν σε γκολ.

Τελικά, μετά από αρκετές προσπάθειες του Λουίς Πάλμα από εκτελέσεις φάουλ, βρήκε τον Φαμπιάνο, χιλιοστά από το να βγει οφσάιντ, που έβαλε γκολ με προβολή από κοντά.

Ο Άρης βρισκόταν μερικά λεπτά από τον βαθμό της ισοπαλίας, όμως ο συνήθης ύποπτος των Κρητικών, Χουάν Νέιρα, βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και έκανε το 3-2, με την φάση να είναι καρμπόν εκείνη από το γκολ στην Φλωρεντία, με τη μόνη διαφορά να είναι ο σκόρερ και ο παίκτης που έκανε την ασίστ. Δηλαδή, Αμπάντα-Μοσκέρα συνεργάστηκαν και έκρυψαν την μπάλα, με τον Αμπάντα αυτή τη φορά να παίρνει την ασίστ, και να δίνει «πάρε-βάλε» στον Νέιρα που «εκτόξευσε» το «Γεντί Κουλέ».

Για ακόμα μία φορά όμως, ο Μανδάς ήταν ο κορυφαίος παίκτης του ΟΦΗ που δεν άφησε τους ποδοσφαιριστές του Άρη να παραβιάσουν περισσότερες φορές την εστία του, με τον Πάλμα να είναι ο πιο επικίνδυνος.

Οι «εμφανίσεις»

Στο γήπεδο του ΟΦΗ παρόν δήλωσαν και οι δύο προέδροι των ομάδων, ο Μιχάλης Μπούσης, από την μεριά των Κρητικών, και ο Θεόδωρος Καρυπίδης, από την πλευρά του Άρη, με τον δεύτερο να κάθεται στον πάγκο της ομάδας του.

Ο μεγαλομέτοχος του ΟΦΗ, μαζί με τον γιο του Δημήτρη, μετά την λήξη του αγώνα, κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο για να συγχαρούν τους παίκτες της ομάδας τους για την σπουδαία εμφάνιση που πραγματοποίησαν.

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Καρώ (76′ Πασαλίδης), Λαμπρόπουλος, Λάρσον, Τοράρινσον (84′ Αμπάντα), Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Μπάκιτς (84′ Νέιρα), Τοράλ (61′ Μοσκέρα), Ντίκο (76′ Φελίπε).

Άρης (Τερζής): Χουτεσιώτης, Φεράρι, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Ζουλ (46′ Ντουκουρέ), Ρουπ (80′ Τζούρασεκ), Νταρίντα (90+3′ Χριστοδουλόπουλος), Πάλμα, Κάρλσον (80′ Ζαμόρα), Μορόν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ