Ο Ολυμπιακός έκλεισε Πορόζο – Στην Ελλάδα ο διεθνής στόπερ από το Εκουαδόρ (vids)

Ο Ολυμπιακός έκλεισε Πορόζο – Στην Ελλάδα ο διεθνής στόπερ από το Εκουαδόρ (vids)

Ο Ολυμπιακός έκλεισε και φέρνει αύριο το πρωί στην Ελλάδα τον διεθνή στόπερ από το Εκουαδόρ, Τζάκσον Πορόζο.

Ο Ολυμπιακός βρήκε και φέρνει άμεσα στην Ελλάδα τον ποδοσφαιριστή που επέλεξαν ο Αντόνιο Κορδόν και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ για να αποτελέσει τον έναν εκ των βασικών κεντρικών αμυντικών.

Με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο 22χρονος Τζάκσον Πορόζο (Jackson Gabriel Porozo Vernaza), έρχεται αύριο στην Ελλάδα, με σκοπό να υπογράψει στους Ερυθρόλευκους και να τεθεί άμεσα στη διάθεση του προπονητή των Πειραιωτών.

Διαβάστε επίσης: «Μπαμ» στην Ευρωλίγκα: Χαμός με Χίγκινς – Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η Αρμάνι!

Ο διεθνής με την Εθνική Εκουαδόρ κεντρικός αμυντικός, ο οποίος ανήκει στο City Group και συγκεκριμένα στην Τρουά, αναμένεται να βρίσκεται στην Ελλάδα αύριο, Τετάρτη, στις 11:20. Με σκοπό να περάσει από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και εν συνεχεία να υπογράψει στους Ερυθρόλευκους. Κατά πάσα πιθανότητα, ως δανεικός, με οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι.

Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί καιρό τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε γίνει και πέρυσι κρούση στην πρώην ομάδα του, την πορτογαλική Μποαβίστα. Εντούτοις, τον ποδοσφαιριστή πρόλαβε και… άρπαξε η Τρουά, πληρώνοντας 3.500.000 ευρώ. Από τη στιγμή, ωστόσο, που υποβιβάστηκε, ο Ολυμπιακός βρήκε την ευκαιρία και με απόφαση Κορδόν και Μαρτίνεθ, κινήθηκε αστραπιαία και έκανε δικό του τον νεαρό στόπερ.

Πώς προκύπτει ο Κορδόν στην ιστορία; Ο Ισπανός αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, λοιπόν, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τον δυναμικό στόπερ. Πολύ απλά, διότι τον είχε ποδοσφαιριστή στην Εθνική Εκουαδόρ, όπου θήτευσε για αρκετούς μήνες ως επικεφαλής των εθνικών ομάδων. Με τον Πορόζο να είναι ένα από τα σημαντικότερα πρότζεκτ της χώρας από τη Λατινική Αμερική.

Από τη στιγμή που ο παίκτης αρνήθηκε να συνεχίσει την καριέρα του στη Ligue 2, ο Κορδόν βρήκε την ευκαιρία να κάνει την κίνησή του. Και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πέτυχε και ένα πολύ καλό deal, καθώς η οψιόν αγοράς που μπήκε στη συμφωνία, φέρεται να είναι στα μέτρα του συλλόγου. Αρα, μια win win περίπτωση. Αλλά και μια περίπτωση εγκεκριμένη από όλους στον Πειραιά!

Ο Πορόζο ξεκίνησε την καριέρα του στο Εκουαδόρ και τη Μάντα. Από εκεί, σε ηλικία μόλις 19 ετών τον «τσίμπησε» η Σάντος το 2019. Η Μποαβίστα τον αγόρασε ενάμιση χρόνο μετά για 500.000 € και στην Πορτογαλία χρειάστηκε δύο χρόνια για να δείξει την αξία του. Περυσι το καλοκαίρι η Τρουά επένδυσε 3,5 εκατ. για την αγορά του, με τον ίδιο να κάνει 23 συμμε5οχές φέτος, με 2 γκολ και 1 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Κλείνοντας, έχει σημασία να εξηγήσουμε τον λόγο που ο Ολυμπιακός επέλεξε τον Πορόζο για την άμυνά του. Και έχει σημασία, διότι τα στοιχεία του λείπουν από τους Ερυθρόλευκους. Ο στόπερ από το Εκουαδρό είναι ψηλός, αλλά τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του είναι ότι είναι τρομερά γρήγορος, δυναμικός στα μαρκαρίσματα, εκρηκτικός και γενικώς είναι η σκληράδα και επιτάχυνση που ήθελαν Κορδόν και Μαρτίνεθ για το κέντρο της άμυνας των Πειραιωτών. Και για αυτόν τον λόγο η μεταγραφή του ακολουθείται με μεγάλη ικανοποίηση από τον αθλητικό διευθυντή και τον προπονητή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ