Παναθηναϊκός: βελτιώνει τη μεσαία γραμμή, ψάχνει γκολ στην επίθεση

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σε μια ακόμη έναρξη περιόδου με το Τριφύλλι, υπόσχεται ομοιογένεια, κυρίως γιατί δουλεύει πάνω στους ίδιους ποδοσφαιριστές και με πάνω κάτω γνωστό σχήμα

Αν θέλει κάποιος να εκτιμήσει , να συγκρίνει το χθες με το σήμερα και το πόσο ανεβάζει ή όχι το επίπεδό της μια ομάδα, πηγαίνει πίσω στον χρόνο. Βλέπει τι έκανε την προηγούμενη σεζόν κατά την αντίστοιχη χρονική στιγμή και κυρίως ποιοι ποδοσφαιριστές χρησιμοποιούνταν.

Το παράδειγμα του Παναθηναϊκού έχει τη σημασία του. Όχι μόνο γιατί εν όψει του αγώνα της Τρίτης στο Kosicka Futvalova Arena απέναντι στη Ντνίπρο -1 είναι μπροστά μας, αλλά και διότι μπορούμε να «πατήσουμε» πάνω στη Σλάβια Πράγας. Οι Τσέχοι έπαιξαν πέρυσι με τους Πράσινους και είναι ενδεχόμενο να τους βρουν και τώρα στον δρόμο τους.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη ανατροπή στη Euroleague: Η «εκτόξευση» του Παναθηναϊκού και ο Ολυμπιακός – Ποιον βλέπουν φαβορί στο ντέρμπι «αιωνίων» (pics)

Τα στοιχεία που «μιλάνε», λοιπόν:

Τον Αύγουστο του ’22 ο Παναθηναϊκός βρήκε απέναντί του τη Σλάβια Πράγας στον τρίτο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Αρα, ήταν υποδεέστερος σε σχέση με το σήμερα. Ακόμη και αν συναντήσει ξανά τη Σλάβια, αυτό θα προκύψει για το Γιουρόπα Λιγκ, άρα έχουμε αναβάθμιση. Το μαρτυρά η πορεία στον χρόνο, το πώς ο ΠΑΟ ύστερα από καιρό φτάνει στο σημείο να στοχεύει τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έστω κι αν αυτό ακόμη φαντάζει ως κάτι μακρινό.

Δεύτερο που πρέπει να μείνουμε; Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σε μια ακόμη έναρξη περιόδου με το Τριφύλλι, υπόσχεται ομοιογένεια, κυρίως γιατί δουλεύει πάνω στους ίδιους ποδοσφαιριστές και με πάνω κάτω γνωστό σχήμα. Τι ήθελε ο Σέρβος προπονητής; Μια σταθερότητα στην άμυνά του. Και είναι εκπληκτικό το γεγονός πως ενδέχεται απόψε να δούμε την αμυντική πεντάδα που υποδέχθηκε πέρυσι τη Σλάβια στη Λεωφόρο! Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον. Δύσκολα αλλάζει τους ποδοσφαιριστές αυτούς ο Γιοβάνοβιτς και άλλωστε, στις μεταγραφές κινήθηκε με γνώμονα να διαφοροποιήσει προς το ποιοτικότερο τη μεσοεπιθετική του γραμμή.

Προσέξτε: ήρθε ο Τζούρισιτς και παίρνει στην ενδεκάδα τη θέση του Αλεξανδρόπουλου που τότε ήταν βασικός. Όπως και να έχει, διαθέτει τεχνικά στοιχεία και θέλει να ηγηθεί της προσπάθειας. Ο Πέρεθ πάντα σημείο αναφοράς στα χαφ, ενώ ο Τσέριν έχει γίνει …Μπερνάρ. Και μπροστά, ο Σπόραρ παραμένει βασικός, ο Παλάσιος συνεχίζει και ο Αϊτόρ μέχρι να ετοιμαστεί στο 100% θα βλέπει άλλους να συγκαταλέγονται στις πρώτες επιλογές του Γιοβάνοβιτς. Θα είναι ένας από αυτούς ο Κλεϊνχέισλερ; Ισως. Αλλά αργά η γρήγορα θα παίξει ο Βιλένα, ένας πολύπειρος μέσος.

Συμπέρασμα: ο Παναθηναϊκός «γέμισε» στον άξονα πολύ απλά γιατί εκεί εντόπισε το πρόβλημα ο Γιοβάνοβιτς. Δημιουργούσε καταστάσεις, όχι όμως τόσες κλασικές ευκαιρίες και τα γκολ ήταν ακόμη λιγότερα. Αν αυτά διορθωθούν, μάλλον θα ανέβει ο πήχης των απαιτήσεων. Αφήστε που έτσι κι αλλιώς αυτές αυξήθηκαν όπως και το μπάτζετ. Οι εποχές που εκεί στο Κορωπί ικανοποιούνταν με τις καλές εμφανίσεις και μόνο, προφανώς πέρασαν.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από