Σε… τεντωμένο σκοινί ο ΠΑΟΚ: Γιατί ο Μπότο είναι το δέντρο και όχι το δάσος

Σε… τεντωμένο σκοινί ο ΠΑΟΚ: Γιατί ο Μπότο είναι το δέντρο και όχι το δάσος

Από την όγδοη αλλαγή αθλητικού/τεχνικού διευθυντή επί εποχής Ιβάν Σαββίδη, μέχρι την απώλεια του Πέλκα και το κλείσιμο της μπουτίκ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι ενδείξεις μόνο καλές δεν είναι για τον ΠΑΟΚ.

Σαν πολλά να έχουν μαζευτεί το τελευταίο διάστημα στον ΠΑΟΚ. Τελευταία σημαντική εξέλιξη στην «ασπρόμαυρη» επικαιρότητα είναι το «διαζύγιο» με τον Ζοσέ Μπότο. Αναμενόμενη εξέλιξη εδώ και αρκετές μέρες, αν όχι εβδομάδες, μιας και ο Πορτογάλος ήταν εκτός κάδρου καιρό τώρα, με τις αρμοδιότητές του να έχουν περιοριστεί σημαντικά.

Δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα υποστηρίζουν στις τάξεις του Δικεφάλου και πιθανότατα δεν έχουν άδικο. Ήρθε με πολύ καλά σχόλια να τον συνοδεύουν για τη δουλειά του, αλλά στην Τούμπα δεν κατάφερε να αφήσει έργο. Πολλές από τις επιλογές του σε επίπεδο μεταγραφών πήγαν άκλαυτες ενώ γενικότερα το πλάνο με τους νεαρούς από το εξωτερικό δεν πήγε και πολύ καλά.

Διαβάστε επίσης: Ανακοίνωσε Λαρεντζάκη μέχρι το 2026 με επικό βίντεο ο Ολυμπιακός (vid)

Όπως και να ‘χει όμως, ο Μπότο δεν παύει να προστίθεται σε μία μακρά λίστα που όλο και μεγαλώνει. Αυτή των αθλητικών/τεχνικών διευθυντών του κλαμπ που δεν στεριώνουν με τίποτα επί εποχής Ιβάν Σαββίδη. Τον Αύγουστο ο ομογενής επιχειρηματίας συμπληρώνει 11 χρόνια ως ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ και έχει προλάβει να αλλάξει ήδη οκτώ σε αυτό το πόστο.

Γεωργιάδης, Τσιστιακόφ, Βρύζας, Άρνεσεν, Μίχελ, Μπράνκο, Ρέμπε και τώρα ο Μπότο. Πάντα να φταίνε οι άλλοι; Μήπως κάτι δεν πάει καλά στον ΠΑΟΚ; Και ειδικά τα τελευταία χρόνια που είναι… κάθε πέρσι και καλύτερα. Μήπως η διοίκηση μέσω σκάιπ και τηλεδιασκέψεων δεν αποδίδει;

Δεν είναι ένα και δύο τα σημάδια παρακμής του ΠΑΟΚ. Σε αγωνιστικό επίπεδο είναι φανερό ότι η ομάδα είναι πολλά επίπεδα κάτω την τελευταία διετία σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν επί Σαββίδη. Η κάνουλα έχει κλείσει για τα καλά, με τον Δικέφαλο να περιμένει καμία πώληση για να προχωρήσει σε μεταγραφή. Βλέπε για παράδειγμα τον Ίνγκασον και τα όσα ακολούθησαν. Εκόνγκ, Σαμάτα, Κεντζιόρα.

Ούτε τον Πέλκα δεν κατάφερε να πάρει ο ΠΑΟΚ, με τον διεθνή άσο να συνεχίζει τελικά όπως φαίνεται στην Τουρκία. Τις τελευταίες μέρες ο Πέλκας έδειχνε να κάνει άνοιγμα προς Τούμπα μεριά, αλλά μάταια. Υπήρχε λέει οικονομική διαφορά. Ο Λουτσέσκου τον ήθελε πολύ, ήταν ξεκάθαρο αυτό αλλά δεν…

Πριν λίγες μέρες έκλεισε η μπουτίκ του ΠΑΟΚ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και όλα της τα προϊόντα μεταφέρθηκαν σε εκείνη του γηπέδου της Τούμπας. Ο λόγος; Το υψηλό κόστος λειτουργίας λένε. Όπως καταλαβαίνει λοιπόν κανείς, έχουν μαζευτεί πολλά πλέον που μαρτυρούν ότι κάτι δεν πάει καλά στον Δικέφαλο.

Κι ενώ έρχονται δύο πολύ κρίσιμα ματς με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τα προκριματικά του Conference League. Αν γίνει καμία στραβή και ο ΠΑΟΚ δεν προκριθεί, αν δεν πάρει τρεις προκρίσεις για την ακρίβεια ώστε να παίξει στους ομίλους, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πόσο χειρότερα μπορεί να γίνουν τα πράγματα. Και τι εξελίξεις ίσως υπάρξουν με τον Λουτσέσκου που δεν είναι και κάνα κρατικό μυστικό ότι δεν είναι και στα καλύτερά του με όσα βλέπει να (μην) συμβαίνουν γύρω του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ