Η «γραμμή» του Κορδόν, η δήλωση-μήνυμα και η εφαρμογή του πλάνου από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Η «γραμμή» του Κορδόν, η δήλωση-μήνυμα και η εφαρμογή του πλάνου από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Ο Αντόνιο Κορδόν μίλησε για πρώτη φορά επί αυστριακού εδάφους και ουσιαστικά έδειξε τον δρόμο πάνω στον οποίο θέλει να πορευτεί ο Ολυμπιακός, ως οικογένεια.

Τίποτε στον Ολυμπιακό δεν γίνεται τυχαία. Το βράδυ της Τετάρτης διαβάσατε από to10.gr την ξεχωριστή ομιλία που έκανε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στους ποδοσφαιριστές του. Μια ομιλία που είχε ως κεντρικό μήνυμα την ενότητα της ομάδας, πάνω από τις μεταγραφές, πάνω από τα πρόσωπα. Με τον Ισπανό τεχνικό να δίνει το σύνθημα. Το οποίο επιβεβαιώνεται με τον πλέον εμφανή τρόπο ότι δεν είναι μόνο δική του άποψη. Αλλά πολιτική του ποδοσφαιρικού τμήματος. Που καθοδηγείται από τον καθ’ ύλην αρμόδιο. Τον Αντόνιο Κορδόν.

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη στους συντάκτες που παρακολουθούμε την προετοιμασία των Ερυθρόλευκων στην Αυστρία. Και επί της ουσίας βάλθηκε να επαναλαμβάνει διαρκώς και σε κάθε τόνο, ότι αυτό που πραγματικά έχει σημασία για τον Ολυμπιακό, δεν είναι ούτε οι μεταγραφές ούτε όσοι είναι εκτός ομάδας. Αλλά να γίνει οικογένεια, κανονική ομάδα το σύνολο που δουλεύει αυτές τις ημέρες στο προπονητικό κέντρο του Volders.

Διαβάστε επίσης: Γιατί ο Βούκσεβιτς μπορεί να γίνει το κλειδί του καλοκαιριού στο λιμάνι

«Η προτεραιότητά μας τώρα είναι να χτίσουμε μία ομάδα, που θα είναι από ποδοσφαιριστές που θα είναι στον ίδιο δρόμο. Να κοιτάμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση. Μπορεί μετά να έρθουν καλοί ή κακοί παίκτες, αλλά θα πρέπει να έχει μία ομάδα. Να είμαστε μία οικογένεια». Με αυτά τα λόγια ουσιαστικά ο Κορδόν επιβεβαιώνει ότι το πλάνο είναι συγκεκριμένο. Και αφορά πρωτίστως τα εντός του οίκου του Ολυμπιακού.

Ο Ισπανός επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος των Ερυθρόλευκων, δεν έχει κρύψει ποτέ ότι προτιμά να δουλεύει σε συστήματα που έχουν οικογενειακές αρχές και προσέγγιση στο ποδόσφαιρο. Και προφανώς αυτό έχει αποφασίσει να κάνει και στον Ολυμπιακό. Με υποστηρικτή και άνθρωπο που υλοποιεί αυτό το σχέδιο να μην είναι άλλος από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ο Ισπανός καλός προπονητής. Κανονικός και με το παραπάνω. Αυτό μπορεί να το καταλάβει ακόμη και ο πλέον αδαής, παρακολουθώντας την εξέλιξη του προγράμματος εδώ στην Αυστρία. Την εξέλιξη συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών. Αλλά και το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, μετά από σχεδόν 10 ημέρες συνεχόμενων προπονήσεων.

Ο Μαρτίνεθ και οι συνεργάτες του έχουν αποφασίσει να κάνουν το ποδόσφαιρο… παιχνίδι. Εχουν αποφασίσει ότι για να μπορέσουν οι παίκτες να μείνουν φρέσκοι και ξεκούραστοι εγκεφαλικά, πρέπει να περνούν καλά στις διπλές προπονήσεις που περιλαμβάνει κατά βάση το καθημερινό πρόγραμμα. Ετσι, διαρκώς το πρόγραμμα μεταλλάσσεται και οι ασκήσεις, εκτός από προπόνηση, εξυπηρετούν και το κλίμα.

Ολο αυτό το διάστημα στο Volders, στο πρόγραμμα έχουν μπει ασκήσεις όπως… τρίλιζα, με τους παίκτες να κοντράρονται ποιος θα κερδίσει. Κυνηγητό με μπάλες. Ασκήσεις αποφυγής… ριπών από τους αντιπάλους. Βελτίωση της κίνησης και των συνεργασιών με… μπάσκετ. Ασκήσεις που προπονούν και παράλληλα ψυχαγωγούν τους ποδοσφαιριστές. Και βελτιώνουν το κλίμα.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Το βίντεο με τη σχεδόν 15λεπτη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Αντόνιο Κορδόν, εδώ, στις αυστριακές Αλπεις, θα δημοσιευτεί στο to10.gr το πρωί της Παρασκευής (14/07). Και θα γίνει ακόμη πιο αντιληπτό το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει ο αθλητικός διευθυντής. Μήνυμα που προσπαθούν να το εφαρμόσουν σε καθημερινή βάση ο Μαρτίνεθ και το επιτελείο του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ