Μια διαφορετική ομιλία από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και οι… αλλαγές θέσεων

Μια διαφορετική ομιλία από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και οι… αλλαγές θέσεων

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ βρήκε έναν διαφορετικό τρόπο να στείλει το μήνυμά του για το πώς ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να γίνει ομάδα και να πετύχει τους στόχους του.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει αποφασίσει να κάνει τον Ολυμπιακό ομάδα. Αυτό είναι το βασικό του μέλημα. Ξεκινώντας από τις σχέσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Τις σχέσεις όλων μέσα στα αποδυτήρια. Και για αυτόν τον λόγο επέλεξε και στην απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης να στείλει το μήνυμά του σε όλους. Με μια ομιλία διαφορετική από τις άλλες.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός, αρχικά καλωσόρισε τους καινούργιους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, Βιθέντε Ιμπόρα και Κίνι. Τους σύστησε στους Ερυθρόλευκους, ζήτησε από όλους να τους βοηθήσουν να προσαρμοστούν και στη συνέχεια πήγε στο… παρασύνθημα. Σε αυτό που είχε εξ αρχής στο μυαλό του. Ένα «παιχνίδι» ψυχολογικό, το οποίο ξεκίνησε με μια ερώτηση.

Διαβάστε επίσης: Τα βρίσκει με Σίκμα ο Ολυμπιακός

Ο Μαρτίνεθ, λοιπόν, ρώτησε τους ποδοσφαιριστές του τι θεωρείται σημαντικό σε μια ομάδα. Τι είναι αυτό που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο μια ομάδα, να αλλάξει την εικόνα της και να βγάλει όλη την ποιότητα ενός συνόλου. Οι απαντήσεις, αρκετές. Αλλά οι περισσότερες εμφάνισαν ως βασικότερο συστατικό επιτυχίας το «να είμαστε όλοι ένα, ενωμένοι και να λειτουργούμε σαν ομάδα».

Αυτό ήταν το έναυσμα για το μήνυμα που ήθελε να περάσει ο Μαρτίνεθ. Αμέσως έπιασε τις ατάκες των παικτών του και να αναπτύσσει το σκεπτικό του και τη φιλοσοφία του. Αρχικά, δεν μίλησε. Αλλά ζήτησε από όλους τους παίκτες να αλλάξουν θέσεις. Να μην είναι πολλοί ομοεθνείς μαζί, αλλά ανακατεμένοι στον κύκλο και μόλις έγιναν οι αλλαγές, ξεκίνησε να μιλάει.

«Δεν έχει σημασία από πού είναι ο καθένας,. Ποια είναι η καταγωγή του. Ποια γλώσσα μιλάει. Πρέπει να νιώθετε άνετα με κάθε συμπαίκτη σας. Πρέπει να λειτουργούμε όλοι σαν ένα, ως ομάδα. Ο κάθε παίκτης που είναι δίπλα σας είναι η οικογένειά σας. Μόνο εάν γίνουμε ομάδα θα πετύχουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 42χρονος τεχνικός, δίνοντας έμφαση στις σχέσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που χτίζεται ξανά σχεδόν από την αρχή. Ο Μαρτίνεθ, ως προπονητής που αγαπά την τακτική, έχει επενδύσει σε αυτό το κομμάτι για να βελτιώσει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Αλλά παράλληλα δείχνει ότι επενδύει διαρκώς στη σύσφιξη των σχέσεων και την απουσία κάθε… εγωισμού. Με το μήνυμα να είναι ξεκάθαρο: Ολοι για την ομάδα και το καλό της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ