Κορδόν-Μαρτίνεθ: Η απόφαση για «δανεικούς» και «μικρούς» και η λεπτομέρεια

Κορδόν-Μαρτίνεθ: Η απόφαση για «δανεικούς» και «μικρούς» και η λεπτομέρεια

Η ταύτιση απόψεων Κορδόν-Μαρτίνεθ για την «πρώτη εξεταστική» στον Ρέντη που δείχνει το μέλλον, και το βασικό «συστατικό» στην αναζήτηση εκείνων που θα πιάσουν λιμάνι

Ούτε εβδομάδα δεν έχει κλείσει στον Ολυμπιακό, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Και όπως θα έλεγε και ο –μετρ της ατάκας- Γιάννης Ιωαννίδης «τα λίγα λόγια ζάχαρα και τα καθόλου… μέλι» για τον 42χρονο προπονητή. Σε «διάστημα προσαρμογής» ακόμη, άρα και με υψωμένο το απαγορευτικό για κάθε λογής συμπεράσματα.

Διαβάστε επίσης: Βασικός στόπερ, «6άρι» αλά… Γιάνγκελ Ερέρα

Έφτασε σχεδόν ταυτόχρονα με την πρώτη συγκέντρωση της (μισής) ομάδας στον Ρέντη. Είναι για πρώτη φορά μακριά από τη χώρα του. Βουτά απευθείας στα βαθιά και σε μια σειρά από θέματα που καλώς ή κακώς δεν μπορούν να περιμένουν, είτε σχετίζονται με την προετοιμασία είτε με τις πρώτες μεταγραφικές αναζητήσεις του club. Επιβάλλεται λοιπόν η υπομονή από όλους. Ακόμη άλλωστε δεν έχει πραγματοποιηθεί καν η επίσημη παρουσίαση του (λογικά θα γίνει την Τρίτη), μια διαδικασία όπου παραδοσιακά δίνει το δικαίωμα της κατανόησης του τρόπου σκέψης και της φιλοσοφίας κάθε νέου προπονητή.

Και για να μην ξεχνιόμαστε; Σε αυτή την παρουσίαση θα είναι και η πρώτη φορά του Αντόνιο Κορδόν απέναντι στα ΜΜΕ. Η πιο μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό, ο 60χρονος αθλητικός διευθυντής που με τη σειρά του έχει πιάσει δουλειά εδώ και μερικές εβδομάδες. Για εκείνον και αν έχει νόημα, η δημοσιοποίηση των πρώτων σκέψεων του αναφορικά με το project που ανέλαβε. Ένα πρώτο στίγμα για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να «παρέμβει» στην λειτουργία των Ερυθρόλευκων: από τη σχέση των τμημάτων υποδομής με την πρώτη ομάδα, ως το γκρουπ των ανθρώπων που θα κληθεί να επαναφέρει το club σε γνώριμη τροχιά πρωταθλητισμού.

Τι προκύπτει ως εδώ; Μόνον ενδείξεις. Από τη συνήθεια των δύο αντρών να περνούν πολλές ώρες στον Ρέντη μέχρι την ταύτιση των απόψεων τους σε κάποιες πρώτες λεπτομέρειες. Για παράδειγμα σύμφωνα με το ρεπορτάζ Κορδόν και Μαρτίνεθ συμφώνησαν από κοινού να υπάρξει μια «αλλαγή» στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Αυτό που θα εξελιχθεί στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη ως και τις 4 Ιουλίου (την επομένη η αποστολή της ομάδας, θα αναχωρήσει για την Αυστρία). Διάστημα όπου και οι δύο θα ήθελαν να το αφιερώσουν αξιολογώντας μια σειρά από ποδοσφαιριστές για τους οποίους είτε δεν έχουν καθαρή «εικόνα», είτε θέλουν να τέλος πάντων να έχουν ένα μεγαλύτερο δείγμα γραφής πριν αποφασίσουν αν θα τους διατηρήσουν στο ρόστερ ή όχι.

Έχει συνολικά 17 δανεικούς ο Ολυμπιακός, ως «προίκα» από την περσινή σεζόν. Και έχει και μια σειρά από πιτσιρικάδες στα τμήματα υποδομής που αν μη τι άλλο δελεάζουν ως περιπτώσεις. Και μιας και ως τις 3 Ιουλίου οι περισσότεροι διεθνείς της ομάδας δεν θα είναι εκεί (άδεια); Προέκυψε μια πρώτη απόφαση. Να μείνουν «εκτός» της προετοιμασίας πέντε-έξι ποδοσφαιριστές που δεδομένα δεν είχαν πολλές πιθανότητες εναρμόνισης, για να προκύψει χώρος για πέντε-έξι πιτσιρικάδες. Κυκλοφορεί άλλωστε σήμερα στο ρεπορτάζ η μισή ιστορία: Πιέρ Κούντε, Λαζάρ Ραντζέλοβιτς, Γκάρι Ροντρίγκες, Αμπντουλαγιέ Νταμπό, Αμπουμπακάρ Καμαρά και Ντένις Αλίγιαγκιτς ειδοποιήθηκαν να είναι στον Ρέντη στις 6 Ιουλίου, την επομένη δηλαδή της αναχώρησης της ομάδας για την Αυστρία.

Την ίδια στιγμή όμως ειδοποιήθηκαν και οι Χαράλαμπος Κωστούλας, Χρήστος Μουζακίτης (το φοβερό δίδυμο που πριν από μερικές εβδομάδες πήρε πρωτάθλημα και με τη U-17 και με τη U-19), Πέτρος Μπαγκαλιάνης, Χρήστος Λιάτσος και Ισίδωρος Κουτσίδης. Θα είναι όλοι τη Δευτέρα στον Ρέντη για να προστεθούν στην 18άδα που ξεκίνησε από χθες (εργομετρικά) την διαδικασία της φετινής προετοιμασίας. Έχει 40+ συμβόλαια στο συρτάρι η ομάδα. Και αυτό κάνει τη δουλειά του αθλητικού διευθυντή και του προπονητή πραγματικά δύσκολη. Το ότι και οι δύο σκέφτηκαν και βρήκαν χώρο για τους «μικρούς» αν μη τι άλλο προκαλεί το ενδιαφέρον.

Σε τι άλλο συμφώνησαν οι δύο τους; Στην ανάγκη οι μεταγραφές της ομάδας να περνούν από ένα συγκεκριμένο «φίλτρο». Από την προϋπόθεση «κοινοτικού διαβατηρίου». Έχει 11 ξένους αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός. Και ο λογαριασμός προφανώς και δεν βγαίνει όταν μπορούν να αγωνίζονται μόνο οι πέντε. Άρα λοιπόν έχει σημασία στο «πάρε-δώσε» που θα ακολουθήσει να αλλάξει αυτός ο συσχετισμός. Δεν λέει κανείς ότι αν το club εντοπίσει κάποιον που θα αξιολογηθεί ως «πρώτος στόχος», δεν θα προχωρήσει στο δια ταύτα γιατί δεν θα έχει διαβατήριο. Λέμε όμως ότι αυτό εάν και εφόσον θα αποτελέσει εξαίρεση, τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας. Ως ότου η ομάδα βρει μια ισορροπία σε αυτόν τον «δείκτη».

Έκανε μια μεγάλη επένδυση ο Ολυμπιακός, ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα, στο δίδυμο «αθλητικός διευθυντής και προπονητής». Θέλει λοιπόν και να την υποστηρίξει και να δει από αυτούς τους δύο ανθρώπους παρέμβαση. Να αλλάζει η μεθοδολογία γενικώς: Από τον τρόπο προπόνησης ως τον τρόπο λειτουργίας και φιλοσοφίας σε «μικρά» αλλά σημαντικά. Και μόνο ότι στην Ελλάδα ήρθαν δύο συνεργάτες του Κορδόν και έξι του προπονητή (πέρα από την πεντάδα του τιμ, είναι εδώ και μια κοπέλα που ασχολείται με τα media) λέει άλλωστε πολλά. Τα υπόλοιπα όμως, στον καιρό τους…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ