Χιμένεθ : «Πανάξια πρωταθλητές»

Ο Μανόλο Χιμένεθ τόνισε πως η ΑΕΚ είναι δίκαιη πρωταθλήτρια κερδίζοντας τον τίτλο μέσα στο γήπεδο.

Ήρθε ως κασκαντέρ πέρσι στην ΑΕΚ, ωστόσο κατάφερε να διαψεύσει τις Κασσάνδρες που τον ήθελαν να είναι προπονητής με ημερομηνία λήξης και να «σπάσει» μία κατάρα 24 ετών.

Ο πρώτος πρωταθληματικός προπονητής μετά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, μετά το τέλος του αγώνα με τον Λεβαδειακό άνοιξε την καρδιά του στη Live Sport και μίλησε για την κατάκτηση του τίτλου, την προσωπική του δικαίωση και αποκάλυψε που αφιερώνει αυτή την επιτυχία.

«Η αλήθεια είναι ότι όταν ήρθα στην ΑΕΚ δεν το σκέφτηκα πολύ. Πάντα υπήρχε ένα δυνατό συναίσθημα για την ΑΕΚ από την πρώτη μου θητεία», μας είπε αρχικά ο 55χρονος τεχνικός για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Ίσως όταν ήρθε κάποιοι να σκέφτηκαν ότι θα μείνω για λίγο. Ότι έχω… ημερομηνία λήξης. Στο τέλος όμως η ομάδα από 9η βγήκε 1η στα play off, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Αυτό οφειλόταν στη δουλειά που έκαναν όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα και στη διοίκηση. Έχοντας πάντα όλοι τους τη φιλοδοξία να πετύχουν καταφέραμε να κάνουμε το έξτρα βήμα». 

Σε ερώτηση για το αν έχουν πάντα σημασία μόνο τα αποτελέσματα ο Ανδαλουσιανός τεχνικός μας απάντησε: «Τα αποτελέσματα είναι αλήθεια ότι ευνόησαν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Όμως εμένα αυτό που με νοιάζει είναι η δουλειά. Η σκληρή δουλειά. Κάποιες φορές τα αποτελέσματα μπορεί να είναι άδικα. Υπάρχει πάντα και ο παράγοντας τύχη. Φέτος όμως η επιτυχία ήρθε χάρη στη φιλοδοξία όλων…».

Στη συνέχεια ο Χιμένεθ ρωτήθηκε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αν είναι δίκαιη και που την αφιερώνει: «Εμείς κερδίσαμε το πρωτάθλημα μόνο μέσα στο γήπεδο. Δε χάσαμε κανένα ντέρμπι. Είμαστε απόλυτα δίκαια και πανάξια πρωταθλητές. Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να το αφιερώσω στην οικογένειά μου, στη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, καθώς και στη μητέρα μου που της λείπω και μου λείπει. Υπάρχει όμως και ένα ιδιαίτερο πρόσωπο εδώ και λίγους μήνες που με έχει κάνει και θαυμάζω τη δύναμη που έχει. Τη δύναμη που κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούμε να καταλάβουμε, επειδή δεν έχουμε περάσει μία περιπέτεια υγείας. Πρόκειται για τον μικρό Ανδρέα. Αυτό το πρωτάθλημα είναι αφιερωμένο σε αυτόν! Νιώθω πολύ χαρούμενος που τον έχω γνωρίσει. Κάποιες φορές εμείς τα δημόσια πρόσωπα μπορούμε με ένα απλό χαμόγελο και ελάχιστη προσπάθεια να δώσουμε μεγάλη χαρά στον κόσμο. Σε μικρούς και μεγάλους ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων. Θαυμάζω τη δύναμη που έχει αυτό το περήφανο παιδί».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από