Ανσαριφάρντ Vs Πρίγιοβιτς

Οι δυο τους διεκδικούν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, ξεκινώντας από την ίδια αφετηρία, δηλαδή, τα 15 γκολ.

Το τέλος της φετινής σεζόν με τους συλλόγους τους θα τους βρει στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Να, λοιπόν, ακόμη ένα κοινό σημείο για Καρίμ Ανσαριφάρντ και Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, που διεκδικούν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην φετινή Super League.

Στην πορεία θα βρούμε κι άλλα κοινά σημεία, για δύο επιθετικούς που είναι τόσο διαφορετικοί. Στην προέλευσή τους, από διαφορετικές ηπείρους, στη σχέση τους με τους συλλόγους τους, κυρίως όμως στον τρόπο παιχνιδιού τους. Κι όμως, μέσα στη διαφορετικότητά τους, μοιάζουν σε αρκετά…

Το βασικό είναι ότι και οι δύο, Ιρανός και Σέρβος, διεκδικούν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, ξεκινώντας από την ίδια αφετηρία. Δηλαδή, τα 15 γκολ. Το έχουν κάνει με τρόπο που μοιάζει, τα τρία πέναλτι ο καθένας για παράδειγμα, τις 23 συμμετοχές του επιθετικού του ΠΑΟΚ έναντι των 22 του επιθετικού του Ολυμπιακού, αλλά και με τρόπο που διαφέρει σε μάλλον περισσότερα σημεία.

1. Ο Πρίγιοβιτς έχει παίξει 182 λεπτά περισσότερα από τον Ανσαριφάρντ. Δηλαδή, δύο ολόκληρα 90λεπτα συν και κάποιες… καθυστερήσεις. Δεν το λες και λίγο για δύο ποδοσφαιριστές που σκοράρουν περίπου κάθε 1,5 ματς.

2. Από τη μία μεριά έχουμε τον επιθετικό που παίρνει πάνω του περισσότερες τελικές προσπάθειες, από την άλλη εκείνον που είναι πιο εύστοχος. Ο Ανσαριφάρντ έχει συνολικά 57 τελικές, με δύο ματς λιγότερα, όπως είπαμε. Από την άλλη εκείνον που έχει 12 τελικές λιγότερες, 45 έχει ο Πρίγιοβιτς, αλλά είναι πιο αποτελεσματικός. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ σκοράρει κάθε τρεις τελικές, έχοντας και τρεις λιγότερες χαμένες ευκαιρίες (7 με 10), εκείνος του Ολυμπιακού κάθε 3.8. Τι από τα δύο θα μετρήσει τελικά περισσότερο;

3. Ο Ανσαριφάρντ έχει περισσότερες τελικές μέσα από την περιοχή. 44 έναντι 29 του Πρίγιοβιτς. Αλλά ο Σέρβος χρησιμοποιεί περισσότερο το κεφάλι, με 13 κεφαλιές, έναντι 10 του Ιρανού. Όσο για τα σουτ έξω από την περιοχή, μην ψάχνετε για διαφορές. Έχουν από τρία. Δηλαδή, πολύ λίγα και για τους δύο…

4. Ο Ανσαριφάρντ προσπαθεί να συμμετάσχει περισσότερο στο παιχνίδι της ομάδας του. Το επιβεβαιώνουν αυτό μια σειρά από αριθμοί. Έχει πέντε ασίστ έναντι τριών του Πρίγιοβιτς. Επίσης, τα γεμίσματά του είναι 3/11, έναντι μόλις 1/3 του Σέρβου. Έχει δέκα κλεψίματα έναντι τεσσάρων. Ο πρίγιοβιτς υπερτερεί στις επεμβάσεις, στην πίεση στον αντίπαλο δηλαδή, με 17 τη στιγμή που ο Καρίμ έχει μόλις πέντε.

5. Η διαφορά είναι εντυπωσιακή στα φάουλ. Στα κερδισμένα, με 15 του παίκτη του Ολυμπιακού 11 εκείνου του ΠΑΟΚ, αλλά κυρίως στα κατά. Ο Καρίμ έχει κάνει 15, όσα και τα γκολ του. Ο Πρίγιοβιτς έχει κάνει 31(!), διπλάσια από τα γκολ του…

6. Όσο για την τελευταία διαφορά τους, πλέον δεν παίζει ρόλο, αλλά έπαιξε στην εκκίνησή τους. Ο Ανσαριφάρντ δεν υπολογιζόταν. Εκτός 11άδας, εκτός λίστας UEFA, εκτός πλάνων με λίγα λόγια. Ο,τι κέρδισε, το κέρδισε με το σπαθί του. Ο Πρίγιοβιτς ήταν ο βασικός φορ του ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα της σεζόν, με μια μικρή διακοπή αμφισβήτησης, μέχρι και τώρα. Έχει και αυτό τη σημασία του…

ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ ΚΑΡΙΜ:
Αγώνες: 22
Γκολ: 15
Εντός έδρας: 9 γκολ
Εκτός έδρας: 6 γκολ
Δύο γκολ σε ένα ματς: (Πανιώνιος, Απόλλων, Ξάνθη)
Τελικές προσπάθειες: 57
Γκολ ανά τελική: 1/3.8
Εντός περιοχής: 44
Εκτός: 3
Κεφαλιά: 10
Ασίστ: 5
Εύστοχα γεμίσματα: 3/11
Πάσες: 50
Λάθη: 73
Κλεψίματα: 10
Επεμβάσεις: 5
Φάουλ κατά: 15
Φάουλ υπέρ: 17
Πέναλτι: 3
Χαμένες ευκαιρίες: 10
Κίτρινες κάρτες: 3
Λεπτά συμμετοχής: 1689

ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ ΑΛΕΞΑΝΤΑΡ:
Αγώνες: 23
Γκολ: 15
Εντός έδρας: 11 γκολ
Εκτός έδρας: 4 γκολ
Δύο γκολ σε ένα ματς: 3 φορές (Λαμία, Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα)
Τελικές προσπάθειες: 45
Γκολ ανά τελική: 1/3
Εντός περιοχής: 29
Εκτός: 3
Κεφαλιά: 13
Ασίστ: 3
Εύστοχα γεμίσματα: 1/3
Πάσες: 61
Λάθη: 57
Κλεψίματα: 4
Επεμβάσεις: 17
Φάουλ κατά: 31
Φάουλ υπέρ: 11
Πέναλτι: 3
Χαμένες ευκαιρίες: 7
Κίτρινες κάρτες: 5
Λεπτά συμμετοχής: 1871

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από