Το -14 που έγινε -7 και ο ΠΑΟΚ που έρχεται

Το -14 που έγινε -7 και ο ΠΑΟΚ που έρχεται

Ο ΠΑΟΚ έχει καλύψει τη μισή απόσταση από την κορυφή και δείχνει ικανός μείνει στο κόλπο του τίτλου μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος.

Το βράδυ της 30ης του περασμένου Οκτώβρη ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια κι έμεινε 14 βαθμούς μακριά από την κορυφή και τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Μετά από μία κακή εμφάνιση στην «Opap Arena», όπου η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είχε τελική μετά το πρώτο δεκάλεπτο του ματς. Δύσκολα θα μπορούσε τότε να φανταστεί κανείς πως 2,5 μήνες αργότερα ο Δικέφαλος θα ήταν και πάλι στο κόλπο για τον τίτλο.

Και μάλιστα με μία εικόνα που πείθει πως αν βοηθηθεί και με μεταγραφική ενίσχυση σε μία-δύο θέσεις (Τάισον και φορ), θα είναι ικανός να «χτυπήσει» το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Από εκείνη την ήττα κόντρα στην Ένωση ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε μία αντεπίθεση που τον έχει φέρει πλέον στο -7 από την κορυφή και με τα πλέι οφ να έρχονται, όλα φαντάζουν ανοιχτά. Ειδικά με τις εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος όπου οι «ασπρόμαυροι» δείχνουν να βελτιώνονται παιχνίδι με παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Οι δύο επίσημες προτάσεις για τον Ουί-Τζο από το MLS, ο Τσο και ο νέος σέντερ φορ

Στα επτά ματς πρωταθλήματος που ακολούθησαν μετά την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ έχει πάρει έξι νίκες και μία ισοπαλία, εκείνη με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, σε ένα ματς που θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» από το πρώτο ημίχρονο. Νίκησε εύκολα ΠΑΣ Γιάννινα, Ιωνικό και Βόλο πριν τη διακοπή ενώ μετά το Μουντιάλ νίκησε Παναιτωλικό, Άρη και Λαμία. Κοινό στοιχείο και στα έξι ματς; Το μηδέν παθητικό. Στο μοναδικό ματς που δέχθηκε γκολ, άφησε βαθμούς.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κάνει την απόλυτη ανατροπή; Δεν είναι εύκολο, όχι μόνο γιατί είναι δύσκολο να συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό, αλλά γιατί πρέπει να βάλει από κάτω συνολικά τρεις ομάδες. Αν κυνηγούσε μόνο τον Παναθηναϊκό θα ήταν διαφορετικά. Έχει όμως κάθε δικαίωμα να ελπίζει. Και κάτι σημαντικό ακόμα είναι ότι στον δεύτερο γύρο υποδέχεται στην Τούμπα τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και παίζει εκτός έδρας μόνο με τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο αυτή τη στιγμή δείχνει σε καλύτερη κατάσταση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ