Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-0

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-0

Μέσα στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός δεν χαροπαλεύει! Κόντρα σε όλα όσα συμβαίνουν εναντίον της η ομάδα του Ουζουνίδη, κατάφερε να επικρατήσει του Ατρόμητου (1-0). Με γκολ-πέναλτι του Μουνιέ στο 58', το τρίποντο. Με 10 παίκτες στο τελευταίο δεκάλεπτο αγωνίστηκαν οι πράσινοι μετά από αποβολή του Μυστακίδη.

Ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου είναι γεμάτος προβλήματα. Παρακαλάει για να μην υποβιβαστεί, τού αφαιρούνται βαθμοί για οφειλές. Αλλά ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη είναι ακόμη Ατρόμητος.

Το 1-0 στην Λεωφόρο, απέναντι στον εκπληκτικό φέτος Ατρόμητο. Σε μία εβδομάδα που ξεκίνησε με αποχή των παικτών. Σε ένα ματς που τελείωσε με παίκτη λιγότερο για τους πράσινους, λόγω κακής νοοτροπίας του Μυστακίδη. Δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός μέσα στον αγωνιστικό χώρο μπορεί να παραμένει η ομάδα που ιστορικά σέβεται τον εαυτό της.

Ο Μουνιέ με πέναλτι στο 58′ πέτυχε το γκολ της νίκης, που μπορεί βαθμολογικά να μην σημαίνει τίποτα. Αλλά για το γόητρο της ομάδας σημαίνει πολλά. Περισσότερα από όσα μπορεί κάποιος να βάλει στο μυαλό του, σε μια στιγμή τόσο δύσκολη, τόσο στενάχωρη για ολόκληρο Παανθηναϊκό.

Ο Βλαχοδήμος τον κράτησε

Το ματς με τον Ατρόμητο είχε διάφορες περιόδους. Η πρώτη ανήκε στους φιλοξενούμενους. Μπήκαν δυνατά, απείλησαν από το 5′, με τον Βλαχοδήμο να σταματάει τον Μπρούνο. Στο 9′ με φάουλ του Ντιγκινί που επίσης έδιωξε ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού. Επόμενη απειλή με τον άστοχο Μπρούνο στο 36′.

Αλλά από το 20′ και μετά, ο Παναθηναϊκός είχε πάρει πλέον τον έλεγχο του αγώνα. Ο Γιαννιώτης σταμάτησε τον Μουνιέ εξ’ επαφής σε εκείνο το λεπτό, αλλά πλέον το πράγμα είχε αλλάξει. Στο 32′ και στο 39′ πρώτα με σουτ στη συνέχεια με κεφαλιά από πολύ καλή θέση, ο Δώνης δε μπόρεσε να σκοράρει. Στο 42′ ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου μπλόκαρε το σουτ του Λουντ, στις καθυστερήσεις ο Μουνιέ δεν μπόρεσε από κοντά.

Με μυαλό και τακτική

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Αλλά ο Βλαχοδήμος ήταν εκεί και στο σουτ του Ουάρντα στην κλειστή γωνία, στο 52′. Αλλά πλέον αυτό διήρκησε πολύ λίγο. Ο Παναθηναϊκός ήξερε πια πώς να αντιδράσει…

Κέρδισε αμέσως τα μέτρα που μπορούσε στον αγωνιστικό χώρο και στο 58′ βρήκε και το γκολ που με πολύ μυαλό έψαχνε. Ο Κουρμπέλης κέρδισε το πέναλτι από τον Μάντσον (που το παραδέχτηκε με σηκωμένο χέρι!) και ο Μουνιέ άνοιξε το σκορ.

Τα πράγματα μέχρι τη νίκη θα μπορούσαν να είναι πιο εύκολα για τους πράσινους, αν ο Μυστακίδης ήταν πιο προσεχτικός. Καταρχάς στις δύο χαμένες ευκαιρίες που είχε. Κυρίως, όμως, στις δύο κίτρινες κάρτες, η δεύτερη στο 82′ για θέατρο. Λίγο νωρίτερα ο Βλαχοδήμος είχε αποκρούσει εκπληκτικά την κεφαλιά του Ντάουντα και μετά την αποβολή, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν.

Οι πράσινοι, όμως, άντεξαν. Θα πει κανείς, τόσα και τόσα έχουν αντέξει φέτος, αυτό δεν θα άντεχαν;

Το 10άρι: Εντός αγωνιστικού χώρο τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό έκανε ο Μουνιέ. Αλλά βέβαια, στην πραγματικότητα εκείνος που πρώτος κάνει τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ειδικά σε αυτό το ματς, μην ψάχνετε για άλλον κορυφαίο…

Το κλειδί: Για να φάσει στη νίκη ο Παναθηναϊκός, χρειάστηκε να μιλήσει ο Βλαχοδήμος στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων. Δύο επεμβάσεις στο πρώτο, άλλη μία σε δεύτερο, σε Μπρούνο, Ντιγκινί, Ουάρντα, έστειλαν το μηνυμα σε νικητές και ηττημένους. Χρειάστηκε άλλη μία, στο 79′ και ήταν πραγματικά σωτήρια…

Στον πάγκο: Μπήκε στο 65′. Σε 17 λεπτά πήρε δύο κίτρινες κάρτες. Η δεύτερη για θέατρο. Η ευκαιρία που πήρε στον Παναθηναϊκό θα μπορούσε να φέρει αγωνιστικά αποτελέσματα. Αλλά όχι με τέτοια νοοτροπία…

Γιατί κόουτς: Για τον Ουζουνίδη τα είπαμε. Ο Νταμίρ Κάναντι εγκλωβίστηκε από το 4-4-2 του αντιπάλου, δεν το έχει συνηθίσει άλλωστε και όταν αντέδρασε από τον πάγκο, ο Παναθηναϊκός είχε πια πάρει την ψυχολογία του αγώνα και λόγω του γκολ, αλλά και λόγω της απόδοσης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-0

Γήπεδο: Λεωφόρος
Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννη
Βοηθοί: Δημήτριος Τάτσης, Χρήστος Μπαλτάς
Τέταρτος: Αριστείδης Βάτσιος
Γκολ: 58′ Μουνιέ (πεν.)
Κίτρινες: Μουνιέ, Μυστακίδης, Μολίνς, Γιόχανσον / Χατζησαΐας
Κόκκινες: 82′ Μυστακίδης

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κάτσε (76′ Μολίνς), Τζανδάρης, Λουντ, Μουνιέ (84′ Στάικος), Λουτσιάνο (65′ Μυστακίδης), Δώνης.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Σάκιτς, Χατζηϊσαίας, Καρασαλίδης, Γιαννούλης, Μάντσον, Βασιλακάκης (62′ Ούμπιδες), Μπουσούλατζιτς (80′ Κωτσόπουλος), Ουάρντα, Μπρούνο (62′ Ντάουντα), Ντιγκινί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ