Ραντόνια: Ποιος είναι ο Βόσνιος πιτσιρικάς που σήμερα ο Αλμέιδα του δίνει φανέλα βασικού

Οι απουσίες Χατζισαφί και Μοχαμάντι δημιουργούν κενό στη θέση του αριστερού μπακ της ΑΕΚ, το οποίο ο Ματίας Αλμέιδα προσανατολίζεται να καλύψει με τον Βεντάντ Ραντόνια.

Η ΑΕΚ θα δοκιμαστεί εκτός έδρας, απέναντι στον Λεβαδειακό για την 9η αγωνιστική της Super League, με τον Ματίας Αλμέιδα να έχει να αντιμετωπίσει έναν «πονοκέφαλο» σχετικά με το αριστερό άκρο της άμυνας. Οι Χατζισαφί και Μοχαμάντι βρίσκονται εκτός με προβλήματα τραυματισμών και ο Πορτογάλος προπονητής φαίνεται να σκέφτεται τη λύση του Βεντάντ Ραντόνια.

Ο νεαρός Βόσνιος αμυντικός, αγωνίζεται κανονικά στο δεξί άκρο της άμυνας, μπορεί ωστόσο να δώσει λύσεις και στην αριστερή πλευρά, αν του ζητηθεί, όπως έκανε άλλωστε και στην αναμέτρηση του κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όταν χρειάστηκε να περάσει ως αλλαγή στη θέση του Χατζισαφί.

Διαβάστε επίσης: Τέλος από τον Ιωνικό ο Βαλεριάνος – Έκανε χθες τα δύο πέναλτι

Ο Ραντόνια, γεννημένος το 2001 στο Σεράγεβο, ανήκει στην «Ένωση» από τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν και τον απέκτησε από την Κ19 της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, όπου και αγωνιζόταν από αρκετά μικρή ηλικία, ενώ από το καλοκαίρι του 2021 αγωνίζεται στην ΑΕΚ Β’. Με τη δεύτερη ομάδα των «κιτρινόμαυρων» μετράει 20 συμμετοχές, τις περισσότερες από αυτές ως δεξιός μπακ, ενώ έχει παίξει και στη θέση του χαφ.

Η συμμετοχή του στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η τέταρτη στο κύπελλο Ελλάδος και η πέμπτη του συνολικά με τη φανέλα της ΑΕΚ, έχοντας παίξει τρεις φορές τη σεζόν 2020/2021 στο θεσμό και μία φορά στο πρωτάθλημα της Super League για ένα ημίχρονο απέναντι στον Άρη την ίδια σεζόν.

Τα παιχνίδια που έχει παίξει με την ΑΕΚ:

2020-2021:

ΑΕΚ- Απόλλων Σμύρνης 2-0 ΚΥΠΕΛΛΟ 90′
Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ 2-1 ΚΥΠΕΛΛΟ 90′
ΑΕΚ – Βόλος 4-2 ΚΥΠΕΛΛΟ 9′
ΑΕΚ – Άρης 0-2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 45′

2022-2023:

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 10′

Έχει υπάρξει διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Βοσνίας, μετρώντας συνολικά 21 εμφανίσεις με τα χρώματα της χώρας του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από