Γιατί ο Μίτσελ: Οι τρεις άξονες της απόφασης

Γιατί ο Μίτσελ: Οι τρεις άξονες της απόφασης

Οι τρεις άξονες πάνω στους οποίους οι Ερυθρόλευκοι δρομολόγησαν την επιστροφή του Ισπανού στην Ελλάδα.

Υπογραφές δεν υπάρχουν ακόμη: Το βράδυ άλλωστε είναι να συναντηθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον Μίτσελ Γκονζάλες. Παρά ταύτα και μόνο η άφιξη του Ισπανού στην Ελλάδα μοιάζει να επιβεβαιώνει το σενάριο που από τη πρώτη στιγμή έμοιαζε ως το επικρατέστερο με θέα στην αντικατάσταση του Κάρλος Κορμπεράν.

Την προσθήκη του Μίτσελ σε εκείνο το μικρό κλαμπ ξένων προπονητών του Ολυμπιακού που βρέθηκαν με το προνόμιο της δεύτερης φοράς στο μεγάλο λιμάνι. Ο Τάις Λίμπρεχτς, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Ερνέστο Βαλβέρδε…

Διαβάστε επίσης: Μίτσελ: Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν… (Vids)

Είναι «ειδική συνθήκη» η δεύτερη φορά. Και είναι πολύ λογικό να αποτελεί από μόνη της μια αφετηρία συζήτησης διαφορετική σε σχέση με τα συνηθισμένα.

Υπάρχει ένα προηγούμενο δείγμα γραφής -στην προκειμένη περίπτωση μια σχεδόν διετής θητεία (2/13-1/15) και ακριβώς 90 ματς-. Άρα εκείνοι που έχουν καλές αναμνήσεις από την πρώτη περίοδο του Ισπανού. Και οι άλλοι που θα προτιμούσαν μια διαφορετική επιλογή: είτε γιατί δεν πιστεύουν στον προπονητή Μίτσελ, είτε γιατί απλά θα ήθελαν να δουν κάποιον άλλο να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Έχει λοιπόν ενδιαφέρον το ρεπορτάζ με θέα στην απόφαση του Ολυμπιακού να καταλήξει στον 59χρονο τεχνικό. Οι τρεις άξονες πάνω στους οποίους οι Ερυθρόλευκοι δρομολόγησαν την επιστροφή του Ισπανού στην Ελλάδα.

Απαραίτητη σημείωση: Δεν επιβεβαιώνεται επίσημα, δεν διαψεύδεται όμως κιόλας ότι παράλληλα με τον Μίτσελ ο πρωταθλητής μίλησε σίγουρα με τον Μαρθελίνιο –που θέλει να περιμένει την εθνική Ισπανίας- αλλά και έψαξε διεξοδικά ακόμη δύο-τρεις περιπτώσεις προπονητών από το πάνω ράφι (στην Αγγλία για παράδειγμα αναφέρουν το όνομα του Ράφα Μπενίτεθ). Προφανώς οι απαντήσεις που έλαβε έπαιξαν ρόλο στην τελική του απόφαση.

Γιατί ο Μίτσελ λοιπόν; Πρωτίστως γιατί είναι κάποιος που δεν χρειάζεται ούτε δευτερόλεπτο προσαρμογής. Που ξέρει πολύ καλά την ομάδα, το κοινό της, το πρωτάθλημα, την πίεση για το αποτέλεσμα κλπ. Κάποιος που έχει συνεργαστεί με πολλούς από εκείνους που βρίσκονται είτε στο οργανόγραμμα, είτε ακόμη και στο ρόστερ αν αναλογιστεί κανείς πως για παράδειγμα ο Κώστας Μανωλάς, ο Κώστας Φορτούνης, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης ήταν εκεί στην πρώτη θητεία του. Το timing κάνει τον χρόνο αντίπαλο και όχι σύμμαχο. Με τον Ισπανό λοιπόν ο Ολυμπιακός ξέρει ότι μπορεί να περάσει άμεσα στο δια ταύτα.

Κατ επέκταση; Γιατί είναι ο Μίτσελ. Κάποιος που έχει μεγαλώσει ποδοσφαιρικά σε ένα περιβάλλον αστέρων όπως αυτό της Ρέαλ Μαδρίτης. Που αδιαπραγμάτευτα είναι μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Που έχει τον τρόπο να «επιβληθεί» σε αποδυτήρια που υπάρχουν ποδοσφαιριστές επιπέδου Μαρσέλο, Χάμες, Βαλμπουενά κλπ. Που πιθανότατα το πιο σημαντικό κομμάτι της δουλειάς του στην πρώτη θητεία του στον Ρέντη ήταν το δύσκολο κομμάτι της διαχείρισης.

Και είναι και κάτι ακόμη: Όσοι έζησαν τον Μίτσελ στον Ολυμπιακό ξέρουν ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που πιστεύει πως «τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο». Που μπορεί να εμπνεύσει από την πίστη του, και να συμβάλλει ουσιαστικά στο να αλλάξει ο «αέρας» σε μια ομάδα που δεν έχει μόνο αγωνιστικά προβλήματα να λύσει αλλά από ένα σημείο και πέρα και.. ψυχολογικά έπειτα από 2 νίκες στα πρώτα 13 ματς της σεζόν.

Τα υπόλοιπα θα φανούν στο γήπεδο. Και στη δουλειά που ξεκινά από αύριο κιόλας στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ