AEK: Η πορφυρή φανέλα έχει τη δική της ιστορία…

AEK: Η πορφυρή φανέλα έχει τη δική της ιστορία…

Ο συμβολισμός της πορφυρής φανέλας για την ΑΕΚ είναι ιδιαίτερος λόγω... Νέας Φιλαδέλφειας.

Αναμονή τέλος! Μετά από 19 ολόκληρα χρόνια η μεγάλη στιγμή που όλοι οι οπαδοί της ΑΕΚ περίμεναν έφτασε. Η Ένωση επιστρέφει σπίτι της, στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε μία σεζόν που μπορεί να χαρακτηριστεί ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου.

Ο Δικέφαλος μπορεί να μην έχει πραγματοποιήσει και το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, έχοντας ήδη 2 ήττες σε μόλις 5 παιχνίδια, όμως η προσμονή για την επιστροφή στα πάτρια εδάφη, τα κάνει όλα πέρα.

Διαβάστε επίσης: Στην κορυφαία πεντάδα του τουρνουά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (vid)

Άπαντες στον «κιτρινόμαυρο» μικρόκοσμο ζουν για τη στιγμή που θα δουν την αγαπημένη τους ομάδα να επιστρέφει στο σπίτι της. Και πλέον αυτή η στιγμή είναι πιο κοντά από ποτέ, αφού την επόμενη αγωνιστική η Ένωση θα υποδεχτεί τον Ιωνικό στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena».

Η χθεσινή αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, όπου η ΑΕΚ πανηγύρισε τη νίκη και έφυγε με το «τρίποντο» από το Αγρίνιο ήταν η τελευταία πριν την είσοδο στο νέο της γήπεδο. Και το γεγονός ότι σε ένα τέτοιο ματς φόρεσε την πορφυρή εμφάνιση ίσως και να μην είναι τυχαίο.

Αυτό γιατί πριν 19 χρόνια, στο τελευταίο ματς του Δικεφάλου στο «Νίκος Γκούμας» κόντρα στον Άρη, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν φορέσει ξανά πορφυρή εμφάνιση. Με αυτή τη φανέλα ουσιαστικά είπαν «αντίο» στη Νέα Φιλαδέλφεια το 2003.

Και με αυτή τη φανέλα αποχαιρέτησαν και την ξενιτιά, αφού η ΑΕΚ είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει την επιστροφή της στο σπίτι της μετά από περίπου δύο δεκαετίες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ