To10.gr καταγράφει άγνωστες λεπτομέρειες για το πώς ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει δικό του τον σπουδαίο Μαρσέλο, που υπέγραψε από τη Μαδρίτη.
Οι μεταγραφές είναι το «όπιο» του οπαδού. Ολοι, ανεξαιρέτως ομάδας, αναμένουν τον… καλύτερο ποδοσφαιριστή που θα αποκτήσει η ομάδα τους. Ολοι, ανεξαιρέτως, θέλουν αν συμμετέχουν σε αυτό το τρελό παιχνίδι, που μοιάζει με μια διαρκή, σχεδόν… παρανοϊκή διαδικασία να βρεθεί ο κατάλληλος παίκτης, οι κατάλληλες συνθήκες, τα κατάλληλα οικονομικά δεδομένα, οι κατάλληλες… άκρες, ώστε να γίνει μια κίνηση που θα προκαλέσει αίσθηση. Που θα ταρακουνήσει τα πάντα. Μια κίνηση σαν αυτή που έκανε ο Ολυμπιακός με τον Μαρσέλο Βιέιρα. Μια κίνηση από εκείνες που όταν μπορείς, την κάνεις.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός δεν είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν τον Μαρσέλο όλο το καλοκαίρι. Ναι, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ ήταν ελεύθερος μετά τη λύση της συνεργασίας του με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλά δεν ήταν εφικτό να αποκτηθεί. Ο λόγος; Γύρω από το όνομά του είχε στηθεί ένα τρελό πανηγύρι συζητήσεων, επαφών, αλλά και επίσημων προτάσεων από σημαντικές ομάδες από τα κορυφαία πρωταθλήματα, που επί της ουσίας φάνταζε πολύ δύσκολο οι Ερυθρόλευκοι να μπορέσουν να μπουν με ρεαλιστικές πιθανότητες στην κουβέντα για την απόκτηση του 34χρονου μπακ. Τελικά, όχι μόνο μπήκαν, αλλά βγήκαν και με την υπογραφή του!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μαρσέλο έρχεται τη Δευτέρα στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό
Οι κρούσεις και οι ανεπίσημες επαφές με ανθρώπους του περιβάλλοντος του Μαρσέλο δεν ήταν κάτι… χθεσινό. Υπήρχαν, αλλά μόνο σε φιλολογικό ενδιαφέρον. Μόλις η διοίκηση του Ολυμπιακού και προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης ενημερώθηκε πως ο Μαρσέλο θα μπορούσε να αποτελέσει μια ρεαλιστική επιλογή για τους Ερυθρόλευκους, κινήθηκε. Αμεσα και εντυπωσιακά. Κερδίζοντας το μεγάλο «ναι». Και το δικαίωμα να φιγουράρει αυτή τη στιγμή στα μεγαλύτερα Μέσα του πλανήτη. Καθώς πραγματοποίησε μια μεταγραφή από την ελίτ του ποδοσφαίρου. Έναν παίκτη που στο τέλος της διαδρομής του θα λογίζεται ως ένας από τους πλέον εμβληματικούς, από κάθε άποψη, στην ιστορία του παιχνιδιού.
Πώς έγινε η μεταγραφή; Ο Βαγγέλης Μαρινάκης άναψε το φυτίλι. Εδωσε εντολή στον Κριστιάν Καρεμπέ να ενημερωθεί εάν όντως ο Μαρσέλο ήταν ανοιχτός στο ενδεχόμενο να συζητήσει το να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά. Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού και πρώην παίκτης της Ρεάλ, κάλεσε έναν από τους Θρύλους της Βασίλισσας. Τον θρύλο του παρελθόντος, υψηλόβαθμο μέλος της διοίκησης Πέρεθ και νυν Διευθυντή Δημοσίων Σχέσεων, Εμίλιο Μπουτραγκένιο.
Ο Μπουτραγκένιο ενημέρωσε τον Καρεμπέ για όλα, αναφορικά με τον Μαρσέλο, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μίλησε και ο ίδιος με τον ποδοσφαιριστή, με σκοπό να τον ενημερώσει για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Και από εκεί και πέρα ανέλαβαν δράση οι άνθρωποι της ομάδας. Καθώς επιβεβαιώθηκε ότι η μεταγραφή μπορούσε να γίνει.
Ο Ολυμπιακός, μέσω των κομβικών επαφών του Μιλτιάδη Μαρινάκη και του Γιάννη Βρέντζου, μίλησε με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, συμφώνησαν τους όρους του συμβολαίου μέσω του εκπροσώπου που συμμετείχε στη μεταγραφή, Λεονάρντο Κορνατσίνι και αναζητήθηκε ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει άμεσα η υπόθεση, καθώς ο παίκτης έπρεπε να ανακοινωθεί άμεσα και να δηλωθεί στη λίστα του Europa League.
Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, οι διαπραγματεύσεις διήρκεσαν μόλις λίγες ώρες, ο Ολυμπιακός πήρε γρήγορα και χωρίς πρόβλημα το «ναι» του Μαρσέλο και οι υπογραφές «έπεσαν» στη Μαδρίτη, στο σπίτι του Βραζιλιάνου αριστερού μπακ. Ο οποίος γιόρτασε τα 7α γενέθλια του μικρού γιου του, Λίαμ, την ίδια ημέρα με την υπογραφή του νέου συμβολαίου του. Και της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό.
Για την ιστορία, ο Μαρσέλο αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα το απόγευμα της Δευτέρας. Ζήτησε δύο ημέρες διορία, ώστε να μαζέψει τα πράγματά του και να έρθει στην Αθήνα για μόνιμη εγκατάσταση. Με τον Βραζιλιάνο να μην κρύβει την ικανοποίησή του για όσα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες. Και να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον τρόπο με τον οποίο τον προσέγγισαν, τον τρόπο που του μίλησαν, αλλά και την ακρίβεια και την ταχύτητα των πράξεων των ιθυνόντων του Ολυμπιακού. Στοιχεία που οδήγησαν στο να γίνει τάχιστα η μεταγραφή. Εγκαιρα και σωστά…